Mitől reped meg a bejgli sütés közben? (tudásbázis)
Beigli Recept:
- 5 Rúd Beigli
- AntalVali - Karácsonyi Beigli Egészséges Receptje
- Beigli
- Bejgli Receptek
Desszert.eu - Diós Bejgli
Diós Töltelék 2 Rúdhoz
Harmonet - Gesztenyés-szilvás bejgli
Harmonet - Kelt Beigli
Klub 18-40 - Beigli Receptek
Konyhamester - Diós Bejgli
Konyhamester - Mákos Bejgli
Konyhamester - Mákos Bejgli (gluténmentes)
Konyhatündér - 4 Rúd Beigli Készítése
Konyhaweb - Diós-Mákos Bejgli
Kreativan - Bejgli
Kreatívan - Bejgli Recept
Mákos Töltelék 2 Rúdhoz
Mindmegette - Beigli Recept
Mindmegette - Bejgli
Nutellás Bejgli
Recept Bazár - 4 Rúd Bejgli
Receptura - A karácsonyi beigli
Bejgli 1×1
Amire figyelni kell:
• Élesztős tészták készítésekor ügyelj arra, hogy az élesztőre öntött tej ne legyen túl forró, inkább csak langyos maradjon.
• A tésztát ne gyúrd túl, ne legyen kemény, mert akkor sütés közben kiszárad.
• A sütésre előkészített bejglit ne pihentesd tovább, csak addig, amíg megszárad rajta a tojás.
• Mielőtt a bejglit sütőbe tennéd, szúrd át több helyen egy villával, hogy a képződő gőz ne repessze majd szét.
• A gesztenyetöltelékhez a gesztenyemasszát lazítsd rummal, tejszínnel vagy puha margarinnal, és turbózd fel magozott meggyszemekkel vagy vörösborba áztatott aszalt szilvával.
• A diós vagy mákos töltelékhez ízlés szerint tehetsz még apróra vágott cukrozott narancshéjat, mazsolát vagy kandírozott gyömbért, őrölt kardamomot, esetleg őrölt szerecsendiót. Locsolhatsz bele egy kevés rózsa- vagy narancsvirágvizet.
• Tárolása: a bejgli hosszabb ideig eláll, ha fóliába csomagolod és a hűtőszekrénybe teszed.
Elköszönök,mert Mazsolámat ágyba kell parancsoljam!
Mindenkinek köszönöm a segítséget,és várom a bejgli recepteket.Ha már egyszer ennyi mindent tudok róla,csak megsütöm:)
Aztán lesz ami lesz!
jó éjt mindenkinek!
Lesd meg sütés közben:)
Vagy ajánld fel a segítségedet,hátha nem zavar el,és akkor megtudod a titkot:)
a hajtogatást nem hiszem, de azt láttam már párszor, hogy nyujtja a tésztát mint a állat
a nyúltódeszke úgy be van terítve tésztával, hogy oldalt lóg
de valahogy csakelkunyerálom
csöröge:)Jaj de szeretem:)
Gyerekkorom kedvence volt,Anya nem győzte sütni:)
Ezer éve nem ettem sajnos,pedig meg tudom csinálni.
az biztos, hogy nem vehetjük fel
bár a nagymamám a gyümölcslevesbe is beleteszi a piros paprikát:-)
de pont azon gondolkodom, hogy pl az én nagyim nem tud sütni, monsjuk sacher tortát, de tud csőrögét, sulyomtésztát, meg emberest
ésezek már akkora kincsek, ezt nem tudja akárki megcsinálni, vagy legalábbis nem ismerik sokan
Nyami:)
Nem lehet hogy tejjel locsolgatja sütés közben?
Attól lesz krémes.A tészta meg gyanítom fullra ki van dagasztva,vagy esetleg hajtogatja?
Van egy ismerősöm,ő kelesztés után többször hajtja a tésztát!
olyan mint a fahéjjas csiga
devalahigy a tésztája vékony nem folytós, és a fahéj valamitől olyan krémes menne
szal valamit még tesz bele, hogy ne legyen százar a fahéjjtól(lásd fahéjjas palacsintát sokan nem szeretik mert olyan száraz és nem olvad meg úgy mint a kakao)
és a tetején meg a cukor megolvad és aztán meg megszilárdul
Miért gondolják azt,hogy ha esetleg meg tudnánk sütni,akkor feléjük sem mennénk?
Mert szerintem ezt hiszik:)Nem?
Bár az ő tapasztalataikkal mi nem vehetjük fel a versenyt:(
hát kértem egyszer a beigli receptjét is de én is csak ferdítve kaptam meg
de az anyu ideadta az övét
köszi Neked is!
Megáll az eszem,micsoda praktikák vannak:)
A felvert tojássárgájával való kenés menete: először szépen végighúzod a kenőtollat hosszában a tészta tetején,(föl-le. föl-le utána keresztben ugyanez, ez a(z) egyik titka annak,hogy ne repedjen meg a teteje.
A szurkálás se maradjon el.
Az olyasmi mint a darázsfészek?
Amúgy durva a Nagyi válasza:)
Miért őrzi annyira a receptet?Bár sok idős félti a sütijei sikerét...nem adják meg hogyan készül.Nekem is van ilyen,egy kalács recept,de csak ferdítve hajlandó elmondani:(Persze az meg nem olyan:(
bocsi, hogy offolok
de ismeri valaki véletlen az EMBERES nevő kelttésztás fahéjjas csiga formáájú valamit?
a nagyim annyira finomra csinálja, hogy majd be tojok tőle
de már hónapok óta könyörgöm a receptért, de azt mondja, hogy megkapom ha meghalt
Hány kiló a drága?:)
Sikerült felhízlalnod?:)
Pedig ma szerettem volna:(
Neem,ráér,nem kell máris:)
Nekem jó ha hétvégén küldöd is,mert hamarabb úgysem fogok hozzá.
És köszike:)
igen
csak kell egy kis idő amíg begépelem
oké?
gondolom ma még nem akarod megsütni?!:-)
de ma még bemásolom
Hát lányok,nagyon köszönöm mindenki segítségét,aranyosak vagytok!
Szépen csokorba szedem a lehetőségeket,és már küldöm is Julika néninek:)
én sosem kelesztem
csak pihentetem hidegen
Jáááj,de irigylem a családodat!:)
Anno én is vagy szakács vagy cukrász akartam lenni.Aztán majdnem ilyen szakmám lett:)
Látom van egy pár lehetőség:)
Neki vajon miért repedhet?
Innen 20km-re sajnos nem tudom,de vázolom neki a lehetőségeket:)
Szerintem tapasztalatnak lennie kellene az illetőnek,majd 70 éves,és szinte napi szinten süt.Nem is értem,hogy kérdezhet tőlem ilyet??
Ééééén,aki nem tud még egy vacak bejgli receptet sem:)
De azért legyezgette a hiúságomat:)
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben?
- A bejgli vagy a pozsonyi kifli sütése egyszerűbb?
- Hát hálistennek nem repedt szét a bejgli. Mondjuk nem is sütöttem.
- Az én bejglim mindig reped, most is ez volt. Sógórnő...
- Mitől lesz a házi sütésű kenyér fényes, repedezett és ropogós külsejű?
- Megnéztem vagy 20 fotót a repedt bejglikről a közösségi...