Mosás után poshadt, savanyú szaga van a ruháknak. Mit tegyek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Szerintetek okozhatja a torolkozok allott szagat (nem durvan eros szag, de erezni kozelrol), ha mosasas utan benn maradtak a ruhak ket es fel oraig a mosogepben teregetes elott?
Bepeneszedtek?
ugyan ez a helyzet nálam is!
De érdekes módon csak a sötét ruháknál.De ma kipróbáltam az ecetes megoldást és tényleg bevált:-)
Kedves Háziasszonyok!
A nem túl régi mosógépem tegnap egy pár hetes szünet újra működésbe lépett, (még sosem pihent eddig), nyaralni voltunk. Fura volt, hogy a kiengedett vízzel együtt sok apró szöszmösz szerűség távozik a gépből. Mintha penész lenne. És aztán a ruhák szaga! Na az kegyetlen volt. Főleg a pólók, de leginkább a törölközők. Mit tegyek? Ariel gélt és sárga lenort használtam, mint már régóta, eddig nem volt baj. Vártam, hogyha szárad, majd jobb lesz, de nem. A párom két pólója volt a legrosszabb, azok most mosóporos vízben áznak, mert sajnos nem otthon vagyok, nincs lehetőségem gépben mosni, de nem is szívesen raknám bele őket abba a rémségbe. Ajánlottátok az ectet. Szóval először ecettel egy üres mosás, majd később is, a mosószerhez kevés ecet? Nem lesz utána ecetszag a lakásban, a ruhákon?
Még valami. Én 40 fokon mosok általában, 60 perces programon. Lehet emelni a hőfokot, annak ellenére, hogy a ruhacimke szerint nem lehetne, vagy elég a 40 fok? Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok
Nem a mosogépem büdös ha nem mosás után kb 5-10 perc mulva a ruhának van szaga.Folyékony mosószernél Ariel, Weiser rise
Gép takarítva Ecet és Dr. Beckmann
Ariel port vettem és jo illatu a ruha
Én nagy valószínűséggel a állitom hogy a gél csinál vmit mert a portol soha nem éreztük hogy büdös a ruha ugy hogy vissza álok a porra.
Szia!
Én Ariellel mostam és mégis büdi lett rövid programon.De az extra öblítés mindent megoldott.
Sziasztok.
Akinél fordult már ilyen elő hogy büdös a ruha irja már mivel mosott és hol vette?Köszike
A mosószeradagolót minden mosás után kimosom. 3 hetente ecetes vízzel magas hőfokon át is mosatom a gépet, ajtó folyamatosan nyitva van, az adagolót is kihúzva szárítom, szóval ezért is nem lehet gond. Na meg csak az a pár ruha volt olyan. A többivel nincs gond, pedig mosok mindent :)
Azért köszi, aranyos vagy, hogy megírtad a tipped.
Köszönöm a hozzászólásokat, még mindig nem a mosógéppel van a gond, mert az ÚJ és a ruháknak már előtte is ilyen szaga volt.
Kipróbáltam az ecetes megoldást, most már így mosok és úgy néz ki tényleg segít a problémán, köszi a tippet!
norville, szerintem nekünk nincs a gépen ilyen öblítőstopp, de majd megnézem. Lehet ezt is kipróbálom.
Mindent a cél érdekében :)
Moncsi!
Lehet, hogy azoknál a kritikus ruháknál érdemes lenne kipróbálni, hogy öblítőstoppon hagyod néhány óráig és csak utána folytatod a mosást. Hátha...
Sziasztok!
Visszatérve a ruha szagára.Nekem rövid programon lesznek büdösek a ruhák,Így amikor azon mosok, mert kevés van, akkor extra öblítést állítok be és így jó illatúak lesznek.
Egyébként pont elfogyott az öblítőm, így kipróbálom a rózsaszínt én is :)))
Teszteltem...sem a kék, sem a fehér, sem a lila nem jött be...de ez a rózsaszín..ezt még a férjem is megkérdezte, mikor hazajött, hogy melyik öblítő ez?:)
Mondtam neki...új-:):) Azt kérdezte: Megint-:)
Tudja, hogy minden fajta van itthon....
Azt hiszem, most sokáig maradok ennél-:)
Csak van haszna ennek a hoxának..mindig tanulok alamit-:)
Én 3 éve használom, és egyszerüen imádjuk!
A férjem "letojja" mivel mosok, valahogy sosem érdekelte, de szeretem a fincsi illatú polóját!
Megvettem a drágábbnál drágább Silan sensation parfume pearl nemtudomtovábbragozni öblítőket, és semmi!
Imádom ha egy ruhának megmarad az illata!
Nézd, az hogy neked bejön e az illat, azt csak te tudod!
Emberek vagyunk, nekem tetszik, homokórának tetszik, de lehet hogy téged sírba tesz...
További ajánlott fórumok:
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- Ha valamit elsózok, krumplit teszek bele, az segít, de ha túl savanyú?(pl.töltött káposzta)Mit tegyek?
- Nappali hálószoba egyben. Ruhás szekrény vagy inkább dekor fallal elkerített rész a ruháknak?
- Kérlek segitsetek! Halvány rózsaszín lett minden a gépben mosás közben.Van valamilyen tuti módszer, hogy eredeti szinük legyen a ruháknak?
- Véletlenül a színes ruhákat, fehér ruháknak való mosóporral mostam ki, mi baja lehet a ruháknak?