Műköröm: Mi a különbség az uv és a natúr zselé között? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kereken három napja vagyok hivatalosan műkörmös, de őszintén megvallva nem igazán adnám a kezeim közé a körmeimet... nem valami sokat adott ez a tanfolyam, és én még az ügyesebbek között voltam...
Nos a segítségeteket szeretném kérni a számos előforduló problémámmal kapcsolatban.
Nálam a körömépítés folyamata:
1. Reszelek, portalanítok --> tényleg jól megreszelem a körömfelületet, talán kicsit túlzásba is viszem.
2. Nail prep szépen kifehéredik, mindenhol
3. Savas primer csak a saját körömre, a zselére nem (töltésnél)
4. 1 vékony alapozó réteg, lámpa(christal nails extreme builder)
5. kialakítom a francia szabadszélt, lámpa (christal nails extreme white)
6. ekkor teszem be a mintát ha szükséges egy kicsi zselét teszek alá vagy fölé, hogy ragadjon a díszítő , lámpa
7. vékony réteg, hogy megadja a borító réteg széleit, aztán igyekszem kialakítani a c ívet, a borító réteggel (christal nails, builder, clear I)
8. Pici reszelés, portalanítás kefével
9. Fényzselé, lámpa (christal nails fényzselé)
Először is tudni szeretném, hogy egyáltalán jól csinálom-e a folyamatot, vagy kihagyok valamit?
Szerintetek jó anyagokat használok?
A problémám:
Igazán nem spórolok az anyaggal, mert nagyon szeretnék tartós körmöket csinálni, de bárhogy is igyekszem, nagyon vékonyak lesznek a körmök, ami nem lenne probléma, mert a vékony köröm a szép, de sajnos nagyon hamar le is pattognak, úgy mint egy lak, a szabadszél szélénél.
A C ívemről meg nem is beszélek… nem lesz olyan igazán puklis, több anyagot kellene felvennem? De ha nagyobb cseppet veszek föl, ott vannak benne a légbuborékok…
Most a legújabb problémám az lett, hogy az egyik barátnőmnek tejesen fellevegősödött a körme, pedig tényleg megreszeltem, és már 6000 éve jár ő is körmöshöz, és tudja, hogy nem szabad hozzányúlnia, úgyhogy nem gondolom, hogy hozzányúlt volna.
Most így hirtelen ennyi. Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket, mert már kezdek picit elszontyolodni..
Szép estét!
Üdvözlettel:
DorciD
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mennyi a normális korkülönbség férfi és nő között, ha a férfi idősebb?
- Mi a különbség a mályvatea és a most divatos Csala Zsuzsa féle Natúr Varázs tea között?
- Mi a különbség a natúr kefír és natúr joghurt között?
- Mi a különbség a zselés francia műköröm és az épített között?