Molylepkék a panelban! Van valami jó ötletetek ellenük? (tudásbázis)
Sziasztok!
Mi van akkor ha én nem szitáltam át a molylepkés zsemlemorzsát?
De leszedtem a pók hálós darabokat, a tetejét pedig leöntöttem a kukába.
Nálunk is egy csomó volt!
Nem tudom hány kiló lisztet, grízt és zsemlemorzsát kellett kidobnom:(
Még a tepsiben is találtam hernyókat, nagyon undorító volt:S
A diót, mákot mi a mélyhűtőben tartjuk,ott sokáig eláll és a molyok sem eszik meg.
A lisztet én azonnal át szoktam önteni a tartódobozába. Ha már fertőzötten hozom el a boltból, akkor ez rögtön kiderül, és már landol is a kukában.
Egyébként nagyon helyes kis tároló dobozokat lehet kapni. Mindenfélét. Jól is mutatnak. Azért is szeretem még ezeket, mert nekem kicsi a helyem és így sokkal jobban átlátom a polcokat, mintha a gyári kis tasakokat dobozokat tárolnám.
én is most akarok áttérni erre, de mi van akkor, ha már eleve fertőzött a liszt, vagy a többi?
mikor hazahozom a boltból, meg még ott is, jól átnézem, ha van egy kis luk rajta, akkor teszem le.
Vittem már én is úgy haza lisztet, hogy a szájánál már ott volt begubózva :(
fúúúúúújjjj
én is így tudom!
Nekem egyszer a hűtőszekrény mögött volt a telepük, azt hittem, elájulok, kikor megláttam, annyira gusztustalan volt!
Nagyon körül kell nézni, minden zugban!
Sok-sok jó levendula.Az majd kiűzi őket.Esetleg mosáskor cseppents pár csepp levendula illóolajat az öblítőbe.Ne félj hamar eltakarodnak majd,főleg,ha a függönyeidet is ezzel a módszerrel mosod.
Levendula virágokat pedig a ruhás és kajás szekrényekbe tedd.Minden éveben cseréld őket.Így vissza sem fognak térni.
Van a ruhamoly és az élelmiszermoly...de ahogy olvastam máshol is lehetnek, így ki tudja milyen fajták vannak még.
Nálunk sajnos mindkettő van, hiába keresem őket. A leglehetetlenebb helyekre is bekerülnek. A múltkor az új, bontatlan liszttel került (volna) haza egy újabb adag...de kidobtam.
A ruhamolyok a férjem öltönyeit nagyon szeretik, hiába van levendula és egyéb molyírtó ( ragacs, moly elleni illatosító) is a szekrényben :(.
Sziasztok!
Nálam is van egy csomó manapság... és nem panel... nálam csak a konyhában repkednek, de ha nem ütöttem le vagy 20 at akkor 1 et sem... találtam egy fészket a mazsolában (!) de nem csak ott fészkelhetnek, mert azóta is van néhány...
Én is küzdöm ellenük... :(
Ha hazaviszel a Tescoból vagy bárhonnan egy lisztet egy rizst, máris bevitted őket a lakásodba.
Lehet kapni ilyen molylepkefogót a DM-ben meg biztos máshol is. Én ott szoktam venni. Össze kell hajtogatni, a belső felülete lezs a ragacsos és arra rá fognak ragadni a kis piszkok.
Áááá én is ettől félek, a fene vigye el. Idén kifestettünk, mindent átsuvickoltam, és mégis!
Átkutattam mindent, és egyszerűen nem találom a forrást. :(
Levendula:
molylepke, légy erre jó
keresd meg a forrást honét jönnek!
lehet dió,vagy valami olyan élelmiszer ahol meg bújnak!
nálam is van!volt,meg találtam a forrását!
amúgy meg panel szűrön keresztül is bejön azaz át jön! más lakótól!
Tavaly jelentek meg nálunk, és sok ismerősömnél egyaránt. Hogy lehet őket elpusztítani? Van valami jó ötletetek?
Bio molyírtót használok.
További ajánlott fórumok:
- Honnan jöhet a molylepke? (Nem ruha moly)
- Hogyan írtsam ki a molylepkéket a spájzból? Egyre csak szaporodnak:(
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mézeskalács teli van molylepkével. Mit lehet ez ellen tenni?
- Honnan jön ez a rengeteg molylepke a lakásba?
- Mit jelenthet sok molylepkével álmodni?