Mitől lesz valaki rákos? (beszélgetés)
Őszintén sajnálom :( A rákos emberek egyébként kivétel nélkül másokért élő, önfeláldozó, jó emberek :) Csak rosszul kezelik a problémáikat. Elhallgatják, szoronganak, magukban rágódnak, önbizalomhiányosak stb. Persze a genetika szerepe sem zárható ki, mert akkor mivel lenne magyarázható a sok daganatos kisgyerek?
De vannak népcsoportok, amelyek körében elenyésző ez a betegség. Pl. azért, mert sz...nak a világra, és akivel problémájuk van, arra ráborítják az asztalt... ugye, tudod, miről beszélek? :)))
azt mindig belekalkulálják hogy mondhassák "én szóltam"
te.. olvastál már egy egyszerű vizsgálathoz beleegyező nyilatkozatot? olyan esetleges dolgokat sorolnak amitől sokkolódik az ember :S
Ha van, akkor nem használják. Hozzátartozómnak halála előtt két hónappal kegyeskedtek megnézni néhány tumormarkert.
Kár beszélni az onkológiáról, mert csak felhúzom magam. Pont.
:))))))))))))))
De ha jó pénzért megveszed az ellenszert, talán van esélyed a gyógyulásra... hacsak... a mellékhatások közt az utolsó mindig a "végső soron halál"... bocs, de ez így van :(
azzal én se.. túl sokat vett már el tőlem ez a "szörny" és még küzdünk vele (apu) de ahogy látom kivédeni képtelenség..
rengeteg olyat visz el akinek semmilyen káros szenvedélye nincs és helyesen él (kaja, mozgás) és sok olyan meg vígan él aki rombolja magát egy életen át...
szóval ja.. lutri,..
Nem járok szűrésre. Sok orvosi rendelésen jártunk a rákos beteggel, rákérdeztem, többük véleménye szerint a hazai szűrések ebben a formában csak kis hányadban megfelelőek - gyakorisági és megbízhatósági szempontból. A többségnél akkora ablak-periódus van, hogy rendszeres ellenőrzés mellett is simán ráfázhatunk, de adhat egy fals biztonságérzetet.
Azért nem beszélek le másokat, csak rajta :)
Nálunk mindkét szülői részről összesen a legfiatalabb elhalt 30 éves volt, a legidősebb 75.
Nagy átlagban kb. a kettő közé számolhatok magamnak :)
Nem csak a JAMA-ból áll a világ. És főleg nem csak Amerikából. Egy tudományos kutatás eredményét nem veszik komolyan addig, amíg mások tőlük függetlenül nem ellenőrzik.
A dohánygyárak is rengeteg kutatással próbálták már alátámasztani a dohányzás ártalmatlanságát, de nemigen jött össze nekik.
Én úgy gondolom, hogy a tudományos bizonyítékokkal alátámasztott ismereteket kell oktatni. Ezt orvosi kutatások esetén gyakran tényleg a gyógyszergyárak szponzorálják, de nem minden esetben.
Leghitelesebbek a független vizsgálatok.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy rákos beteg haldoklik, akkor mi lesz a tulajdonképpeni halál oka?
- Mitől lesz egy ember ilyen? Miért dicsekszik valaki folyton s miért támad másokat, hogy ki milyen?
- Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)?
- Mitöl lehet az, hogy valaki miután megfürdik, tele lesz vörös foltokkal?
- Ha valaki rákos, akkor az általános vérképen is mutatkozik eltérés?
- Mi a címe annak a filmnek, amelyben az anya rákos lesz és megismerkedik egy fiatalabb férfival, aki felneveli a lányát?