Mosogatógéppel kapcsolatos kérdéseim lennének, tudtok válaszolni? (tudásbázis)
ahh nagyon imádom :)
Azért vasárnap tapasztaltam, mikor vendégeink jöttek, az átlagnál több edény lett, a nagy méretű tálakat és lábasokat, valamint tálcákat kézzel mosogattam, mert ha berakom őket, tuti nem fér be más :)
de jóval kevesebbet mosogatok azóta, amit a fájós hátam nagyon értékel :)
Te tudsz külön hőmérsékletet beállítani? Mert nekem erre az Érzékelősre írják, hogy 40-70 fok, de nem tudom, végülis mennyivel mosogat... a többi programnak 1-1 értéket írnak, egyedül ennél ilyen -tól -ig van minden :(
Hát, én mindig 65 vagy 70 fokos mosogatást indítok, kivéve ha mondjuk vendégek voltak, sok pohár, morzsás tányér, akkor annak elég egy gyors és kevesebb hőmérsékletű.
De ugye milyen szupi, hogy van?:)))
szóval azt akartam mondani, hogy ez az Érzékelős program elvileg az egyik leghosszabb lenne, nem egy gyors program, szóval ezzel kellene leginkább mosogatni
és azt olvastam is, hogy nem ajánlja folyamatosan az Eco használatát, mert az csak 50 fokkal mosogat, kell néha a 70 fokos (Érzékelő) is
Nálam az Eco-ra azt írja, hogy normál mértékben szennyezett edények, energia- és víztakarékos, és minden részébe lehet tenni edényt.
Amit érdemes használnom, az az Eco, vagy az Érzékelő program, de mivel az Érzékelő ilyen -tól -ig értékekkel van megadva, nem tudom, mennyivel számoljak.
Összehasonlítva nem sokkal fogyaszt kevesebbet az Eco az Érzékelőnél, viszont az 3 órás, az Érzékelő meg csak 1 (vagy 2,5 is lehetne, de az nálam még annyi sosem volt).
De csak az Érzékelőhöz van az írva, hogy "ajánlott program rutin mosogatáshoz, RÁSZÁRADT ételmaradékokkal", míg a többi program normál, vagy enyhén szennyezettekhez való. Ergo csak ezzel mosogathatok, pláne, ha 2 napig gyűjtögettem... :)
Én a helyedben, ha te úgy gondolod, hogy ezeket a rövidebb programokat fogod használni, nem is vennék tablettát, csak folyékony mosogatószert, vagy port.
De egyébként érdemes megnézni a könyvben azt is, hogy egyes programok mennyi áramot, energiát, vizet használnak el. Nekem pl a 3 órás ugyanannyit, mint az egy órás, vízben és energiában is, míg a 2 óra 12 perces vízben ugyanannyit, áramban többet használ.Az eco programok kevesebb energiát használnak ugyan, de csak enyhén szennyezett dolgokhoz ajánlja a könyv és a felső kosárban.
na az enyém ilyenre nem figyelmeztet :(
van külön gyors program, az ennél 30 perces és nem szárít a végén
de ez, amivel mosogattam (6.érzékelő), ennél úgy írja, hogy (edénymennyiségtől függően) 40-70fokos a víz, 7-14 litert fogyaszt, és 70-155 perces kb a program
na erre írtam, hogy eddig akármennyit pakoltam bele, végül mindig 1 óra alatt végzett, és így ugye a tabletta sem olvadt fel... ha 155 percig mosogatna, akkor nem lenne gond
de így előre nem tudhatom, mennyinek érzékeli az edényeket, mennyi ideig fog mosogatni, így nem tudom előre, hogy tablettát vagy mást tegyek bele :(
Azt a tisztítót milyen gyakran érdemes használni?
Müllerbe egyáltalán nem járunk, kiesik nagyon :( Nagy tescoban szoktunk bevásárolni, ott Finish és Somat termékek, meg valami no name volt elsősorban...
Én is ezeket használom!:)
Jah, Kriszti!
55 perces a rövid progik nekem.
sziasztok!
még most is olvastam jó tippeket :)
öblítőn gondolkodom még, bár eddig lekopogom, mindent csillogóan tisztára mosott a gép, lehet nincs szükség így külön öblítőre...
A szauna-szagot én sem szeretem, de nem olyan vészes, csak amikor kinyitom, de utána otthagyom, ablakot rátárom, és pár perc után nincs szag. Ha este mosogattam, akkor másnap reggelig tárva a gép ajtaja, és megszárad minden, kiszárad a gép is, nincs szaga.
Én csak akkor gyűjtök 2 napig, ha enyhén szennyezett edények gyűlnek (mikor nem főzök). Főzős napon aznap mosogatok. Bepakolás előtt folyó víz alatt leöblítem azokat, amiken ételmaradék van, hogy ne maradjon a gépben (és legyen büdös).
ÚJABB KÉRDÉS: a 6.érzék program (erősen szennyezett edényekhez ajánlott, 50-70fokon mosogat) mivel érzékeli, mennyi edény van benne, és csak annyi vizet használ és annyi ideig mosogat, szóval eddig akármennyire megpakoltam minden tálcát, csak a legrövidebb ideig (kb 1 óra)mosogatott. Ami nem lenne baj, csak ennyi idő alatt nem oldódik el a tabletta, csak a fele... jó ez így? Vagy annál a programnál mást (pl mosogatópor) kellene használnom? Nálatok mennyi ideig tart ez a program?
Hát azzal pedig tulajdonképp a leöblített edényt gyűjtögeted, és minden másnap indítod..ha én mindennap indítanám kész pocséklás lenne, ha elöblítem előtte kézi mosogatással, akkor a vízszámlám az egekbe szökne, szóval én így szeretem. Az előmosás után, ha olyan cucc van az edényekben, az a szűrőben fennmarad, és csak azt kiöblítem.
Egyébként én tartok benne illatosítót, nem az edények szaga miatt, hanem nekem annak nincs jó illata, amikor a gép szárít..az a gőzös szauna szag..így pedig a szárítás után is mikor még melegen kinyitom résnyire, jó illat árad ki belőle.:)
Ha rászereltétek a bútorlapot, akkor is előfordulhat, hogy nem áll meg teljesen pl.vizszintesen vagy ahol akarod. Minden ajtón van állítási lehetőség, mellyel úgymond "súlyzózni" lehet.. nekünk pl. még kellett nem vlt elég maga a lap..
Én mindig használok öblítőt is, a jóminőségű tabletta mellett.
Hát nem tudom, de én két napig (mint itt sokan)nem gyűjtöm az edényeket. Ha az valóban ételtől "szennyezett" érdekes illatok lehetnek a gépben ilyen melegben... Illetve ha rászárad mondjuk a pörkölt a tányérra nekem ne mondja senki, hogy azt akkor ha elindítja tisztára fogja mosni.
köszönöm, akkor az enyémmel lehet a baj...
illetve nincsenek még ajtók a konyhabútoron, ennek az ajtajára is kerül még egy ajtó, hogy úgy nézzen ki, mintha a bútor része lenne, de nem gondolnám, hogy attól függne...
Nekem BOSCH 12 terítékes van,beépített, ami egy áldás, most 6 éves. Korábban elképzelhetetlennek tartottam,de egy jobb csuklótörés rákényszerített.
A szárítás után úgy hagyok egy pici rést, hogy van egy erre a célra rendszeresített támasztékom. A rés ezzel csak max.0,5-1 cm lesz, ez elég arra, hogy a vékony falú müa. edények is megszáradjanak. Ha nem hagyok rést, cseppekben vizesek maradnak.
Az ajtó egyébként különböző szögekben megáll, csak utolsó szakaszban teljesen bezáródik.
Igen, akkor szárít.:)
Nekem az ajtó nem csapódik se föl, se le, akár 30 fokban, félállaásban, mindenhogy megáll. Tehát akár 5 cm-res rést is hagyhatok, nem csapódik se föl, se le.
Csajok, imadom ezt a gepet, olyan szuper volt, ma is, hogy ebed utan nem kellett mosogatnom :-)
Ma az eco programmal mosogattam, ami 3 oras, es a finish tablettat raktam bele, elolvadt szepen.
Ujabb kerdes merult fel:-)
Az utolso oraban semmit sem csinalt a gep, teljesen csendben volt. Akkor szaritott?? (azt hittem, ugy szarit, hogy pl. fujja a levegot...)
Masik: akinek ilyen beepitheto gepe van, le lehet nyitni az ajtajat ugy, hogy megalljon? Az enyem nem all meg, nehezeket kell ratennem, maskulonben felcsapodik! Mikor pakoltam ki belole, az utolso tanyerral fel is csukodott, majdnem eltorott :(
Bocs, nincs ekezetem
NEm igazán értem mire értetted..:)
DE! Hidd el, eszmei és időbeni értéke eltörpül az árának visszahozatala mellett..és ha így nézed, akkor már egy használat alatt megtérül.:)))
Szétoffoltam a témát, elnézést.
Nem ez volt a téma, de mehet tovább :)
A munkás része miatt én is megszavaznám, de annyira kicsi a lakás. Spájz, kamra nincs, két szekrényben van minden élelmiszer, edény. Ha úgy gazdaságos a mosogatás, hogy összevárjuk, míg megtelik, ezt azt jelenti, hogy még több edény kellene -> még több szekrény, de hová, ha maga a gép is elvesz a kevés helyből.
Fájdalom, de nem lehet.
tuti! :)
és az a jó, hogy nagy géped van, nem 8 vagy 9 terítékes
a 12-13 terítékes annyira tágas, hogy hatalmas adagokat lehet bele okosan bepakolni
További ajánlott fórumok:
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Mit lehet illedelmesen válaszolni azokra a jótanácsokra, amiket ismerősök adnak születendő gyerekeddel kapcsolatban, és elvárják......
- 16. heti AFP vizsgálattal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Felmondással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? Sürgős!
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Külföldi utazással kapcsolatos kérdéseimre válaszolnátok?