Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mitől ment gallyra a baráti kapcsolatod? fórum

Mitől ment gallyra a baráti kapcsolatod? (beszélgetős fórum)

9. _Berry_ (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 22:39

Szerintem vannak helyek, ahová egy barát elkíséri a másikat akkor is, ha közben kirázza a hideg, vagy semmi kedve az adott helyre menni. Ilyen pl. egy orvos, kórház, bíróság, hivatal... ahol lelkileg kell éreztetni a másikkal, hogy "fogjuk a kezét", nincs egyedül.

Viszont amikor szórakozásról van szó, akkor önzőség a másikat olyanba kényszeríteni, amiről tudjuk, hogy a másik nem szereti, nem szórakoztatja. Ha a barátnőd ezt nem gondolja át és nem keres, akkor ez nem is igazi barátság.

8. globus (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 21:17
Mi nem vesztünk össze semmin. Valamiért megváltozott a jellege, átment egy teljesen más típusúba, ami nem táplált egyikünket sem.
7. michelle.r (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnap 21:08
És itt a másik oldal: egy barátnő, még ha egy porcikája sem kívánja, elmegy a barátnőjével a meccsre. Mert szereti, ha az jól érzi magát, mert nem szeretné, ha a barátnője egyedül menne.
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 18:25
Attól nem vagy szerencsétlen hogy azt hiszed barátok vagytok mi közbe nem. Egy barátnő nem erőltet olyan programot rád amiről tudja hogy feláll a szőr a hátadon is tőle. Azt szereti ha jól érzed magad, és meccsre mással megy vagy egyedül. A másik se volt a barátnőd. Lehet te szeretted volna hogy az legyen, de őt csak érdekek fűzték hozzád. Sajnos nem egyedüli eset a tied.
5. andi6020 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
tegnap 18:21

Furcsa, ja. Meccsre járni szeretek, misére már nem, de a legjobb barátnőmmel elmennék, főleg ha ez fontos neki.

De ez én vagyok.

Mondom ezt úgy, hogy én profin tudok nemet mondani.

4. elbb
tegnap 18:18
Egyébként a csend sosem jó semmilyen kapcsolatban, mert az az eltávolodást erősíti. Nyilván, vannak akik ebben is szerencsésebbek, és ezer év után is ott folytatják ahol abbahagyják. Na most nekem is volt ilyen barátnőm középsuliban, majd 30 évig csend, tavaly véletlenül kiderült hogy egy helyen dolgozunk, találkoztunk, baromi jót beszélgettünk vagy 3 órán át, és ennyi. Azóta sem kerestük egymást.
3. elbb
tegnap 18:12
A megbántás olyan, hogy én kicsit minden barátságban alárendeltebb vagyok, és ha úgy érzem megbántottam a másikat, vagy ő engem, addig hajtom a dolgot, hogy márpedig beszéljük meg és öntsük ki a lelkünket face to face, hogy az pl. sok krízisem átsegíthet.
tegnap 18:05
Távolságtól. Elköltözött más országba, mások lettek a történeteink, más élményeket gyűjtöttünk, egy idő után unalmas volt végighallgatni a másikat, vagy egyszerűen nem volt rá idő, franc se tudja.
tegnap 17:17

Olyan érdekes, hogy szorosnak hitt barátságok is milyen könnyen tönkremehetnek, akár egy apróságon is... vagy a sok felgyűlő apróságon...? Összevesztem a legjobb barátnőmmel, pedig már felnőtt nők vagyunk, úgy viselkedünk, mint a tinik, tudom. Meghívott egy focimeccsre, de én utálok minden ilyesmit és nem vagyok hajlandó elmenni vele. Neki fontos lenne, de ez olyan nekem, mint hogy misére sem megyek, mert ellentétes a lényemmel mindkettő. Ezt igazán tudhatná, érthetné, hiszen elvileg jól ismer már engem.

Megsértődött, én is. Nem tudom, ki fogunk-e békülni, néhány napja teljes a csend, egyik fél sem enged a sérelemből.

Korábban is volt már olyan, hogy ilyen csendből (egy másik barátnőmnél) a barátság végleges kihűlése lett és már nem is beszélünk. Ott az volt a baj, hogy állandóan csak kért tőlem. Mindig szívességeket tettem, de egy idő után feltűnt, hogy már csak akkor hív ő, ha valami kell, egyébként mindig én érdeklődtem a hogylétéről, a vele való történésekről. Nemet mondtam néhány szívességre és egy idő után nem keresett többet és én sem.

Furcsa nem? Hogy nagyon jónak érzett barátságok végül így végződnek. Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen ezen a téren.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook