Mostanában nagyon sokszor hallom a tv-ben a celeb szót, és nem értem mit jelent? Csak én vagyok ilyen lemaradott? Tudja valaki mit jelent? (tudásbázis)
A "celeb' az a Celebrity angol szobol szarmazo rovidites, vagyis kozossegalltal ismert, vagy unnepelt, nevezetes szemely. Ez egy gyujto nev.
Hogy aztan az a szemely hogy jutott arra a pontra, az mar nezet kerdese.
Vannak szinezek, kik kissebb varosi kozossegben ismertek, es akik egy jol sikerult film utan az orszagunkban "nagyon unnepelt, ismert szemelyek" vannak akik azert nyertek azt a megnevezest, mert csak az emberek elott nagyon sokszor elhangzott a nevuk, de nem pozitiv peldakepkent.
celebration=ünnepség
celeb=ünnepelt, híres, hírneves
hires ember, hiresség...
Bár akikre használják azért elég messze állnak a hires ember kifejezéstől.
Nekem égnek áll a hajam ha meghallom. Ebben az országban miért nem lehet magyarul beszélni?
Valamelyik nap fél füllel hallgattam az egyik ker. csat. műsorát, ismert figurákat kérdeztek arról, ki a sztár ma. Rövid és tömör lényeg: bárki, aki bekerül a TV-be. Az más kérdés, hogy a "sztársága" (celebsége :PPP) mennyi ideig tart, de ha már bent van, akkor egyszer, ha csak 15 percig is... :DD, de sztár... Szóval, elég, ha valaki bugyi nélkül, miniruhában megy egy partira és úgy száll ki a kocsiból, hogy ez látszódjon is - ettől már sztár lesz valaki... :DDD
Igaz, nekem ettől még nem sztár az illető, de azt hiszem, nem én vagyok az, akit átlagfogyasztónak hívnak. :D
számomra ezt jelenti a média:
-reklámok,amik torzítanak,és amiből nem kérek, de folyamatosan rámerőltetik
-hírek, amik szomorúak, de feltuningolják bombahírré, a cél a megbotránkoztatás, és hogy jó sok hatásos szó legyen benne, mint :tragédia, szörnyűség, káosz, kegyetlenségggel, brutálisan...a lényeg, semmi tárgyilagosság
-"sztárok", akik nyaralnak, szakítanak, kibékülnek, veszekednek, levetkőznek
-"celebképzés" minden fokon...
na, szal ker.csatornát egy ideje, csak célirányosan, csakis heti 2 sorozat, plusz egy show-műsor kéthetente
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- A barátom mostanában nagyon elhanyagol. Mit tegyek?
- A kutyám belei mostanában sokszor kutyorognak, szellent és utána halszaga van a végbélnyílásánál. Mi okozhatja ezt?
- Nálad mik a láz tünetei? Mostanában sokszor belázasodom, csak úgy...mitől lehet?
- Szerintetek mitől lehet, hogy a macskám mostanában nagyon válogatós lett?
- 5 éves kisfiam, mostanában állandóan nyújtogatja nyakát, nagyon idegesítő! Azt mondja kattog, lehet hallani is, nem fáj neki! Mit csináljak?