Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mitől ment gallyra a baráti kapcsolatod? fórum

Mitől ment gallyra a baráti kapcsolatod? (beszélgetés)

23. csemár (válaszként erre: 18. - Vigyefene)
nov. 8. 13:17
Ez nagy igazság.
nov. 8. 13:14
A legjobb barátnőmmel 20 év után szakítottam meg a kapcsolatot..Későn jött a teljes felismerés de valójában egy velejéig nárcisztikus személy..Csak neki van igaza, csak az ő párja a jó, az a jó amit ő csinál, mindenki más lent van a mocsárban. Mikor kiköltöztem Görögországba meséltem neki, hogy nyitni akarok egy körömszalont..erre ő lehurrogott, hogy majd pont a te szalonodba fognak járni mikor magyar vagy( folyékonyan beszélek angolul , görögül)..Utána megkeresett hogy ő is jönne görögbe de ő kürtőskalácsos üzletet szeretne..Mondom az én körmös szalonomba nem fognak jönni,mert magyar vgyok de hozzád aki szintén magyar menni fognak és nem beszélsz még alap anolul sem...aha..:D..Lehúzott,sose támogatott...Jobb az életem mióta nincs.
21. A Nyuci (válaszként erre: 18. - Vigyefene)
nov. 8. 08:19
Bárcsak lenne ilyen ember az életemben, aki nem hagy el.
nov. 7. 10:48
Időhiány. Persze, mnindenki arra szakít időt, ami fontos, de mikor családot alapítasz, robotolsz és még aludni is kéne, akkor a szórakozás és a barátok az elsők, akik hátulra kerülnek.
19. srcrss
nov. 7. 10:23
Nem voltak igazi barátok/barátnők, akikkel megszakítottam a kapcsolatot.
nov. 7. 10:21
A barátod nem hagy el. Aki elhagy, az nem barát, hanem elhagy mert nem tud kihasználni tovább, megszűnt az érdeke.
17. Magic (válaszként erre: 16. - Magic)
nov. 7. 10:18
A legtöbb hazugság miatt!
16. Magic
nov. 7. 10:17
A legtöbb hazigd
15. GBetti88 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 5. 12:09

Ha a barátnőmnek fontos lenne, hogy menjek el, és tényleg barátnőmnek tartom, akkor elmennék vele, mert a barátság erről is szól. Ő is eljönne velem olyan helyre amit ő nem szeret, de mivel én nagyon szeretném, így megteszi.

Nekem azért ment tönkre gyerekkori barátság, mert gyereket szültem és nem értem rá mindenre, meg más lett a fontossági sorrend...de volt olyan barátság is, ami azért ment tönkre, mert elmondtam a véleményemet és nem tetszett neki.

14. ssueB
nov. 5. 09:14

Főiskolai szobatársam és a mellettünk lakó lány nagyon jóban voltunk.

4 év után mindenki ment a maga útján, más városokban, de párhavonta összejártunk a főiskola városában, és eltöltöttünk együtt 1-1 napot, jól éreztük magunkat, beszélgettünk mindenről, ahogy régen.

Évekig ment így, aztán az egyik lány egyszer csak nem reagált az üzenetekre a közös beszélgetésben, majd privátban sem.

Mai napig nem tudjuk, mi történt, kérdésekre nem válaszol(t).

Mi emlegetjük néha, mert a másik lánnyal (basszus, időközben már anyuka... :D) rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, évente találkozunk is, amikor sikerül úgy alakítani mindenkinek.

2007-ben végeztünk, ki lehet számolni, hány év telt el azóta. És tudjuk, hogy él, megvan, mert a fb mindig feldobja a posztjait, de érdekes, hogy ő reagálni sem reagál a mi dolgainkra - szóval teljes homály, hogy mi történhetett...

13. loch ness (válaszként erre: 9. - _Berry_)
nov. 5. 09:08

Pontosan!

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki ilyen dolgokon megsértődik, és hallgatásba burkolózik, az sosem volt barát igazán. Aki viszont igazi barát, azzal egy komoly összeveszést is "túl lehet élni".

Az a barátnő sem volt szerintem igazi, aki folyton csak kért tőled. A barátság érdekektől mentes mindkét fél számára. Pont az a jó benne, ami a lényege: te magad vagy fontos benne, mert valahogy egymásra talált a lelketek. Aztán ha tudtok segíteni egymásnak ebben-abban, az persze ebből következik, de az érdekek vezérelte kapcsolat nem barátság.

nov. 5. 08:20
Felkért kezesnek, elmentem, nem fizette, szóvá tettem. Rég volt. Még ő sértődött meg. Károm nem lett mert miután elmentem hozzá, hogy lesz kedves fizetni, fizette, de nem is jelentkezett többet. Nem baj. Jobb így.
11. libikóka (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 5. 08:03

Olyan nincs,hogy soha ne legyen egy kapcsolatban összezördülés.Legyen az férj-feleség,gyerek -szülő,vagy kollégák vagy barátság.

Nem is ez számít,,,az számít hogy ha a másik fontos akkor felemelem a telefont és megpróbálom helyrehozni.

Nem olyan nehéz kimondani azt ,hogy Ne haragudj.

Aztán ha ezután sem stimmel,,akkor lehet gondolkodni,,kell e ez nekem,,vagy ez az e ,aminek látszik.

10. Violet18 (válaszként erre: 9. - _Berry_)
nov. 5. 07:48
Igen, én is így gondolom. Meg sem kérdezem h eljönne velem, mert tudom h nem szereti, pláne nem sértődöm meg ha nemet mond
9. _Berry_ (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 4. 22:39

Szerintem vannak helyek, ahová egy barát elkíséri a másikat akkor is, ha közben kirázza a hideg, vagy semmi kedve az adott helyre menni. Ilyen pl. egy orvos, kórház, bíróság, hivatal... ahol lelkileg kell éreztetni a másikkal, hogy "fogjuk a kezét", nincs egyedül.

Viszont amikor szórakozásról van szó, akkor önzőség a másikat olyanba kényszeríteni, amiről tudjuk, hogy a másik nem szereti, nem szórakoztatja. Ha a barátnőd ezt nem gondolja át és nem keres, akkor ez nem is igazi barátság.

8. globus (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 4. 21:17
Mi nem vesztünk össze semmin. Valamiért megváltozott a jellege, átment egy teljesen más típusúba, ami nem táplált egyikünket sem.
7. michelle.r (válaszként erre: 6. - 55Judit)
nov. 4. 21:08
És itt a másik oldal: egy barátnő, még ha egy porcikája sem kívánja, elmegy a barátnőjével a meccsre. Mert szereti, ha az jól érzi magát, mert nem szeretné, ha a barátnője egyedül menne.
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 4. 18:25
Attól nem vagy szerencsétlen hogy azt hiszed barátok vagytok mi közbe nem. Egy barátnő nem erőltet olyan programot rád amiről tudja hogy feláll a szőr a hátadon is tőle. Azt szereti ha jól érzed magad, és meccsre mással megy vagy egyedül. A másik se volt a barátnőd. Lehet te szeretted volna hogy az legyen, de őt csak érdekek fűzték hozzád. Sajnos nem egyedüli eset a tied.
5. andi6020 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
nov. 4. 18:21

Furcsa, ja. Meccsre járni szeretek, misére már nem, de a legjobb barátnőmmel elmennék, főleg ha ez fontos neki.

De ez én vagyok.

Mondom ezt úgy, hogy én profin tudok nemet mondani.

4. elbb
nov. 4. 18:18
Egyébként a csend sosem jó semmilyen kapcsolatban, mert az az eltávolodást erősíti. Nyilván, vannak akik ebben is szerencsésebbek, és ezer év után is ott folytatják ahol abbahagyják. Na most nekem is volt ilyen barátnőm középsuliban, majd 30 évig csend, tavaly véletlenül kiderült hogy egy helyen dolgozunk, találkoztunk, baromi jót beszélgettünk vagy 3 órán át, és ennyi. Azóta sem kerestük egymást.
3. elbb
nov. 4. 18:12
A megbántás olyan, hogy én kicsit minden barátságban alárendeltebb vagyok, és ha úgy érzem megbántottam a másikat, vagy ő engem, addig hajtom a dolgot, hogy márpedig beszéljük meg és öntsük ki a lelkünket face to face, hogy az pl. sok krízisem átsegíthet.
nov. 4. 18:05
Távolságtól. Elköltözött más országba, mások lettek a történeteink, más élményeket gyűjtöttünk, egy idő után unalmas volt végighallgatni a másikat, vagy egyszerűen nem volt rá idő, franc se tudja.
nov. 4. 17:17

Olyan érdekes, hogy szorosnak hitt barátságok is milyen könnyen tönkremehetnek, akár egy apróságon is... vagy a sok felgyűlő apróságon...? Összevesztem a legjobb barátnőmmel, pedig már felnőtt nők vagyunk, úgy viselkedünk, mint a tinik, tudom. Meghívott egy focimeccsre, de én utálok minden ilyesmit és nem vagyok hajlandó elmenni vele. Neki fontos lenne, de ez olyan nekem, mint hogy misére sem megyek, mert ellentétes a lényemmel mindkettő. Ezt igazán tudhatná, érthetné, hiszen elvileg jól ismer már engem.

Megsértődött, én is. Nem tudom, ki fogunk-e békülni, néhány napja teljes a csend, egyik fél sem enged a sérelemből.

Korábban is volt már olyan, hogy ilyen csendből (egy másik barátnőmnél) a barátság végleges kihűlése lett és már nem is beszélünk. Ott az volt a baj, hogy állandóan csak kért tőlem. Mindig szívességeket tettem, de egy idő után feltűnt, hogy már csak akkor hív ő, ha valami kell, egyébként mindig én érdeklődtem a hogylétéről, a vele való történésekről. Nemet mondtam néhány szívességre és egy idő után nem keresett többet és én sem.

Furcsa nem? Hogy nagyon jónak érzett barátságok végül így végződnek. Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen ezen a téren.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook