Mivel készíthetnék hófehér húsvéti tojást? (tudásbázis kérdés)
Hát, végül vettem műanyag tojást a célra. Sajnos fehér nem volt, de színes alapon is jók lettek a filctollas rajzok (bár nekem alig jutott tojás, a gyerekek őrült sebességgel díszítettek :)))
Jövőre előbb elkezdem a fehéret keresni, hátha kapok. A filc technika nagyon megtetszett.
Értettem, igenis! :))
De a fehérekkel sincs semmi bajom, szerintem nem túlzás, csak trendi ;)
nekem van libatojásom, nem fehér. igaz, nem is barna, olyan sötét ekrü színű.
kerestem a boltokban fehéret. nincs.
nagyon híg akrillal festeném be, puha ecsettel, akkor a festés is egyenletes lesz, és az ecsetnyom sem látszik. Többször át kell festeni hozzá egyébként, hogy jól fedjen, elég macerás.
:))))
Ez most a hótól függetlenül jutott eszembe. :P
Akkor vagy marad eredeti színű (szerintem úgy is szép lesz), vagy veszel spray-t, és lefújod.
Ha kifújt tojást festesz spray-vel, akkor elég csak egy cérnaszálra felfűzni, megtartja az is a tojáshéj súlyát. :)
Nem. Egy másik fórumon olvastam, mi is kipróbáltuk. Nem lett vakítóan fehér, de szép!:)
Igaz, nem is sokáig volt a vízben, mert "valaki" türelmetlen...:)
Beleteszel egy kevés HYPÓT befőttes üvegbe, és abba mehet bele a kifújt, kiszárított tojás.
A belső hártya is eltávozik belőle, és a tojás is gyönyörű fehér lesz!!!
A tojásnak a külső rétege sárgás-drappos. Ha ecettel leoldod azt, akkor világosabb lesz.
A tojás külső színe is függ attól, hogy mit eszik a tyúk, vannak "gyárilag" fehér tojások, de azt M.o.-on nem kapsz.
Hááát, amennyire tudom, a tojáshéj nem fehéríthető.
Nem tudom, utána mit csinálnál vele, így leírom az én ötleteimet:
1. kipróbálod a tojáshéj eredeti színével
2. festék-spray-vel lefújod, ehhez valahogy úgy kellene rögzíteni , hogy minél kisebb helyet takarjon ki a rögzítés, ez elvileg sima felületet ad
3. ha van rá lehetőség, vegyél liba tojást, annak hófehér a héja és nagyon mutatós festve. Vagy ha jól tudom, léteznek olyan fajta tyúkok, amik eleve fehér héjú tojást 'gyártanak'.
Ha megírod, mi a további feladat vele, még lehet, hogy eszembe jut valami... ;)
Az itálisi tyúk fehér tojást tojik. Nem tudsz valahonnan szerezni???
Nekem van! ;D Én meg befestem! ;D
A temperával nem lenne sima a festés felülete, nem?
Nem tudom, mire gondolok :))) Láttam pár nagyon szuper húsvéti tojás ötletet, aminek fehér tojás az alapja és el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne megcsinálni.
További ajánlott fórumok:
- Otthon készíthető, előállítható, termelhető dolgok, amiért kár lenne a hipermarketbe menni!
- Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?
- 5 hónapos múlt a kislányom!Milyen kajcsit készíthetek neki házilag?
- Hogyan készíthetném a bőröm a fogyásra?
- Van itthon egy nagy fej nyers káposztám, mi finomat készíthetnék belőle?
- Hogyan kell kifújni a húsvéti tojást?