Mogyorós macchiato torta recept
60 perc
450 kcal
2tojás
10dkg cukor
6dkg liszt
3dkg darált mogyoró
1/2tk sűtőpór
2tk kakaópor
9ek tej ,7-8 dkg mogyorós nugát
50dkg mascarpone
4 lap vagy 12g szintelen zselatin
400g tejszin ,1 ek kávépór
10dkg mogyoró+ a forma kikenéséhezmargarin
A Mogyorós macchiato torta elkészítési módja:
1: A tojás fehérjét cukorral kemény habbá verjük . Beledolgozzuk a tojássárgáját , majd a darált mogyoróval, a sütőporral és 1 tk kakóporral elvegyített lisztetet. 3ek tejjel felazítjuk, és margarinnal kikent 20 cm-es kapcsos tortaformbá simítjuk . Előmelegített sütöben , 200 fokon kb 15 percig sütjük. 2: A mascarponét a maradék tejjel és cukorral megolvasztott nugáttal kiverjük. az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek krémbe vegyítjük. a többi krémhez adjuk, és beleforgatjk a fele tejszinböl vert habot.3: A krém felét a kávéval ízesítjük, a tortalapra kenjük, és 15 percre hűtőbe állítjuk. Rásimítjuk a világos krémet , és 1 órára visszatesszük a hűtőbe. A maradék tejszinböl vert lágy habot a karima eltávolítása után a tortára símitjuk, és a maradék kakaóval meg hintjük. A megpirított felaprított mogyorval díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9ad431c07, 2008. márc. 10. 09:26
A mogyorós macchiato torta elkészítési módja és hozzávalói.