Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára? (beszélgetés)
Hát igen.
Nincs olyan rossz amiből valakinek haszna ne lenne
nah, mi volt, a Fenyő filmet néztem, itt nálunk meg nemtom lesz-e, volt-e :(
soha nem nézzük, csak a tv-belit :)
állítólag országpajtásnak nem került sokba, mert ingyér ajánlották fel? :D
hogy van?
Igen,de ha emlékszel elég nagy felhajtás volt ez miatt,mondjuk Én már akkor mondtam,hogy csak mondja mindenki...
Egyébként Én/Mi is megyünk,de egyszersem mondtam vagy akartam volna,hogy elmaradjon,(igaz a viharos után nem mentünk,mert akkor Mi is ott voltunk,de azóta hárman vagyunk és ez lesz az első a fiamnak,ugyhogy megyünk),inkább akkor kisebb legyen,igy is lett szerencsére
Az, hogy lemondanak róla nem jelenti azt, hogy nem mennének el, hogyha netán mégis meggondolná a vezetőség magát.
A drága polgármesterünk is azt mondta elmarad a debreceni. Nekem nem hiányzott volna, de mivel a gyerkőcök már nagyon készülnek rá, persze hogy elmegyünk. Más is így van ezzel, kész.
Csak azért kérdeztem,mert annyian lázadtak ellene,anyira mondták,hogy majd lemondanak róla,akkor meg minek mennek el?
Csak akkor járt a szája mindenkinek
(ne értsétek félre,nem rosszindulatból irtam,csak kiváncsi vagyok hogy be e tartják azok akik azt mondták,hogy lemondanak róla)
Kiváncsi lennék,hogy aki annyira ellenezte,hogy legyen tüzijáték és azt mondta hogy Ő lemond róla evvel segitsen,akkor az vajon elmegy e?!
Mert szerintem 5ből 3 elfog menni...
2010. június 30., szerda 17:19 | Frissítve: 1 órája
Megrendezi a kormány a tűzijátékot az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, de az jóval szerényebb lesz az eddig megszokottaknál - jelentette be a kormányszóvivő.
Nagy Anna sajtótájékoztatóján emlékeztetett, egy civil kezdeményezés keretében merült fel annak gondolata, hogy az augusztus 20-i tűzijáték költségeit az árvízkárosultak javára fordítsa a kormány.
A kabinet az érveket és az ellenérveket mérlegelve hozta meg döntését - közölte a szóvivő.
A Facebookon alig több mint egy hete indult a "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!" kezdeményezés, a támogatók száma azóta 240 ezerre emelkedett.
hirdetés
Az ötlet népszerűsége a politikusokat is elgondolkodtatta. Az MSZP szerdán bejelentette, hogy támogatnák, ha a kormány úgy döntene, hogy kárenyhítésre fordítja a hagyományos tűzijáték költségeit. Az árvízben tényleges károkat szenvedő Miskolcon pedig valóban elmarad az augusztus 20-i ünnep záró akkordja.
A komoly kezdeményezésnek azóta oldalági hajtásai is lettek. Divat lett olyan facebookos csoportokat létrehozni, amelyben különféle más dolgokról is lehet lemondani az árvíz károsultjai javára. A politikusok fizetéséről több mint húszezren, Schmitt Pálról pedig majdnem ötezren mondanának le.
Meg a tej rákot okoz, a tojás magas koleszterin, a hústól beteg leszel és a zöldségeken lévő anyagoktól szintén. A szénhidrátról pedig ne is beszéljünk.
Az egész élet ártalmas. Tehát ne egyél, ne igyál, ne szórakozz és legfőképp...ne élj.
Remélem senkit nem fogok ezzel megbántani, de hogy tudjátok mit nyerhetünk, ha lemondunk a tűzijátékokról. A cikk a 2010 júliusi Ébredjetek-ből van.
A tűzijátékok és a légzőszervi betegségek
A tűzijátékok látványosak ugyan, ám a levegőbe kerülő részecskék árthatnak az egészségünknek. A különböző színeket gyakran a rakétákban található fémsók adják, például a pirosat a srtoncium, a zöldet pedig a bárium. Osztrák kutatók, aki mintát gyűjtöttek a hóból a szilveszteri tűzijáték előtt és után, megfigyelték, hogy a hó bárium tartalma a tűzijáték után 500-szorosára emelkedett. Mivel a bárium mérgezés hatására összeszűkülnek a légutak, a kutatók azt mondják, hogy a tűzijáték füstjének belégzése súlyosbíthatja a légzőszervi betegségeket, például az asztmát.
Sziasztok Mindenkinek !
Nohát kedves Fata Morgana, nemcsak az én gondolatomban merült fel a lottó ötös, mert már az iwiw-en is nyoma van.
A legújabb cikk:
Nem sokan ragaszkodnak a tűzijátékhoz
2010. június 28., hétfő 18:46
Az emberek kétharmada lemondana az augusztus 20-i tűzijátékról, egynegyede egyszerűbb ünneplést támogatna, hogy a megspórolt pénzt az árvízkárosultak kaphassák. A Medián szerint a budapestiek és a fiatalok mondanának le legkevésbé a tűzijátékról.
Három emberből kettő a teljesen tűzijátékmentes augusztus 20-át részesítené előnyben a Medián legfrissebb, júniusi felmérése szerint. "A hagyományos ünnepi látványosság fontosságát az árvízkárosultak megsegítésével szemben mindössze 8 százaléknyian választották" - olvasható a Medián honlapján közzétett anyagban.
A felmérés szerint az emberek egynegyede támogatja, hogy ne maradjon el augusztus 20-án a tűzijáték, csak rövidebb és egyszerűbb legyen, majd az így megspórolt összegből támogassák az árvízkárosultakat. Mint írták, a leginkább azok tudnának lemondani a tűzijátékról, akik amúgy sem érdeklődnek iránta vagy legfeljebb tévéfelvételt néznek meg róla.
Budapesten – "talán mert itt több pénzt fordítanak rá és látványosabb szokott lenni" – többen tartanának ki a tűzijáték megrendezése mellett, mint vidéken, különösen mint faluhelyen, és a fővárosiak közül többen is szoktak kimenni, hogy élőben láthassák, olvasható.
hirdetés
Az igazi választóvonal azonban az életkor: a fiatalok jobban ragaszkodnak hozzá és elsősorban ők azok, akik – vagy akik miatt a családok – kimennek augusztus 20-án este tűzijátékot nézni.
A felmérés adatai - mint írták - a szolidaritás érzésére utalnak, hiszen azok a társadalmi csoportok, amelyek a leginkább hívei a tűzijátéknak – a budapestiek és a fiatalok –, nagy többségükben egyetértenek azzal, hogy az idén maradjon el ez a látványosság, és az így megspórolt pénzt az árvízkárok helyreállítására fordítsák.
A felmérést 2010. június 26-án készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 ember telefonos megkérdezésével.
A Medián emlékeztetett arra, hogy a Facebookon nemrégiben indult mozgalmat már több mint 200 ezren támogatják, és a szélesebb, internetet nem feltétlenül használó közvélemény is, a megkérdezettek 84 százaléka, tudomást szerzett róla.
További ajánlott fórumok:
- Kutyakakival a tűzijátékozók ellen
- Augusztus 20-a, és a tűzijáték...
- A szerelem az agyban vagy a szívben alakul ki? – avagy a hormonális tűzijáték és a szerelem mítoszai
- Imádom a tűzijátékot. Aki meg nem tud vigyázni az állataira...
- Szeretnék tűzijátékot venni, de a szüleim nem engedik! Ti mit tennétek?
- Esni fog az eső a tűzijáték alatt?