Mosógép rekeszében az öblítő adagolóban áll a víz, hogy szedjem ki a vizet? (tudásbázis kérdés)
Valahogy varázsold ki. Nekem Electrolux van, de ezek kb egy kaptafa. Oldalt van 1-1 pöcök, meg a közepén kell az öblítős rekesznél nyomni. Ha nem vetted még sosem ki a fiókot akkor gondolom beleragadt már a szmötyitől. Folyó vízzel nem tudod valahogy átmosni? Vagy felnyomni valami mosógép tisztítóval és átküldeni rajta egy 90 fokos programot? Bár az öblítés akkor is hideg vizes lesz 😕
Az öblítős rekesz nálam is zárt, csak egy kb 1x1 centis rés van rajta ahol beönthetem az öblítőt.
Ha sikerül kivarázsolni a rekeszt akkor az felnyitható, szétszedhető, így majd ki tudod tisztítani.
Frosh öblítőt, mosószert használok, azzal nincs szmötyi sosem a rekeszekben.
Az öblítővel csak a gond van.
Az a fekete szutyok, ami képződik, azt is az öblítő okozza,
Van a családban felültöltős is, azt nem lehet szétszedni. Levehető a tartály, de a levett darabnál nincs további lehetőség, holott pont annak szutykos láthatóan a belseje...
Esetleg egy nagyon vékony üvegmosó kefe segíthet, de elengedtem a témát.
Nekem nem tudom, hogy mitől marad benne időnként víz, mert teljesen tiszta.
Én is azt gondoltam, hogy eldugult az öblítőtől, de nem, így inkább arra gondolok, hogy időnként megakad valami, ami nem engedi kinyílni azt a részt, ahol kifolyik az öblítő mosás közben és benne marad a víz.
A régebbi gépem nem indesit, na az attól dugul el időnként, mert lerakódik benne az öblítő, de azon látszik is, hogy letapadt a szmötyi. És ebben az öblítő szokott benne maradni.
Enyém is fiókos. Ujjal lenyomok egy műanyag lapocskát, máris kienged a karmocska, ami tartja.
Igen, egy idő után az öblítők el tudnak zsírosodni, lerakódni, dugót képezve, időnként ki kell tisztítani a lefolyóját.
Elöl töltős a géped vagy felül?
Ha elöl, akkor gondolom fiók van, nehezen de ki lehet szedni. Időnként nekem is marad benne víz és akkor a fiók húzogatással kifolyik belőle.
A felül töltősöket annyira nem ismerem. A barátnőm se tudja leszedni az öblítő tartót, időnként eldugul. Ilyenkor önt bele még ecetet, ázni hagyja, megpróbálja kitörölni.
Az öblítő adagoló rekeszében nem állhat a víz, mert direkt lefolyása van a mosógépbe.
csak akkor nem folyik le, ha valahol valami dugót képez benne, és nem enged semmit sem lefolyni.
Nem kerülhetett bele valami ami elzárja a folyadék útját?
Tudom nem vigasztal, de én sem tudom kiszedni, a lányom pikk-pakk kikapja, meg is mutatta, de nekem nem sikerül.
Hátha egy szomszéd, ismerős, kolléga tudna segíteni.
Miért van abban víz?
(Mondjuk én vagy 10 éve nem használok öblítőt)
További ajánlott fórumok:
- Mivel érdemes a mosógépet tisztítani?
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Ecet a mosógépbe a ruhák fehérítéséért, ki mit gondol róla?
- Hogyan lehet eltávolítani a penészesedést a mosógépből? A mosószeradagoló és a gumis részek a perem alatt csupa penész.
- Milyen mosógépet érdemes venni?
- A mosópor adagolóban miért marad mindig egy kis diónyi mennyiség?