Moulinex robotgép negatív tapasztalat! (beszélgetés)
Igen, elég szánalmas, hogy ahány féle művelet annyi féle konyhai gépet kellene tartani a konyhában. Arról már nem is beszélve, hogy milyen a minőségük. A régi robotgépemet -a drága őskorit 15 évig használtam hiba nélkül. A mostanit meg legszívesebben most kidobnám 1 havi használat után.
A mosógépem amit 4 éve vettem az is szarakodik, a mosógépszerelő azt mondta hogy 5 évre vannak tervezve.Az előző bezzeg jó volt 12 évig. Kiérti ezt?
Hát, ez pokoli bosszantó! Nekem nincs (és nem is lesz) ilyen gépem, de van másik vacak és egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy melyik az a robotgép, amelyikkel legalább 5 funkciót használhatnék. Mert állítólag mindegyik tud mindent, mégsem használhatóak.
Most abban a stádiumban vagyok, hogy egy Nileline-nal dagasztok, egy Tefal-lal keverem a krémeket és egy noname kézi habverővel pedig a habokat verem.
Csak a KitchenAid a megoldás? :o
Elképedve olvasom.:O
Régóta vágyom egy jó kis robotgépre,de a férjem ellenezte-ezért elhalasztottam a vételt.
Nem is gondolná az ember,hogy egy viszonylag jó márkájú,és nem olcsó gép ilyen vacak.
Úgy látszik a sorozatgyártás egyre silányabb:((
Csak azért mondom el a tapasztalatom, hogy aki robotgép vásárlása előtt áll és Moulinex masterchef 8000-est akar vennei az gondolja meg kétszer.
Én ugyanis nagy utánajárás után döntöttem -e mellett, más robotgépeel szemben a nagy teljesítménye és 27 funkciója miatt, és főleg mostanában rákaptam a dagasztásra és ezen akartam könnyíteni.
Jelzem 45.ooo.ft-os gépről van szó.
Ahogy megkaptam rögtön el is kezdtem dagasztani, de egyszerűen nem lehet vele, sőt kifolyik a meghajtóba a tészta.Azóta többször próbáltam a végeredmény az, hogy vagy kezd leégni a motor , mert nem bírja dagasztani, vagy kifolyik a félig összeállt tészta.Nem részletezem, hogy milyen szupi félig kelt tésztát az apró ketyerékből kitisztítani, a fél konyhám úszott a félig kelt tésztával.
Borzasztó a tálja, mert nem egy hagyományos tál, hanem egy fogantyúja van és középen egy lyuk amit a meghajtó karra kell tenni.
A fogantyú mivel üreges első használatnál belement a tészta és nem lehet kivenni. A használati utasítása minősíthetetlen, 4 oldalnyi rajzzal próbálja a működést lerajzolni, ami szerintem még egy jártas műszaki embernek is néha értelmezhetetlen.
Rögtön hívtam akitől vásároltam (ők még ilyen problémát nem hallottak) aki átírányított egy szervíbe (akik szintén csak vakargatták a fejüket), aki továbbirányított a forgalmazóhoz.
Ők nagyon szívéjesek voltak (nem hallotak még ilyen problémáról) de megmagyarázták nekem, hogy mivel egy dagasztó 8o e. forintnál kezdődik ettől a géptől csak ezt várhatom.
Ezt a kis szorit azért írom le, mert ezeknek a gépeknek a működése csak használat közben derül ki, és hátha tudok valakinek segíteni a választásban, aki ilyen gépen gondolkodik, mert én hiába próbáltam utánanézni, nincs igazán tapasztalat leírva róla.
Ha esetleg valaki használja a gépet, mi a tapsztalata róla, mert még bízakodó vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- Negatív tapasztalatok az Atkins diétával kapcs.
- Clatronic robotgép tapasztalatok
- Receptek és tapasztalatok Moulinex 200030 kenyérsütőgéphez
- Qilive 600114761 konyhai robotgépről van valakinek tapasztalat?
- Beck konyhai robotgépről tapasztalatok?