Mogyoróvajas kekszem recept
40 perc
A Mogyoróvajas kekszem hozzávalói:
32 dkg liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
1 tk étkezési keményítő
25 dkg mogyoróvaj
25 dkg puha RAMA
18 dkg barnacukor
15 dkg kristálycukor
2 tojás
A Mogyoróvajas kekszem elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Diónyi golyókat formázunk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Tetejüket villával kissé ellapítjuk. Előmelegített sütőben sütjük. Frissen puha, mire kihűl megkeményedik.
Fémdobozba rakva sokáig eláll, finom omlós marad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2018. nov. 13. 08:25
A mogyoróvajas kekszem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.