Mitől lesz puha a törülköző? (beszélgetés)
A puha textília érdekében a mosószerhez trisót, és mosószódát is adok, ami lágyítja a vizet. Azután ecetet [20%-ost] teszek az öblítő tartályba, + vasaláskönnyítő programra állítom.
Majdan, a kivett ruhát
öblítő-koncentrátum(1 l = 4 l)dupla, vagy tripla adagban hozzáadott vízben ázik akár egy éjszakát, egy erre nevesített vödörben, de minimum 2-3 órát, utána 800 fordulatos centriprogram, hatalmas kirázás szárítás előtt, majd száradás után az ellenoldalak meghúzogatása. A vödörben lévő öblítő vize pedig pont annyi legyen, amennyit a ruha felvesz.
Lehet, hogy macerásnak tűnik, de mióta ezt alkalmazom, vasalnom sem kell! :-)
Törölköző tekintetében én a kissé durvábbra esküszöm, mivel fokozza a vérkeringést, és az elhalt laphámsejteket is eltávolítja. :-)
Én is mágnesgolyót használok, már 15 éve.
Nagyon hasznos, a 20 éves mosógépem, még nem vízköves, pedig nem használok vízlágyítót! A ruhák szépek és puhák. Jutka
Vicces ez a verkeringeses dolog! AMugy igen, meg borradirnak is jo!
Altalaban Frosh-t hasznalok a torulkozoknek. Volt, hogy kivasaltam, bar akkor nem frosh-t hasznaltam es nem is ecetet. (altalaban a feher oblitot veszek)
Par alkalommal be is raktam a szaritoba, de meg ugy sem volt eppen puha. Lehet, hogy ujra kene kiserleteznem....kombinalni a lent felsoroltakat.
Ha nincsen szárítógéped, mindenképp ki kell vasalni, attól jól megpuhul.
A szárítógép amúgy is jó befektetés, sok vasalástól megkímél.
Egy jó öblítő fontos, és ha a víz is kemény, Calgon!
Nekem nincs szárítógépem. És a lakásban sincs túl meleg, 19-20 fok.
A vizünk valóban kemény:(
Csak azt nem értem, hogy anyu staférungjából van még egy pár törölköző, akárhogy is vesszük, 40-akárhány éve vannak használatban, és puhák. Igaz, akkoriban Nyugat-Európából küldték neki a rokonyok, de akkor is....
A víz keménysége. Nyilván nem írják rá az öblítőre, hogy országosan milyen keménységű a víz..
az öblítőt pedig ennek arányában kellene adagolni. Anyósé mindig puha, ő hagyja még a végén öblítőben a ruhákat.
További ajánlott fórumok:
- Szauna - fürdőruha, törülköző/lepedő, vagy semmi?
- Mitől lesz puha az ajkam?
- Hogyan lehet megállapítani törülköző vásárlásakor, hogy jó nedvszívó lesz-e?
- Ha a pöfeteg kekszet megsütöttem ma, betettem dobozokba, az hétfőn még finom puha lesz ugye?
- Hol lehet Győrben hímzett törülközőt venni?
- Rossmann törülköző, hűtőtáska kupon