Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1474. liliom10 (válaszként erre: 1473. - Botond2018)
szept. 18. 17:02
Egyszerre kell mindkét oldalon rágni, akkor nem billeg, hanem a helyére nyomódik rágáskor.
szept. 18. 16:57
Sziasztok,Múlthéten kaptam meg az alsó teljes fogsoromat ,nincs is vele túl nagy problémám csak az evés , hiába van beragasztva az első falat utan kifordul , mit tudok tenni ez ellen köszönöm a segitséget
1472. .1.1. (válaszként erre: 1470. - Kankalin22)
szept. 12. 09:35
Mig megszokod,nehany alkalom allitas biztos fog kelleni ,en 2 szer allitattam rajta mert nyomott kikezdte az inyem. Ha nagyon kemenyet ragcsalok vele sok ideig akkor ujra kikezdi,olyankor gengigellel kezelem par napig es semmi problema. Ejszaka nem hasznalom mert zavar. Felebredek ra . Doki szerint ejszaka is nyugidtan hasznalhatom alvaskor,de en nem birok benne sokaig aludni.
1471. .1.1. (válaszként erre: 1470. - Kankalin22)
szept. 12. 09:31
Szia,nekem also bps -em van.Nekem aprilis ota van meg,es kimerem jelenteni eleg jol megszoktam,tudok rendesen enni ,ragni ,beszelni .En 2 alkalommal ragasztottam ,de jo a szivohatasa es igy nekem nem kell ragasztani ,nem mozdul el semmikor sem . Neha a kaja alamegy de akkor ha olyan helyen vagyok pl.ahol zavar pl munkahely,megtanultam hogyan oblitcsem ki a szamat hogy masok ne vegyek eszre .Kezdetben sokat olvastam hogy rendesen tudjam formalni a szavakat,es bevallt nekem. Elethu persze . Nekem 350.000 be volt az also. Az also fogsorra mondjak hogy azt ragasztani kell mert elmaszkalhat,mikor mondtam a fogorvosomnak hogy en nem ragasztom egyaltalan ,meglepodott . Ahogy hallottam a felso az fixen megmarad ,ezt egy kolleganom mondta akinek also felsoje van. O csak az alsot ragassza.
1470. kankalin22 (válaszként erre: 1460. - .1.1.)
szept. 8. 12:37
Szia! Nekem nemsokára összest ki kell húzni alul felül. BPS-t szeretnék. Hogy vált be, mik a tapasztalataid? Elég a szívóhatás, vagy még ragsztod is? Élethűek? Késóbb szeretnék majd miniimplantátumot, amitől még kivehető marad, de stabilizálja a mindennapkban. neked mennyibe került a felső BPS? Köszönöm, ha válazolsz!!
1469. Zitta2 (válaszként erre: 1453. - Éva 64)
júl. 18. 22:47

Szia,elkészūlt a rugalmas fogsorod?

Megosztanád a tapasztalataidat?

1468. Zitta2 (válaszként erre: 1455. - Carol2)
júl. 18. 22:45

Szia,érdeklődnék sikerūlt e megszoknod a fogsort.

Én hasonló cipőben járok,a héten kaptam meg,teljes felső,kapcsos alsó.

Irtó hányingerem van a felsőtől. Próbálom bent tartani de nem megy.

1467. Zitta2 (válaszként erre: 1466. - Bozsu55)
júl. 16. 17:33

Szia,nagyon kōszōnōm a hozzászólásodat.

Épp ma kaptam meg az átmeti fogsoromat. Hát nem vagyok túl boldog. Nyom fáj mindenhol. Tudom hogy szokni kell,meg is teszek mindent hogy jó legyen. De nem így képzeltem el. A kapcsok nyomják az ép fogamat,azis fájdalmas.

Pár nap múlva visszamegyek igazításra hogy lássa hol sebezte fel az ínyemet.

1466. bozsu55 (válaszként erre: 1465. - Zitta2)
júl. 6. 16:18

Nincs kapcsos fogam, de érintett vagyok a témában.

Meg kell tanulni apróbb falatokat enni,és odafigyelni a rágásra.Nekem ezt tanácsolta a fogorvosok.

Az alsó részben saját,koronákkal, felső kivehető,soha nem ragasztottam.Ezen az orvos is csodálkozik.

1465. Zitta2
jún. 24. 21:53

Sziasztok,teljesen új vagyok,és nagyon ōrūlōk hogy rátaláltam erre a csoportra.

Oda jutottam hogy 58 évesen ki kellett húzni az ōsszes felső fogamat. Alul hogy maradt 5 elōl.Így 12 t húzott ōsszesen.

Kérdeztem a fogorvost hogy mik a lehetőségeim.

Egyenlőre csinál átmeneti fogsort,úgy kb 6 hónapig amíg gyógyul az íny. Aztán majd kivehetőset. Alul kapcsok fogják tartani,amitől nagyon félek. Úgyis gyengék és érzékenyek a fogaim. De azt mondja más lehetőség nincs.

Van valakinek tapasztalata a fémkapcsokkal?

Nem roncsolja a fogakat?

1464. .1.1. (válaszként erre: 1463. - 55Judit)
jún. 21. 07:52
Elege rezelos fajta vagyok,es nagyon sokaig huztam ,halasztottam. Viszont nagyon muszaly voltam kezdeni valamit. Igy olyan helyet valasztottam ahol emberkent kezelnek. Egesz jol birtam,csodalkoztam is magamon. Ez egy ajanlat volt hogy ennyit kihuzz fix aron,igy eltem a lehetosegel. Mertha egyfajta trauma ert volna ,lehet a maradekkal nem mentem volna tobbszor. Ami igazan megviselt az az hogy telibe volt varva az also resz ,es jott a husvet alig birtam rajta enni . Vissza gondolva utana orultem hogy tulvagyok rajta es hogy kepes voltam ennyit kirangatatni. Parom megis lepodott hogy brutal amit veghez vittem
1463. 55Judit (válaszként erre: 1462. - .1.1.)
jún. 16. 06:45
Őrület! Hogy viselted?
1462. .1.1. (válaszként erre: 1461. - 55Judit)
jún. 15. 22:41
Nallam 11 et huzak egyszerre,visszont van olyan kolleganom akinek csak 2 esevel huztak,gondolom orvos is valogatja
1461. 55Judit (válaszként erre: 1460. - .1.1.)
jún. 15. 09:30
Egyszerre hány fogat húznak ki?
1460. .1.1. (válaszként erre: 1459. - Mádá1)
jún. 14. 23:10
Szia szerintem mindenkinek mas,enyem bps also ,mikor nallam kihuztak mindent 10 napra ra szedtek ki a varratokat ,ra kb 5 napra levettek a mintat. 10 nap mulva ,probval egyutt keszen is lett. Nekem kicsivel tobb mint masfel honapja van meg 2 szer kellett allitatnom.
1459. mádá1
jún. 13. 15:31
Sziasztok! Új vagyok itt én is, most csináltatom a fogaimat. Sajnos felül mindet ki kellett húzni, ínysorvadás miatt. Tegnap húzták ki az utolsó ötöt, jövő héten kell mennem mintavételre. Utána kb. mennyi idő, mire megkaphatom az ideiglenes fogsorom? Illetve még azt mondta a fogorvos, hogy lehet mindjárt véglegest csinálni, csak azt 2 hónap múlva alá kell bélelni. Kérlek segítsetek, mit érdemes csináltatni!
1458. .1.1.
máj. 1. 19:53
En innen az oldalrol meritettem erot,ahogy elolvastam kozel 1450 hozzaszolast,hogy masoknak is sikerult a megszokas ,es neadjam fel. Kitartast mindenkinek.
1457. .1.1. (válaszként erre: 1455. - Carol2)
máj. 1. 19:50
Szia kitartast kivanok neked,en csak alsorol tudnek nyilatkozni.Mint ahogy regebbi hozzaszolasokat olvastam ,sokaknak meggyult a baja vele,de idovel megszoktak. Nekem van egy ismerosom akinek mind 2 van ,es megszokta mar nem rossz neki. Mig nem voltam benne en is ebbe a cipoben ,nem is tudtam hogy neki mufogsora van ,mar 7 eve. Mar nelkule nem is tud lenni . Felso fixen megmarad neki ,alsot ragassza. Sajnos neki is betegseg oka miatt kellett az osszes jo fogait kihuzni.
1456. .1.1. (válaszként erre: 1454. - Öcsike1213)
máj. 1. 19:44
Szia en mint friss hasznalo,annyit tudok mondani hogy szerintem meglehet szokni. Nem konnyu feladat,mert minden reggel a fejemben motoszkal hogy en ugyan nem hasznalom tobbet. De meg mindeg jobb mint a fogatlansag. Megkell vele tanulni ,beszelni ,enni inni. De en ugy gondolom hogy nekem egesz jol megy. Az evessel van kis gondom,mert egyenlore az egyik oldalt nyom ez alltal faj is,igy a harapas kicsit kellemetlen,mert erzekeny. De majd megyek vissza igazitasra,es remelem jo lesz.
1455. Carol2
ápr. 30. 21:36
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, és bízom benne, hogy tudtok nekem tanácsot adni, mert nagyon elvagyok keseredve. Bocsánat, kicsit hosszú lesz. Szerdán lesz 2 hete, hogy műtöttek és kihúzták az összes fogamat, megvolt a varratszedés és a mintavétel. A mintavétel előtt mondtam, hogy érzékeny a szájpadlásom és hányingerem van ha a torkomba néznek pálcával. A mintavétel a felső fogsornál harmadjára sikerült, mert hányingerem volt. Ma voltam újra, kész a fogsor, nyílván megyek még jövő héten újra, meg a műtéttől számítva mennem kell 6-8 hét múlva, amikor azt mondják az ínyed összeesik és akkor szükség van újra igazításra. Most jön a lényeg, hogy hányingerem van amikor felteszem a felső fogsort, nem tudok nyelni, mert rögtön hányingerem van. Megfogom én ezt szokni valaha? Az orvos azt mondta, hogy próbálgassam, egyenlőre csak a felsőt 5-10 percre, aztán utána megint. Ti mit tanácsoltok? Sírni tudnék :(
ápr. 30. 20:21
Sziasztok! A bps fogsorról érdeklödnék.Kinek mia véleménye,tapasztalata. Köszönöm.
1453. Éva 64
ápr. 30. 19:08

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy találtam ezt a csportot ahol hasonló gondokkal küzdő emberek tapasztalatokat tudnak cserélni.

Én a rugalmas fogsorról érdeklődnék mert a fogorvosom ezt ajanlotta számomra.

Nagyon örülnék ha véleményeket írnátok nekem róla. (Hamar meg lehet szokni? Mennyire stabil étkezés közben? A felhehyezése illetve levétele mennyire egyszerú?) Előre is köszönöm a válaszokat .

1452. .1.1.
ápr. 30. 10:37

Kerdesem lenne ,hogy akinek mufogsora van ,es x ido elteltevel az arc a szaj helyre fog allni?

Ami nekem nem tetszik magamban hogy a szam ive,vonala osszebb ment megnyult az arcom. Kicsi lett a szam.

1451. .1.1.
ápr. 30. 10:07

Sziasztok,uj vagyok a csoportban ,de nagyon jo hogy ratok talaltam,vegig olvastam az osszes hozaszollast amiket itt irtatok sajat tapasztalaitokbol. Nekem nagyon sokat segitet,mivel nekem az also fogsorom teljes bps fogsor es kb 4 napja hasznalom huzamosabban visszont 6 napja van meg. Az itt olvasotakat mert erdekelt is ,hangosan felolvastam ,igy a beszed keszsegem szepen fejlodott az artikulalas is egesz szepen ment bar meg az "s"sz"c"cs" vel vannak bajaim de egesz jol mukszik. Hat mit is mondhatnek ,elso napkban kiakartam ba...i a szambol konkretan mint akinek lopofalya van ugy neztem ki azota kicsit lentebb ment az arcom . Enni nem igazan tudok vele arra meg ra kell jonnom hogyan ne mozdicsam ki a szambol. Egyenlore nem ragasztom mert egesz jol tart,visszont a melohelyen beragasztom nem akarok jatszadozni majd eves kozben vele🤣masok elott. Kicsit furcsa a helyzet mert reszlegesen sajat fogaim voltak alol ,visszont sajnos kikellett oket szedetnem ,meet eltort,letort es ez igy nem jo allapot. Jelenleg elvagyok meg. Egyszer mar voltam igazitason mert kozepen nyomott ,de azota egesz jo csak sajnos meg aznap kemeny kiflit ettem fogatlanul 😁es feltorte kicsit az inyem. En ejszakara is hasznalom a fogsort ,azt mondta a doki igy hamarabb megis fogom szokni elmeletben.

Esetleges hibakert bocsi ,es az ekezetek miatt is.

1450. mama69 (válaszként erre: 1449. - Moba89)
márc. 30. 16:13

Szia! Nagyon szívesen!

Hát azt bizony nehezen lehet leszedni,legalábbis nekem nehezen megy. Majdnem forróvízzel kell öblögetni jó sokat,akkor fellazul,és ujjaddal letudod szedni.

Ezért szeretnék majd új fogsort csináltatni,ahhoz már nem kell gyógyulási időt kivárni,és az passzolni,tartani fog ragasztó nélkül is.

1449. Moba89 (válaszként erre: 1448. - Mama69)
márc. 28. 19:08
Szia,köszönöm szépen a választ:) Te vagy ti mivel szeditek le q ragasztót az ínyről baromi nehezen jön le.. :/
1448. mama69 (válaszként erre: 1425. - Moba89)
márc. 23. 18:27

Szia! Nekem kb 2 éve van alsó felső műfogsor. Anno nagyon megbántam,hogy nem vártam ki a 3 hónap teljes gyógyulását az ínynek. :( Nekem is kb az utolsó húzás után 2 héttel mentem mintavételre. Mikor meglett a fogsor 2-3 hétig szuper volt minden,de aztán egyre jobban kezdtek lötyögni a fogsorok ahogy gyógyult,húzódott vissza az ínyem. :( Valamikor szeptemberben lett meg a fogsor,decemberben már mentem vissza alábéleésre,amit szintén bánok,illetve csalódtam benne nagyon. Azt hittem ha alá lesz bélelve nem fognak lötyögni a fogak,pedig dehogynem,sőt! Aztán már csak ragasztóval lehet rögzíteni alul is felül is. :(

Most próbálok gyűjteni rá,és újra csináltatnék fogsort a már begyógyult ínyeimmel remélhetőleg passzos lesz,és nem kell többet ragasztót használni amit nagyon utálok.

Ja,alul nekem is meghagytak 2 szemfogat kapcsos volt eleinte,de miután elkezdett lötyögni a fogsor a elkezdett az alsó is lötyögni a kapocs ellenére mert annyira bő lett az alsó sor is. :( Ennek az eredménye,hogy a kapocs ledörzsölte a zománcot a megmaradt fogaimról amik elkezdtek fájni,érzékenyek lenni. Szóval,azokat is kihúzattam végül. Ehhez igazították az alsó fogsort fogat raktak a két lyuk helyére is.

Ahogy nézem a friss írásaid,már megvannak a fogsorok,sajnálom hogy nem lett 3 hónap gyógyulási idő a mintavétel előtt.

1447. fincsi5 (válaszként erre: 1446. - Moba89)
márc. 23. 11:20
Orvos kimarad?
1446. Moba89 (válaszként erre: 1445. - Fincsi5)
márc. 22. 19:14
Fogtechnikus igen,de hétfőn mehetek is hozzá vissza mert tör jobb oldalt felül.. :/
1445. fincsi5 (válaszként erre: 1427. - Moba89)
márc. 22. 17:46
Fogtechnikus csinál protkót? Vagy hozzá mégy próbára?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook