Mosó-szárítógép tapasztalatok? (beszélgetés)
Ha elfér és sokat mosol,jobb külön.
Amíg megy a mosógép, egy adagot már szárítani is tudsz.
Szia!
3 éve kaptam karácsonyra, életem legjobb karácsonyi ajándéka volt, imádom :-)
Persze, mindenki azt mondja, jobb külön, de ha nincs helyed, ez nem opció és akkor igenis bőven jó megoldás egyben a mosó-szárító.
Én folyamatosan használom, nyáron is, mert olyan jó puha lesz benne minden. Nem az egyben mosó-szárító programot használom, hanem külön a mosást, akkor kiszedem, kirázom, összehajtom és beteszem egy szárító programra. Utána még egy negyed órára kiterítem, pólókat vállfára akasztom - kilógják magukat, így nem kell vasalni. Az, hogy mennyire gyűrődik valami, függ a ruha anyagától és hogy mennyire pakolod meg a gépet.
Nekem egyben van, kényelmesebb így, hogy nem kell ide-oda pakolni. Ki kellett tapastalni, melyik program a jó (nálam hófokra is állítható a szárítás), de most már szépen tudok vele mosni és nem mennek össze a cuccok. :-) (A elején olyan is volt.)
Mivel két kamaszgyerekem van, minden nap megy télen, mivel 5-6 óra egy program, sinte állandóan, de már harmadik éve bírja a strapát.
Igaz, tavasztól őszig a kertben teregetek, olyankor pihen kicsit. :-)
Szia!
Anno én is feltettem ugyan ezt a kérdést. Nekem anno azt ajánlotta itt a többség, hogy mindenképp külön legyen.
Igazuk volt. Én valahogy notorikusan le gyepálom a mosógépeimet..
Szóval külön vettünk.
Szia! Én egy Candy mosó-szárítót használok már 3 éve. Meglepi ajándéknak kaptam, így nem én választottam. Féltem tőle, én más márkát vettem volna, sőt külön szárítót inkább de végülis nem rossz gép. Nagy a kapacitása, 8kg a mosási, 5 kg a szárítási. 2-en vagyunk már férjemmel, így elég is.
Gondolom a szárítása érdekel mert a mosás az kb. ua. mint bármely mosógép. 3 féle mód van rajta a szekrényszáraz, extra száraz és a vasalószáraz. Utóbbin nem szárítja ki teljesen, tényleg csak olyan "vasalónedves" marad. Szépen szárít ha nem tömöm meg, (mint írtam 2 főre nemigen teszem dugig)és ha rögtön, melegen összehajtogatom a pólókat pl. akkor vasalni sem kell. Ha várat a kiszedés akkor azért átvasalom. De nem gyűri meg a ruhákat jobban mint ha csak mosok. És ki lehet utána szépen vasalni ha muszáj, mert egy ismerős mondta, hogy száradás után kínszenvedés vasalni. Régen biztosan, amikor 5kg/2.5KG-os gépek voltak amiknek kicsi volt a dobjuk. Jó puhák lesznek a törölközők, a kabátban nem esik össze a vatelin / vagy ami a bélés alatt van. Szóval nekem bevált, igaz csak télen szárítok vele, nyáron azért az udvarra teregetek.
További ajánlott fórumok:
- 120 ezer forintból ti melyiket választanátok? Egy AEG felültöltős mosógép vagy Candy elöltőltős mosó-szárítógép?
- Integrált mosó-szárítógép! Tapasztalatokat, tanácsokat szeretnék!
- Tapasztalatokat várok Mosó-Szárítógéppel kapcsolatban.
- Érdemes beruházni mosó-szárítógépre?
- Mik a tapasztalatok a mosó-szárítógépek használatáról?
- Van valakinek véleménye, tapasztalata a Fagor FET-64135-ös mosó-szárítógépről?