Mondanátok valami egyszerű, finom kaját darálthúsból (spagetti fasirozott kilőve)? (tudásbázis)
rakott karfiol, töltött padlizsán vagy cukkini, húsgombócleves, töltött paprika, töltött káposzta, fasírt, töltött fasírt, pizzafeltét, töltött kifli, hirtelen ez jut eszembe
fogod a darálthusit, beleraksz fokhagymát, mustárt, erös pistát, sót, borsot, zsemlemorzsát, joghurtot, összekutyulod, gombócokat formálsz belöle, belenyomsz a közepébe egy picike darab sajtot, serpenyöbe vágot és kisütöd. Ha ezzel megvan, kiszedegeted, egy kis fej hagymát vékony cikkekre vágsz, belerakod a serpenyöbe (maradjon benne az a fasírtos kulimász, üvegesre pirítod, felöntöd paradicsommal, ízesíted ahogy tetszik, felrottyantod, visszarámolod a gombócokat, egy picit még hagyod és már kész is...nyamm...
Rakott kelkáposzta, rakott karfiol, stefánia szelet, ragulevest is lehet darált húsból főzni, hortobágyi húsos palacsinta, chilis bab.
Hirtelen ennyi jut az eszembe.
Rakott káposzta savkápiból.
Nem tudom írta e már valaki, de én legtöbbször Chillis babot csinálok, tejföllel, reszeltsajttal. :-)
Rakott bolognai palaicsinta torta!:) Isteni finom!:))
Melegszendvics, pizza, töltött zöldségek (paprika, padlizsán, paradicsom)
Hamburger, ha van zöldséged, és zsemléd hozzá
Sóval, apróra vágott gombával, borssal szaftjára pirítani; tésztát kifőzni, kettőt lazán összekeverni, de a zöldségzöldje sem rontja el; lehet fokhagymásan, de vöröshagymásan is készíteni.
Na ez jo sok ötlet köszi mindenkinek.
Én ma befűszereztem távol-keleti fűszerekkel (thai curry paszta, szójaszósz, kics csili, rizsecet, rizsszirup), serpenyőben kisütöttem, mu-err gombát raktam hozzá, és sült banánnal meg illatos rizzsel körítettem.
Már a kávénál tartok :)
Pl.Csilis bab- a darált húson kívül kell hozzá bab konzerv,meg egy doboz kukorica,hagyma,meg csípős paprika,v.Piros Arany,meg ketchup.
darálthusi leves,
rántott darált husi(csak a darált hús kell hozzá,meg só/bors/vegeta/tojás/és fonnyasztott hagyma,ebből csinálsz kis lapos pogácsákat amiket a szokott módon panírozunk(liszt-tojás-zsemlemorzsa)és kisütjük.Isteni fini.
stb.....mi szoktunk brassóit is csinálni belőle ha úgy adódik.
paradicsomos gombóc (töltött paprika)
Töltött paprika-, káposzta;
Fasírt, akár egyben sütve vagy apró pogácsa nagyságban. Rakott cuccok, Spagetti, Töltött tök... Töltött paprika, töltött káposzta...
Fasírt, rizses húsgombóc, mindenféle rakottságok (karfiol, krumpli, kelbimbó, zöldbab...stb), lasagne, spagetti...hirtelen ezek jutottak eszembe.
Rakott cuccok (bab, rakott kel, stb), húsos tészta, fasírt, lasagne - én ezeket szoktam
Fasírt, Stefánia szelet, húsos palacsinta;
Nagyon sok mindent!:)Milyen irányba gondolkozol?
spagettire is tudsz tenni darálthúsos bolognai/milánóit, pörköltnek, húsos palacsintának...
Daralthusbol mit lehet kesziteni?
Semmit nem tudok kitalalni valaki tud segiteni?
Én rakott tésztát is szoktam belőlle csinálni sok teföllel.
rakott kelkáposzta, vagy más rakott zöldség. citromos húskolbászkák.
rotfusz
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Ti mit gondoltok arról, ha valaki megmossa a tojást,vagy akár a darálthúst?
- Miivel lehet helyettesíteni a tojást fasírozottban, töltött káposztában, ha valaki tojásérzékeny?
- Töltött csirkébe szeretnék darálthúsos tölteléket
- Fasírt kérdés: Mennyi sót kell tenni fél kiló darálthúshoz?