Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1529. .1.1. (válaszként erre: 1528. - Dina64)
ma 17:39
Szia,bocsi hogy bele kotnyeleskedek. Nekem also bps em van teljes. A ragaszto nallam csak disznek van a furdoszoba szekrenyben. Elso par napban hasznaltam ,mert feltem hogy kiesik stb... En nem ragasztom eleg jol tudok vele enni ,nem mozdul el semmikor,meg az etel sem nagyon megy ala,az is ritka. Elso 1-2 honap lesz furcsa,mig megtanulsz vele rendesen beszelni es enni.
1528. Dina64 (válaszként erre: 1516. - Kullais74)
tegnap 21:31

Üdvözlet Mindenkinek!

Kullais74 téged kérdeznélek: Mennyibe került a felső fogsorod? Kaptál-e hozzá plasztik garancia kártyát? Ha igen, mi van ráírva? Gondolom ideiglenes fogsort nem csináltattál?

BPS fogsort készülök csináltatni, teljesen fogatlan leszek. 310 ezer ft árajánlatot kaptam ( no nem írásost csak egy papírcetlire és ebbe beleértve a lenyomatvételt is) állcsontonként.

Foghúzások után 3 hónapon túl készíti el a fogsort. Addig ideiglenes kellene ( 90 ft állcsontonként).

Nem tudom, hogy fog megállni és főképp az alsó fogsor így fogatlanul akár a BPS, de főképp az ideiglenes!

Majd ragasztom mondja az orvos! No de a ragasztót se tehetem rá még nyílt sebre! Még ragasztóval se biztos, hogy megáll főképp az ideiglenes.

Nagyon nem tudom elképzelni ezt a 3-4 hónapot 12 órás munka mellett.

Köszönök minden hozzászólást bárkinek!

1527. Gabica67
tegnapelőtt 20:42

Sziasztok!

Fix,Patentos fogsora van valakinek?Véleményekre,tapasztalatokra lennék kíváncsi.

1526. Brygy
febr. 12. 10:50

Sziasztok!

BioSoft fogsora van valakinek? Szeretnék véleményt róla! Nem tudom melyik lehet a jobb, a BPS vagy a BioSoft!?

1525. liliom10 (válaszként erre: 1524. - Bozsu55)
febr. 11. 19:44
Szerintem is. Kell kb.3 hónap, mire a csont teljesen meggyógyul. Nagyon valószínű, hogy így majd alá kell bélelni a fogsort.
1524. bozsu55 (válaszként erre: 1523. - Kullais74)
febr. 11. 18:47

Legyen igazad.

Szerintem 6hét kevés.

De maradjon így mondjuk Karácsonyra se változzon.

1523. Kullais74 (válaszként erre: 1522. - Bozsu55)
febr. 11. 18:21

Elvileg nem volt korai, 6 hét telt el az utsó húzás és az első mintavétel között. Jelenleg nagyon szuper, kényelmes, nem lötyög, még holnap megyek egy korrekcióra, mert hátul a lágy szájpad résznél nyomja egy kicsit, de ettől eltekintve nem nyom sehol, jól tart a vákuum, nem esik le. Pénteken lett kész, hétfőn már ettem vele almát, negyedéves vágva igaz, de haraptam és elég jól tudtam rágni. Ettem vele Kinder Maxi Kinget is, azt is harapva, nem tördelve, ami kívül mogyoró darabkás csoki bevonatú, belül ragadós karamella, és nem volt vele semmi gond. Sok mindent próbáltam már eszegetni vele, persze csak óvatosan és fokozatosan, mert azért kell majd neki szerintem pár hét mire meszokom, és meg kell vele tanulni szinte újra enni, de odafigyeléssel és sok türelemmel úgy érzem nem lesz mission in possible...

Pl. volt, hogy banánt ettem vele, megfeledkeztem magamról és úgy haraptam bele mint régen, hát persze hogy a felső le is billent, de ha odafigyelek és lassan, óvatosan harapok bele, akkor semmi gond. Én éjszakára sem veszem ki, egyáltalán nem zavar, észre sem veszem hogy bent van, nem ébredek fel rá. Igaz nem volt olcsó mulatság, de úgy érzem az jó befektetés volt, ha meszokom jól együtt fogok tudni élni vele.

1522. bozsu55 (válaszként erre: 1519. - Kullais74)
febr. 10. 06:52

Ez durva még olvasni is.

Nem volt korai a mintavétel? Nem fog később lötyögni?

1521. Kullais74 (válaszként erre: 1520. - Harangozó 1976)
febr. 10. 05:13
Szia! Sajnos nem tudom, én magán dokinál csináltatom. Annyit hallottam róla, hogy kor függő, talán 62 év felett a technikusi díj felét kell fizetni, és a fogorvosi díj tb-s, azaz ingyenes, de ezt sajnos nem tudom pontosan.
1520. Harangozó 1976 (válaszként erre: 1519. - Kullais74)
febr. 10. 04:20

Szia.

Nem tudod véletlenül hogy mennyibe kerülne a kivehető fogsor SZTK alapon?

Üdv Zsuzsa

1519. Kullais74 (válaszként erre: 1518. - Anyus48)
febr. 9. 19:50
Szia! Nekem 11 fogam húzták egyszerre decemberben, ebből 7 felül-elől, és nem volt varrva. A felsők 1 kivételével mind letört fogak, és gyökerek voltak. KB. 1 hét után már szinte mindent tudtam enni, pedig felül nem maradt 1 fogam se. Azóta kész a kivehető fogsorom, épp most vagyok megszokási fázisban.
1518. Anyus48
febr. 9. 17:42

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne hogy kinek mennyi volt a legtöbb fog amit húztak varrás nelkül?

Holnap húznak 4 et, kicsit aggódom hogy varrni kell majd.

1517. Kullais74
febr. 8. 17:21
Sziasztok! Túl vagyok az első éjszakámon is, a tisztítás kivételével bent van folyamatosan, éjjel egyszer sem ébredtem fel, hogy zavart volna. Mikor felkeltem reggel a felső is fixen a helyén volt, nem mozdult, nem billent le a helyéről. Ma már az evés is kicsit jobban ment, húslevest ettem. A beszéd is javult picit, de még azt is gyakorolni kell sokat,meg az evést is. Hétfőn megyek vissza kontrollra meg igazításra, szerintem utána sok türelemmel és gyakorlással menni fog a dolog egyre jobban.
1516. Kullais74 (válaszként erre: 1515. - Liliom10)
febr. 7. 22:39
Szia! Az alsó is teljes fogsor, mivel az alul maradt fogaim le lettek csiszolva, gömbölyű csapok lettek ráragasztva aminek a teljes fogsor belsejébe van kialakítva furat, ezt hívják szakszerűen teleszkópos megoldásnak. Hétfőn mindenképp kell is mennem vissza kontrollra, addigra majd kiderül, hogy kell-e korrigálni. Köszönöm a tanácsokat, igyekszem gyakorolni.
1515. liliom10 (válaszként erre: 1513. - Kullais74)
febr. 7. 20:33

Mivel alul vannak fogaid, az alsó nem teljes fogsor.( Csak a szakszerűség miatt írom.)

Először meg kell tanulni vele beszélni. Beszélj sokat, ha nincs kivel, olvass hangosan egy könyvből, újságból !

Ha nyom az alsó, gyorsan menj vissza igazíttatni, nehogy feltörje az ínyt, mert az utána 1-2 hétig gyógyul.

Enni úgy kell, hogy a falatot kétfelé osztod a szádban, legyen mindkét oldali fogaknál, és egyszerre rágj a két oldalon !

1514. libikóka (válaszként erre: 1513. - Kullais74)
febr. 7. 20:14
Nyelvre vigyázni😊
1513. Kullais74
febr. 7. 20:11

Sziasztok Fórum- és Sorstársak!

Ma délelőtt megkaptam a teljes kivehető alsó és felső BPS műfogsoromat, amiből az alsó teleszkópos megoldású. Kb. dél óta vannak a számba, azóta 1x vettem ki evés után megtisztítani. Elsőre nagyon fura érzés volt, tele van a szám "idegen anyaggal", most estére már kezdek kicsit hozzá szokni, csak az a furcsa, hogy alig van helye a nyelvemnek. Egész kényelmes így ennyi idő után a viselése, talán az alsó nyom egy kicsit az egyik oldalon. A felső mintha nem lenne mindig stabil, lehet csak azért, mert még szokatlan, viszont az alsó nagyon stabil a teleszkópos megoldás miatt. A beszéd még nem az igazi, bajok vannak a susogós és a cs betűs szavakkal, de állítólag 1-2 hét alatt sokat fog javulni. Enni gyakorlatilag fokozatosan újra kell tanulni, de elsőre nem volt olyan szörnyű, majd kialakul. Sok türelem és gyakorlás kell, és szerintem még fogom szokni az új fogaimat. Ha bármire kíváncsiak vagytok, szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre. Szép hétvégét kívánok mindenkinek!!!

1512. 51Ujpest
febr. 1. 11:12

Üdvözlök mindenkit!

Van valakinek sztk fog protézise? ha van mi a véleményetek róla?

1511. Kullais74 (válaszként erre: 1510. - Anyus48)
jan. 31. 21:45

Szia!

Dentalove, Algyői fogcentrum Algyő, Szeged mellett. Facebookon, TikTok-on is fent vannak, szerintem szakmailag nagyon jók, kedvesek, figyelmesek, közvetlenek.

1510. Anyus48 (válaszként erre: 1508. - Kullais74)
jan. 31. 12:06
Hol csináltatod?
1509. liliom10 (válaszként erre: 1508. - Kullais74)
jan. 29. 23:46

A viasz vastagabb, mint a végleges fogsor anyaga, különben kiesnének belőle a fogak, és nem is illeszkedik olyan precízen az ínyre, mint a lenyomata utáni mintára készített végleges fogsor.

Tehát ez csak jobb lesz ! 🙂

1508. Kullais74 (válaszként erre: 1507. - Myra)
jan. 29. 21:51
Sziasztok! Ma délelőtt voltam a fogorvosomnál a viaszos műfogsor próbán. Hát majdnem hanyatt estem (volna, ha nem a fogorvosi székben ülök), olyan szépek lesznek a leendő fogaim. Se nem nagyok, se nem túl aprók, pont az arcomhoz arányos méretűek, szerencsére a színük sem hófehér, hanem a koromhoz illő (50 múltam), kicsit sárgás de nem túlságosan, szóval az összkép nekem nagyon tetszett. Be is lett próbálva, igaz ez még a viasz vázban van, gondolom a végleges fogsor anyaga kicsit vékonyabb lesz. Természetesen nagyon furcsa és szokatlan érzés volt, nagyon régen volt már ennyi fog a számban,viszont egész kényelmes volt, igaz csak pár percig volt bent. Remélem a véglegessel se lesz gond, jó lenne ha nem sokszor kellene menni korrigálni. Jövő hét pénteken megyek a végleges fogsoraimért, már nagyon várom, nagyon izgatott vagyok. Ha meg lesz, utána rendszeresen és részletesen beszámolok a tapasztalatokról, tudom sokan kíváncsiak rá. Alsó - felső teljes, kivehető BPS fogsorról van szó. További szép estét mindenkinek, majd jövök a beszámolókkal.
1507. Myra (válaszként erre: 1504. - Kullais74)
jan. 21. 18:13
Engem is érdekel ez a megoldás, tudsz róla közelebbit mondani? Mindenképp várom a véleményedet, mert én meg előtte állok
1506. Rigó2 (válaszként erre: 1412. - Atlass)
jan. 21. 16:17
Hol csinaltattad?
1505. Rigó2 (válaszként erre: 1424. - Solar-Tochter)
jan. 21. 16:14
Ez engem is erdekelne
1504. Kullais74
jan. 14. 06:23
Sziasztok Fórum- és sorstársak! Múlt csütörtökön voltam a fogorvosomnál, az alsó megmaradt 5 db fogamat csiszolta a teleszkópos megoldáshoz. Most készül alulra a teleszkóp, addig kaptam ideiglenes koronát. Voltak alsó és felső mintavételek. Csütörtökön megyek legközelebb, akkor felépítjük az alsó fogakra a teleszkópokat, valamint folytatódnak a mintavételek, majd ezután 2-3 héten keresztül heti egy alkalommal folytatjuk a mintavételeket. Már nagyon izgatott vagyok, mert egyre közeledik az időpont, hogy elkészüljenek a fogsoraim. Már nagyon várom, és bizakodom benne, hogy jól sikerülnek, és remélem gyorsan meg fogom szokni őket. Majd jelentkezem a fejleményekkel. Üdv Mindenkinek!!!
1503. Myra
jan. 1. 20:33
Ez a téma engem is érdekel.
1502. Kullais74 (válaszként erre: 1500. - Mama69)
jan. 1. 17:16
Igen, most már lassan 1 hónaposak a húzások, és nagyon szépen gyógyul, már egyáltalán nem fáj és elég jól tudok már felső fogak nélkül is enni. Igaz alul még van 5,de akkor is olyan, mintha teljesen fog nélkül ennék. Nagyon várom már, hogy túl legyek a csiszoláson és elkezdjük a mintavételeket, úgy már a fogsorhoz is 1 lépéssel közelebb leszek. Az alsó és a felső is teljes kivehető BPS fogsor lesz, majd folyamatosan és részletesen beszámolok a tapasztalataimról, látom többeket is érdekelne. Boldog Új évet kívánok mindenkinek!!!
1501. .1.1. (válaszként erre: 1499. - Vicacica2)
dec. 30. 10:29
En Szegeden,ez van kozelebb hozzam.
1500. mama69 (válaszként erre: 1496. - Kullais74)
dec. 30. 09:27

Az úgy már biztatóbb. Nekem is volt 2 hónap is előtte a sok húzással,csak az utolsó húzástól számítva nem vártam elég időt sajnos.

Sok sikert majd az új fogsorhoz! :)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook