Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől savanykás ízű a kolbász? fórum

Mitől savanykás ízű a kolbász? (tudásbázis)


1 2 3 4
100. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 99. - Töprengő)
2013. okt. 31. 19:16
Keress meg idos embereket, akiknek van meg fustolojuk, ok biztosan segitenek es elmondjak, hogy kell csinalni mint az epuletet, mint magat a fustolest. Mert az is "tudomany".
99. töprengő (válaszként erre: 98. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 31. 19:03

Köszi a választ. Megnézzük a készlet ami van milyen.

30 éve is talán a szüleim csinálták, tini voltam akkor, és sajna nem érdekelt.

Van kert, azt sejtem érdemes lenne egy ilyen helységet kialakítani. Még úgy is hogy frissárút a hentesnél megvesszük. Bizalmatlan vagyok, nem hívnék böllért, és nem lenne olcsóbb akkor se.

98. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 90. - Töprengő)
2013. okt. 31. 17:59

Az akacfa-fureszpor a legjobb;

az illatarol erezni;

ahol van bukk, az is jo, mert kemenyfa.

Fustolni is tudni kell... kulon tudomany.

2013. okt. 31. 11:27
met lejart a szavatossaga.
96. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 95. - D41005143d)
2013. okt. 13. 16:30
Nekem van itthon 2 eves fustolt kolbaszom; nem romlott!! A normal hazi is elall ujtol-ujig, mint a sonka es a szalonna.
2013. okt. 13. 12:02
mert rossz,lejart.
94. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 93. - Macskanita)
2013. okt. 3. 20:28
OK
93. Macskanita (válaszként erre: 92. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 3. 20:25
nem fogok...elárulom annyira olcsó sem volt, közel 2000 ft volt kilója.
92. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 91. - Macskanita)
2013. okt. 3. 19:39

Mostmár nagy levegő-kifúj.

De tanultál, többet ilyet ne egyél, légyszíííí

91. Macskanita (válaszként erre: 85. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 3. 19:36
lejárt a 24 óra...gondolom már jelnetkeztek volna a dolgok.
2013. okt. 3. 13:43
Van fűrészporunk, nem tudom milyen. Miről lehet ezt tudni, színe, szaga??
89. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 88. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 3. 12:52
Legjobb.
2013. okt. 3. 12:49
Hala' istennek - felenk akacfa fureszporral fustolnek.
87. Gourmilla (válaszként erre: 86. - Linnax)
2013. okt. 3. 12:12
Ez egy folyadék, aminek füst íze van. Nem olcsó, de elég sokat lehet főzni vele.
86. Linnax (válaszként erre: 59. - Gourmilla)
2013. okt. 3. 11:53
Gourmilla, mi az a folyékony füst? Imádom a füstölt dolgokat, állítólag nem egészségesek, lehet, ez sem, de azért érdekelne, mi ez? Lehet valahol kapni? (Nem a fővárosban lakom.)
2013. okt. 3. 10:27
Remélem, nem lett bajotok.
84. 55875e9863 (válaszként erre: 2. - Macskanita)
2013. okt. 3. 07:45

Szerintem is lehet romlott.

Ha nincs hányás, hasmenés, rosszullét 24 órán belül, akkor minőségi gond, vagy csak szerencse. :D

2013. okt. 3. 07:42
Ha reggel még étvágya is volt, akkor semmi baj.
82. Macskanita (válaszként erre: 81. - Dominós)
2013. okt. 3. 07:40
szia! Hála égnek még nem, és remélem már nem is lesz...Most indulok a gyerekkel az óvodába.
2013. okt. 3. 06:39
Tapasztalat :) sok rókavadászatot megéltem már.
80. dominós (válaszként erre: 57. - Macskanita)
2013. okt. 3. 06:38
Ha baj volt vele, az már visszajött volna éjjel.
2013. okt. 3. 06:37
Na? Ugye senkinek semmi baja sem lett?
2013. okt. 2. 22:59
Igen, értem. :-)
77. Gourmilla (válaszként erre: 75. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:54

Csak akkor átverés, ha tűz, haszén fölött grillezettnek árulják, mert egyébként a grilezés ma már csak a sugárzó hőn sütöttet jelenti.

A serpenyőben sült és a grillezett különbsége a laikus szemnek is felfűnik. Mint fűszer nem minőségi hátrány, hanem egy olyan íz belecsempészése, amit nem lehet másként belevinni.

2013. okt. 2. 22:42
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, lehet tényleg lefekszem, jobban járok, mint hogy agyaljak...:-D
75. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 73. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:39
OK. Értem. Az tényleg lehet átverés, ha grillezettnek árulják, közben meg ebben a motyóban van sütve. Itt is inkább a minőség hátrányára megy a dolog.
74. Regin_a (válaszként erre: 57. - Macskanita)
2013. okt. 2. 22:37

Ha reggelig semmi, akkor tuti nem lesz már gond!

De ne figyelgesd egész éjjel, aludjál te is!

73. Gourmilla (válaszként erre: 72. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:34

Nem tudom hova rakni az egyel ezelőtti választ.

Folyékony füstös pácolba lehet tenni húst, vagy sütés előtt a közvetlenül fűszerezni vele. Az állag beli eltérést leszámítva le lehet másolni a grillezett húst, amikor szintén nem járja át a hús egészét a füst.

72. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 71. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:29
a tűzhelyes sütés adta fel nekem a leckét.
71. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 69. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:29
Nem, dehogy.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook