Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyoróvajas kekszem recept

Mogyoróvajas kekszem recept


Elkészítési idő 40 perc

A Mogyoróvajas kekszem hozzávalói:
32 dkg liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
1 tk étkezési keményítő
25 dkg mogyoróvaj
25 dkg puha RAMA
18 dkg barnacukor
15 dkg kristálycukor
2 tojás


Mogyoróvajas kekszem

A Mogyoróvajas kekszem elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Diónyi golyókat formázunk belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Tetejüket villával kissé ellapítjuk. Előmelegített sütőben sütjük. Frissen puha, mire kihűl megkeményedik.

Fémdobozba rakva sokáig eláll, finom omlós marad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyoróvajas kekszem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook