Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Szia,elkészūlt a rugalmas fogsorod?
Megosztanád a tapasztalataidat?
Szia,érdeklődnék sikerūlt e megszoknod a fogsort.
Én hasonló cipőben járok,a héten kaptam meg,teljes felső,kapcsos alsó.
Irtó hányingerem van a felsőtől. Próbálom bent tartani de nem megy.
Szia,nagyon kōszōnōm a hozzászólásodat.
Épp ma kaptam meg az átmeti fogsoromat. Hát nem vagyok túl boldog. Nyom fáj mindenhol. Tudom hogy szokni kell,meg is teszek mindent hogy jó legyen. De nem így képzeltem el. A kapcsok nyomják az ép fogamat,azis fájdalmas.
Pár nap múlva visszamegyek igazításra hogy lássa hol sebezte fel az ínyemet.
Nincs kapcsos fogam, de érintett vagyok a témában.
Meg kell tanulni apróbb falatokat enni,és odafigyelni a rágásra.Nekem ezt tanácsolta a fogorvosok.
Az alsó részben saját,koronákkal, felső kivehető,soha nem ragasztottam.Ezen az orvos is csodálkozik.
Sziasztok,teljesen új vagyok,és nagyon ōrūlōk hogy rátaláltam erre a csoportra.
Oda jutottam hogy 58 évesen ki kellett húzni az ōsszes felső fogamat. Alul hogy maradt 5 elōl.Így 12 t húzott ōsszesen.
Kérdeztem a fogorvost hogy mik a lehetőségeim.
Egyenlőre csinál átmeneti fogsort,úgy kb 6 hónapig amíg gyógyul az íny. Aztán majd kivehetőset. Alul kapcsok fogják tartani,amitől nagyon félek. Úgyis gyengék és érzékenyek a fogaim. De azt mondja más lehetőség nincs.
Van valakinek tapasztalata a fémkapcsokkal?
Nem roncsolja a fogakat?
Sziasztok!
Nagyon örülök hogy találtam ezt a csportot ahol hasonló gondokkal küzdő emberek tapasztalatokat tudnak cserélni.
Én a rugalmas fogsorról érdeklődnék mert a fogorvosom ezt ajanlotta számomra.
Nagyon örülnék ha véleményeket írnátok nekem róla. (Hamar meg lehet szokni? Mennyire stabil étkezés közben? A felhehyezése illetve levétele mennyire egyszerú?) Előre is köszönöm a válaszokat .
Kerdesem lenne ,hogy akinek mufogsora van ,es x ido elteltevel az arc a szaj helyre fog allni?
Ami nekem nem tetszik magamban hogy a szam ive,vonala osszebb ment megnyult az arcom. Kicsi lett a szam.
Sziasztok,uj vagyok a csoportban ,de nagyon jo hogy ratok talaltam,vegig olvastam az osszes hozaszollast amiket itt irtatok sajat tapasztalaitokbol. Nekem nagyon sokat segitet,mivel nekem az also fogsorom teljes bps fogsor es kb 4 napja hasznalom huzamosabban visszont 6 napja van meg. Az itt olvasotakat mert erdekelt is ,hangosan felolvastam ,igy a beszed keszsegem szepen fejlodott az artikulalas is egesz szepen ment bar meg az "s"sz"c"cs" vel vannak bajaim de egesz jol mukszik. Hat mit is mondhatnek ,elso napkban kiakartam ba...i a szambol konkretan mint akinek lopofalya van ugy neztem ki azota kicsit lentebb ment az arcom . Enni nem igazan tudok vele arra meg ra kell jonnom hogyan ne mozdicsam ki a szambol. Egyenlore nem ragasztom mert egesz jol tart,visszont a melohelyen beragasztom nem akarok jatszadozni majd eves kozben vele🤣masok elott. Kicsit furcsa a helyzet mert reszlegesen sajat fogaim voltak alol ,visszont sajnos kikellett oket szedetnem ,meet eltort,letort es ez igy nem jo allapot. Jelenleg elvagyok meg. Egyszer mar voltam igazitason mert kozepen nyomott ,de azota egesz jo csak sajnos meg aznap kemeny kiflit ettem fogatlanul 😁es feltorte kicsit az inyem. En ejszakara is hasznalom a fogsort ,azt mondta a doki igy hamarabb megis fogom szokni elmeletben.
Esetleges hibakert bocsi ,es az ekezetek miatt is.
Szia! Nagyon szívesen!
Hát azt bizony nehezen lehet leszedni,legalábbis nekem nehezen megy. Majdnem forróvízzel kell öblögetni jó sokat,akkor fellazul,és ujjaddal letudod szedni.
Ezért szeretnék majd új fogsort csináltatni,ahhoz már nem kell gyógyulási időt kivárni,és az passzolni,tartani fog ragasztó nélkül is.
Szia! Nekem kb 2 éve van alsó felső műfogsor. Anno nagyon megbántam,hogy nem vártam ki a 3 hónap teljes gyógyulását az ínynek. :( Nekem is kb az utolsó húzás után 2 héttel mentem mintavételre. Mikor meglett a fogsor 2-3 hétig szuper volt minden,de aztán egyre jobban kezdtek lötyögni a fogsorok ahogy gyógyult,húzódott vissza az ínyem. :( Valamikor szeptemberben lett meg a fogsor,decemberben már mentem vissza alábéleésre,amit szintén bánok,illetve csalódtam benne nagyon. Azt hittem ha alá lesz bélelve nem fognak lötyögni a fogak,pedig dehogynem,sőt! Aztán már csak ragasztóval lehet rögzíteni alul is felül is. :(
Most próbálok gyűjteni rá,és újra csináltatnék fogsort a már begyógyult ínyeimmel remélhetőleg passzos lesz,és nem kell többet ragasztót használni amit nagyon utálok.
Ja,alul nekem is meghagytak 2 szemfogat kapcsos volt eleinte,de miután elkezdett lötyögni a fogsor a elkezdett az alsó is lötyögni a kapocs ellenére mert annyira bő lett az alsó sor is. :( Ennek az eredménye,hogy a kapocs ledörzsölte a zománcot a megmaradt fogaimról amik elkezdtek fájni,érzékenyek lenni. Szóval,azokat is kihúzattam végül. Ehhez igazították az alsó fogsort fogat raktak a két lyuk helyére is.
Ahogy nézem a friss írásaid,már megvannak a fogsorok,sajnálom hogy nem lett 3 hónap gyógyulási idő a mintavétel előtt.
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....