Ti mit gondoltok arról, ha valaki megmossa a tojást,vagy akár a darálthúst? (beszélgetős fórum)
:DDD
Nekem mind beleragad a szöszölőbe. :/
Jaj Nekem! :DDD
Egyél gyorsan sok csokit! :D
:DDD
Eszembesenemvan. :)))
Isteni! :)))
Azért vagy ilyen szkeptikus, mert nem így csinálod. :P
A tojassal kapcsolatban akit erdekel az ipari, hazi felhasznalas, es az ajanlasok, majd eloveszi a szakkonyveket vagy a google-t.
De komolyan jott valakinek otlete, hogy a daralt hust megmossa?
Ugye csak trollkodtok!
Egy csap alatti mosástól úgy döglik meg, mint a többi baci, amikor kezet mosol mosdó használat után.
Vagy mondjuk tiramisut 😋 De úgy is beteg lehetsz, ha a tojást hőkezeled, de mondjuk a kezeddel átviszed a fertőzést másik ételre.
A húst természetesen megmosom. Ugyanis a hús felülete remek táptalaj a baktériumoknak. Mivel érintkezik a hús felülete a levegővel, gyorsan szaporodnak rajt a a kórokozók.
Darált húst azért nem veszek soha, mert darálás előtt nem mossák le a húst, a daráltat pedig már itthon nem tudom megmosni, mert hogy?
A tojást nem mosom meg.
A gombát megmosom, mert nem pucolom meg.
Én nem vagyok tisztaságmániás, de nekem nagyon meredek, hogy vannak, akik nem mossák meg a házi tojást. A madaraknak nincs külön a végbélnyílása attól a helytől, ahol a tojás jön ki. Nekik csak egy “kivezetésük” van, az úgynevezett kloáka. Tehát ugyanott megy végig a tojás, ahol az ürülék. Az állati ürülék pedig sokféle veszélyes baktériumot tartalmaz. Például ott a szalmonella. Rettenetesen csúnya betegség. Akár bele is lehet halni, de pár napos kórházi látogatást biztosan megér. A bolti tojást többnyire mosva árulják. De azért én azt is megmosom.
A húst is azért érdemes megmosni, mert a baktériumok a felületén kezdenek el szaporodni. Ott már akkor jelen vannak, amikor a hús még nem romlott.
Rendben, hogy manapság az emberek mindent annyira fertőtlenítenek, hogy gyakorlatilag kinyírják a saját immunrendszerüket. De az ételmérgezés azért nem tréfa.
A tojás megmosásának értem az indokát, ennek ellenére sose teszem, ahogy anyám, nagyanyám se tette. A darálthúst megmosni (gondolom szűrőbe téve, folyóvíz alatt mossák – ha köteleznének rá, én így csinálnám 😎) kb. akkora marhaság, mint fodrásztól hazaérve hajat mosni. (Utóbbit egy ismerősöm évtizedek óta csinálja. 🙃)
Bármilyen, nem darált húsnál alap, hogy megmosom, legyen az csirke, disznó, marha, bármi – és csak utána darabolom, ha szükséges.
Van, aki mindent lemos, mielőtt a hűtőbe tenné: tejes, tejfölös doboz, csomagolt sajt; stb., ez szerintem kényszeres tisztaságmánia, felesleges félelem.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)