A rozskenyérnek miért van savanykás íze? (tudásbázis kérdés)
16. 66429b468f
2014. febr. 7. 09:24
Az orosz feketekenyér is savanykás volt.
15. 66429b468f (válaszként erre: 12. - Csibebaby80)
2014. febr. 7. 09:23
Ha erjed, akkor penészedik!
14. gyöngyszemü (válaszként erre: 10. - Forrest2010)
2014. febr. 7. 09:21
Próbálkoztam én is a lefagyasztással apósom javaslatára de nem ízlett. :-(
13. 66429b468f (válaszként erre: 12. - Csibebaby80)
2014. febr. 6. 10:45
Nagyanyáink kovászos kenyere még egy hét után sem romlott meg!
12. Csibebaby80
2014. febr. 6. 10:32
mert erjed
11. kismackó2006 (válaszként erre: 10. - Forrest2010)
2014. febr. 6. 10:08
Én is szoktam kenyeret hűtőben tárolni, s annyit veszek elő, amennyi kell.
10. forrest2010 (válaszként erre: 4. - Gyöngyszemü)
2014. febr. 6. 10:03
Nekem a mostani se penészedik meg , a hűtőbe tartom , a simába / ilyenkor télen kilógatom zacskóstol a teraszra / 1x valahol olvastam ezt a lehetőséget , pont azért , h ne kelljen kidobálni , azért szoktam ott tartani , + általában hetente 1x veszek kenyeret . Egyet-egyet felszeletelek , az is a java a hűtőbe van . Szoktam vékony szeleteket vagdosni belőle , kb 1/2 centis , ez jó belül töltött szendvicshez , v rendes szeleteket , de a végéből szoktam apró kockát is vagdosni , a szikkadtabb kenyérből ez megszárítva jó levesre pirítottkockának , fasirtba , v zsemlegombócba , így nem lesz kidobálva még egy sarkinca se . Az utolsó napokon lesz belőle bundáskenyér , de ha 2-2 percre a radiátorra teszem olyan ropis mint a friss , ezt inkább kettévágott zsömlével , kiflivel , megkenve igazi vajjal isteni finom , olyan mint friss korába . Tudom , nem ez volt a kérdés , bocsi !
9. kattyus (válaszként erre: 5. - Bibity)
2014. febr. 6. 09:52
Én is azóta imádom, mióta a németeknél ezt ettük:)
8. kismackó2006
2014. febr. 6. 09:49
Én rászoktam ezekre a kenyerekre, s ma csomagoltam a páromnak is. Igazából ő tette fel a kérdést, de nem tudtam megmondani, hogy konkrétan mitől is ilyen az íze az ilyen kenyereknek. Szerintem finom.
7. 66429b468f
2014. febr. 6. 09:44
úgy tudom, hogy a rozstól; még a hetvenes években ettem az akkori NDK-ban elôször, és az is egy picit savanykás volt;
6. kismackó2006
2014. febr. 6. 09:44
Köszi a válaszaitokat!
5. bibity
2014. febr. 6. 09:43
Én imádom a savanykás "feketekenyér" ízt. Németországban szoktam rá:) hogy mitől van, azt nem tudom...
4. gyöngyszemü (válaszként erre: 3. - Kismackó2006)
2014. febr. 6. 09:41
Nem nagyon, legalábbis a mostaniakban nem, azért is "romlik" meg 1-2 nap alatt. A kovászos egy hétig is friss marad és nem penészedik meg...
3. kismackó2006 (válaszként erre: 2. - Judit87)
2014. febr. 6. 09:35
oké, de a fehér kenyérben nincs kovász?
2. judit87
2014. febr. 6. 09:33
Kovásztól
1. kismackó2006
2014. febr. 6. 09:33
A rozskenyérnek miért van savanykás íze?
További ajánlott fórumok:
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- Mitől savanykás ízű a kolbász?
- Miért jobb a rozskenyér a fehér kenyérnél, amikor ugyanannyi kalóriát, szénhidrátot és fehérjét tartalmaz?
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?
- Melyik mostanában kapható almafajta savanykás?
- A teljes kiörlésű rozskenyér hány kcalt tartalmaz?