Mitől lehet habos a vizeletem? (tudásbázis kérdés)
Köszi, majd mindenképp utána fogok nézni :)
Szerintem azért gondold át, hogy ha komolyan akarod csinálni, akkor ne amolyan durrbele 1 hétig csak vizet iszol legyen, mert még többet árthatsz a szervezetednek. Biztos vannak már erről könyvek, honlapok a neten, ahol megtanulhatod, de ha beindulnak megint a programok, akkor lesznek ismét táborok, ahol megtanítják, hogy hogyan kell helyesen csinálni, mert az ilyen táborokban a méregtelenítéskor az a cél, hogy közben a szervezet megkapja a szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, így pl. megvan, hogy milyen gyógyteák jók. Vagy pl. a masszázst, szaunát, jógát vagy egyéb speciális tornát szintén a méregtelenítés fontos elemének tartják.
Na ez jó kérdés, ebbe sem gondoltam még bele, de a kérdés teljesen jogos
Igazad van, ebbe bele sem gondoltam, hogy kevés az a 2 nap. Akkor lehet ettől habos a vizeletem mert a 2 nap koplalás nak számít. Na majd akkor tavasszal megpróbálkozom az egy hetessel is. A nyersétkezés felé már egy ideje amúgy kacsingatok, de még nem sikerült magam rávenni teljesen, bár arra figyelek hogy a nap folyamán sok nyerset is egyek
Ha a mai környezetszennyezés miatt böjtölsz, akkor a böjtölés miért ismert már több ezer éve?
Igaz, lényegében 2 nap nem evés valóban nem mondható böjtnek, hanem koplalásnak. A régi korokban, amikor spirituális okokból, vagy beavatás miatt csináltak, akkor legalább min. 1 hétig tartott.
Ha neked jó, akkor csináld, bár ha csak azért csinálod, hogy tisztulj, akkor mint korábban írtam semmi értelme 2 napig csak vizet inni. Persze a hit az tényleg sokat számít, tehát ha elhiszed, hogy neked jó, akkor biztos jó lesz. Ma már azonban a helytelen táplálkozás miatti tehermentesítésre vagy az így kialakult betegségek gyógyítására a böjt helyett inkább a nyers étkezést javasolják hosszabb ideig, amivel valóban lehet gyógyítani és tehermentesíteni a szervezetet.
De ezt honnan veszed?
Esetleg valamilyen tanulmányból olvastad? Vagy csak a véleményedet írtad le? Eleinte amikor még nem próbáltam amúgy én is így vélekedtek róla és egyébként ahogy már Kuszkudina néhány sorral előbbi hozzászólásában nagyon jól leírta, a böjt nem azonos a koplalással. Abban amúgy én is egyetértek hogy a koplalás nem jó, de az nem azonos a böjttel.
A csak víz ivásnak napokig semmi jó hatása nincs. Ha meg nem is iszol, na annak meg pláne nincs jó hatása.
Még mielőtt ennék, azelőtt érzem jobban magam, inni meg böjt alatt is rendesen iszom
Meg jo, hogy jobban leszel, miutan vegre normalisan eszel, iszol.
Aki szerint a 2-3 napos böjt kínzás, az sosem böjtölt még. Max koplalt.
Több tanulmány is van a böjt egészségre gyakorolt jótékony hatásáról és én is szoktam ezt érezni
Utána mindig sokkal jobb a közérzetem
De attól a 2-3 napos böjttől sem leszel egészségesebb, csak feleslegesen kínzod magad.
És a koplalástól az leszel?
Dehogy leszel!
Pont erről beszéltem. Mivel szennyezett a levegő, a talaj meg minden, így ha még egêszségesen is eszik valaki, akkor sem 100% egészséges.
Nem is akartam mást rávenni
És a 2-3 nap alatti böjt során elvonulsz a Himalájára, vagy nem veszel addig levegőt, vagy a szennyezett levegőtől hogy véded meg a szervezeted? Egyébként meg azért van májunk, hogy a méregtelenítést elvégezze, tehát ha te valóban egészségesen táplálkozol, akkor ezt a feladatot el tudja látni.
Neked kell, minket nem fogsz rávenni!
Alapjáraton egêszségesen eszem, de a mai környezetszennyezés miatt az egészséges táplálkozás 100%-ig nem elég. Ezért kell időközönként pár nap böjt
Köszi erre nem is gondoltam :)
Lehetséges hogy akkor ettől van, hisz elég logikusnak tűnik
Nem kell bepiszkolni a szervezeted és akkor nincs szükség a böjtre.
Nem lehet, hogy a nem evéstől ketózisba kerülsz és az acetontól habzik a vizeleted? Nem tudom, hogy lehet-e habos tőle, csak egy ötlet volt. Patikában kapsz tesztcsíkot. Az biztos, hogy a böjttel függ össze.
Nézd. Nem eszel habos, eszel akkor nem.
Dokihoz nem mész.
Akkor már csak az marad, hogy tanulj meg vele élni.
Ha jót tenne a böjtöd, nem okozna semmilyen gondot, de te tudod...
Azt azért nem akarok, mert más esetben nincs ilyen tünetem, csak akkor ha pár napig nem eszem
Volt olyan amikor önhibámon kívül nem tudtam, mostanában még akkor van amikor rövidebb böjtöt (2-3 nap) tartok (szervezet tisztítása miatt).
Talán ez a tisztulás jele? Vagy miért pont akkor jelentkezik. Egyébként azért nem hagyom abba a böjtöket, mert érzem hogy utána jó a szervezetemnek, jobban is érzem magam, csak érdekes hogy pont ilyenkor válik habossá a vizeletem.
Akkor kérj a háziorvosodtól kivizsgálást!
Se cukrot, se alkoholt nem fogyasztok úgyhogy ez is kizárva
További ajánlott fórumok: