Ha valaki rákos, akkor az általános vérképen is mutatkozik eltérés? (tudásbázis kérdés)
Nem minden esetben.
Viszont előrehaladott álapotban a vérsüllyedés értéke magas is lehet a szervezetben lévő gyulladás miatt, amit a daganat okoz.
Egy vérszegénység is utalhat daganatra a tápcsatorna valamely részében.
Én úgy tudom, hogy kimutatható. Nekem egyik családtagomat vitte el a rák, nagyon hirtelen lefogyott, köhögött is picit, aztán elment orvoshoz, kiderült hogy tüdőrákja van, és már haza sem engedték a kórházból. 1,5 hete volt hátra kb. :(
Nyilván ez már előrehaladott volt, de a fogyás mindenképpen szerintem a rákbetegségek kísérője.
Figyelni kell a testünk jelzéseire, és járni rendszeresen ellenőrzésekre.
Én azért nem paráztatnám magam a helyedben.
Nem szabad úgy élni, hogy állandóan rettegsz, hogy majd meghalok, hogy majd rákos leszek...
Tudod a halál először is nem válogat, éppúgy,mint a rák.Egyszer jön lecsap bummm,aztán vagy túléled vagy elvisz.
Most lehet sablonnal jönni egészséges életmód bla bla,de az én ismeretségi körömben olyat vitt el a rák (agydaganat) aki mintapéldány volt az életmódjában.
Nem azt mondom élj egészségesen,de a lélekben, és fejben ne rettegj...
Amúgy vérképben tényleg kimutatható, valamelyik lymphocyta alapján feltételezhető, illetve ottvannak a tumormarkerek,de zsebből nem olcsó...
Ha pedig orvos kéri van amikor elsumákolják,mert drága...úgy ám...
Az életre nincs garancia. :)
Járj rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálatra, tüdőszűrőre, étkezz egészségesen, mozogj sokat stb. Azért ezek valóban hasznosak.
Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. De ha nagyon aggódós vagy akkor esetleg tényleg lehet tumormarker vizsgálatot kérni (de ez sem garancia semmire!), hátha az megnyugtat.
De nem minden rosszullétnek vagy ilyesminek van ilyen durva oka. Sőt legtöbbször valami banális dolog áll a háttérben.
Egy nap alatt 3 ismerősömet hallottam, h rákos.....nagyon elszomorodtam....a nagyon fiataltól az idősig....szomorú...sajnos minden gondolatom ezen jár.....rettegek a betegségektől, ahogy mindenki más.....rosszulléteim miatt voltam vérvételen ami (majdnem) jó lett...
de akkor ez nem ad nyugvásra okot
Páromnak nem látszott semmi, az orvos azt mondta, hogy minden ok, látszana a vérből, ha lenne valami....
Még jó, hogy nem hittünk neki!
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Csevegjünk az általános iskolásokról!
- Ápolónők 8 általánossal? Mit szóltok?
- Miért ilyen nehéz állást találni 8 általánossal?
- Az megalázás, ha egy diplomásra olyan munkakört bíznak, amit előtte egy 8 általánost végzett feladata volt?