Mosható pelenka tapasztalatok... (beszélgetés)
Azért ezeket a pelenkákat nem úgy kell elképzelni, mint régen.
Némelyik úgy néz ki (vagy még szebb) mint az eldobható. Nagyon egyszerű a feladása.
Nem feltétlenül a legolcsóbbat venném meg - de még így is sokszor 10 ezer Ft-ot lehet megtarkarítani vele.
A baba előbb szobatiszta lesz....azért az is egy előny.
Én maximálisan elégedett vagyok és örülök, hogy áttértünk a moshatózásra!!!
Az a márka, amit mi vettünk nem a legolcsóbb, de sokat böngésztem a netet és a sokat próbált moshatózós anyukák is ennél kötöttek ki, annyira jó. Én meg talán a tájékozódással megspóroltam magunknak ezt a sok próbálgatást. Ebben a pelusban alapból két nedszívó betét van nagyrészt bambuszból. A bambuszt nem régóta használják a textiliparban és szuper nedvszívó anyag.
Engem az a zselés, büdös dolog nagyon zavart az eldobhatókban. S most nincs reggel bűzös pisiszag Emma szobájában.
A költségek szempontjából meg 10-12 havi eldobható pelus árából megvan egy, vagy akár két baba teljes pelusszükséglete újszülöttkortól a szobatisztaságig. S a 12 haviba áramot, vizet, mosódiót, mosószódát, teafaolajat is beleszámoltam, tehát az összes járulékos költséget. Mert ezeket ilyen öko módon érdemes mosni, s így valóban környezetkímélő.
Ha valakit érdekel bővebben, szívesen segítek!
Válaszd a nedvszívót.
Az öblítésre gondosan ügyelj!
Vasald ki az puhítja:)
30-35 db elég a gyermek szobatisztaságáig.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék a mosható pelenkás tapasztalatokról. Utána olvastam jópár oldalon, de a bőség zavara... :)
Milyen pozitív, negatív tapasztalatok vannak a témában? Aki használ, milyet? Melyik a jobb, melyik kerülendő?
A válaszokat előre is köszönöm