Mitől lett az 5 éves gyerek körmein egyik napról a másikra fehér foltok, válik le a körme, alatta ott az új köröm? Nem gomba az tuti! (tudásbázis)
ok..meg valami ehez a temahoz..a gomba nem jo mindenki tudja...
ajalom neked kulso es belso kurat...
a cipeloit es a ruhait ajalom kamforos zacsiban legalabb 5 napig..jol elzarva...es a mi meg a fontos lent van neki az imunrencere..amire nagyon jo a homok tovis...a szonyeget ecetes vizzel mosad att...
nistatin bogyok es krem...kitartas mert ez hosszu folyamat..sok sikert
es figyelj oda ti is fertozodhettek...
Nem akarlak ijesztgetni de nézd meg ezt a linket.Szerintem tök olyanok mint a gyermeked körmei és ezek gombák!Azonnal vidd el dokihoz,mert a köröm bombát nagyon nehéz kiírtani és sokáig is tart!Kezdjétek el minél előbb!
Hát igen. Mondjuk a bőrgyógyászokról csak annyit, hogy jött hozzám egyszer egy bácsi, hogy szedjem ki a tyúkszemét. Ránéztem,mondom ez tuti nem tyúkszem, hanem szemölcs. De nem azt, azt mondja, mert már 4 bőrgyógyász is látta, szerintük tyúkszem, és próbáljon meg együtt élni vele. (ez is vicces mondjuk, mert pedikűrrel kb egy kezeléssel eltávolitható a tyúkszem)
Na, beáztatom neki a lábát, elkezdem... az első vágánál már tutira mondtam, hogy ez biza szemölcs. Verrucal gél, dm-ben kapható, kezelje azzal. Három hét múlva jött vissza, áldotta a nevem, hogy elmúlt neki a szemölcs.
Szóval nem igen bizok én a bőrgyógyászokban.
Ez a körömbaj viszont tuti, hogy összefüggésben áll a kiütésekkel. Ha a kiütés a mátrixon volt, az okozhatja azt, hogy igy elválik a köröm, de alatta már jön az új, a kiütés elmúlása után.
skarlátra meg kifejezetten azt (legalábbis nálunk)
Amúgy én azért biztos, h elvinném ezt a gyereket bőrgyógyászhoz, és a képeket is vinném magammal
kb. 4 hete, fájt a torka és láza volt, kapot amoxicillint és az első adag után a kezén lábán nagyon furi piros kiütések lettek, én azt hittem hogy allergiás a gyógyszerre, de a doki azt mondta hogy így jön ki rajt a vírus.
a foltok helye a bőrén a mai napig látszanak. a fényképen is a lábán a fehér -bör foltocskák azok még a régi piros foltocskák maradványai
ez akkor most skarlát volt??
Az is okozhatja persze:( Az a fajta gomba is olyan mint a többi. Csúnya sárga.
az utolsó kép.
én nem tudom, hogy néz ki, ezért rákérdeztem egy másik fórumon. Sztem holnapra lesz válasz is.
De a gyógyszer okozhat ilyet.
A kiütést mindenképpen. Kb ugyan ilyen van most az ismerősömnek, a gyógyszereitől.
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek?
- Van köztetek, aki egyik napról a másikra él?
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?