Módosíthatja-e az állattartási rendeletet, vagy megszüntetheti-e az állattartást az önkormányzat egy lakókörzetben...? (tudásbázis)
nos... jó tudod:
neked pontosan olyan jogaid vannak, mint az ellenzőknek...
amennyiben ez nem ront a komfort érzetükön /pl büdös van/, mindne további nélkül mennék szervezetekhez, segítsenek!
nálunk szomszédhoz van kötve a haszonállattartás, ha a szomszédok nagy részének nem tetszik akkor nem tarthat otthonában kis haszonállatot (baromfi, nyúl stb ), a nagyokat (sertés, ló stb) városon belül egyáltalán nem
de szerintem ha szavazás szerint az állattartás mellett döntött az ott élők többsége, akkor ezt az önkormányzat nem változtathatja meg
Sziasztok!
Városunkban a helyi Önkormányzat Állattartási Rendelettel szabályozza a haszonállatok tartását,ami nem is lenne gond,ha egy pár nagyon jó anyagi körülmények között élő család nem találta volna ki,hogy az idén olyan módon kellene az állattartási rendeletet módosítani,hogy olyan körzetet,amely eddig IV-es besorolási övezet volt-a tartható állatok száma meghaladhatta a családi szügséglet mértékét,természetesen a szabályok betartása mellett- teljesen szüntessék meg az állattartást.A Hivatal is ezt az álláspontot képviseli,/ a megszüntetésnek semmi más indoka nincs a pár család kérésén kívül./mondván a lakkosság igényeit kell figyelembe venni.Mi viszont készítettünk egy felmérést a körzetünkben,amelyben minden család nyilatkozhatott arról-aláírásával igazolva-,hogy szeretné-e az állattartás megszüntetést,illetve hogy maradjon-e abban a besorolási övezetben a körzet,amelyben eddig is volt.A lakosok 95 %-a úgy nyilatkozott,hogy maradjon minden úgy,ahogy eddig volt,csupán a maradék 5 % kérte azt,hogy szüntessék meg az állattartást.
Kérdésem az,hogy a képviselőtestületnek van-e joga ezt a nyilatkozatot figyelmen kívül hagyva megszüntetni-illetve visszakörzetesíteni a körzetet-az állattartást,és ha nem jogosult erre,de ennek ellenére mégis megszünteti azt ,hova fordulhatunk panaszunkkal.Milye szakirányból kérhet fel az önk.szakértöt az állattartási rendelet felülvizsgálatához?
Köszönettel:Paki
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Van köztetek olyan akinek nagyon csúnya narancsbőrös volt a lába és sikerült megszüntetnie?
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?