Mitesszeres orra mi a megoldás? (tudásbázis)
Igaz, régi a topic, de engem is nagyon érdekel ez a sós arctisztítás, pár perce ki is próbáltam. Remélem, valamennyit javít a bőrömön, kb. 2 hét múlva esedékes a hormonvizsgálat, mert szörnyen mitesszeres mindenhol a bőröm, de addig sem bírok magammal... :D
Védőréteg alakul ki a só miatt, de tényleg nem kosz:) mosd át vízzel az arcodat olyankor még egyszer.
Szorgosan mosom az arcom sóval, az eredmény magáért beszél! Szép a bőröm, kezdi tisztítani a pórusaimat. Viszont lenne egy kérdésem: az mennyire normális, hogy miután lemosom az arcom egy fajta réteg alakul ki rajta? Múltkor véletlen végighúztam a körmöm a homlokomon, és ez maradt alatt. Megijedtem hogy koszos a bőröm, de nem, mert átmostam utána tonikkal és tiszta volt a vatta
Én sem vagyok az a nagy krémezős fajta. Egy nappali egy éjszakai, már ha el nem felejtem :D
Nics tiltólistán, de nekem nem hiányzik:)
Tehát akkor, krémezni lehet, nincs tiltólistán, köszi, ez érdekelt. :)
Nagyon örülök, én már nem tudnék könnyen leszokni a sózásról:)))
Helia-D van itthon, de nem krémezem az arcom már rendszeresen.
Szorgalmasan mossuk az arcunkat sóval, a gyerek is, és én is, és napról napra szebb :)
KÖSZÖNJÜK! :)
Arckrémet használsz,? milyet?
Most jöttem ki egy remek sós fürdőből, 4 kiló sót tettem a vízbe. Eszembe jutott, hogy pár dolgot még leírjak, mivel ez az egyszerű kis fürdő komplex méregtelenítéssel ér fel, úgy is kell eljárni utána is.
- szív- és vérnyomás problémákkal küzdők legyenek óvatosak, és semmiképp ne hevítsék túl a fürdővizet
- fürdő után legyen idő pihenni kb. 20 percet nyugodtan, lehetőleg csak törölközőbe burkolva
- igyunk bőségesen, mert a fürdő izzadással is jár és folyadékot vesztünk
- a fürdő után csak itassuk le bőrünkről a nedvességet és az esetleges utóizzadást, ne zuhanyozzunk és kb egy óra múlva használjunk csak parfümöt, illatosítót ha muszáj
A mitesszereket óvatosan a meleg sós vizes fürdő után ki lehet nyomkodni és újra sóval picit átdörzsölni. Végleg azért nekem sem tűntk el, de halványak és jóval kevesebben vannak:)
Én is próbálom, és így a harmadik napon elmondhatom, hogy működik!!!! Gyönyörűen tisztítja az arcomat, a mitesszerek fokozatosan halványodnak.
Kipróbáltam és nagyon szép puha lett tőle már így 2 nap után,alig várom hogy lássam milyen lesz egy pár hét múlva.:)
remélem a mitesszerek is eltűnnek majd...
Majd hozzászoksz, mikor már kiméregteleníti az arcod és nem fog húzódni sem a bőröd.
Az a furcsa, hogy nem húzódott annyira a bőröm se. Nem mondom, volt kísértés hogy kenjek rá krémet, de annyira nem volt elviselhetetlen, mint amikor szappanos vízzel mosom.
Örülök, hogy neked is bejött! Bár valaki nekem is mondta volna 25 éve...nem gyötörtem volna annyit a bőrömet minden vacakkal:((( Én úgy rászoktam, hogy már minden krémet ragacsosnak érzek az arcomon, pedig csak sminkleszedéshez használom néha.
Kipróbáltam este a sós arcmosást, úgy ahogy mondtad: csak só, és víz, semmi krém, szappan. Hát nagyon bejött!!! Csípett egy picit, de talán nem annyira mint a múltkor, így elsőre is szépített az arcomon, úgyhogy majd most reggelről is azzal mosok arcot.
meg népszerűek a himalája, és egyéb ilyen sók is, a neten is kapni, szóval lehet variálni)
arcra is a sima asztali durvább szemű sót, de erre megéri megvenni a tengerit is, aki érzékenyebb esetleg, mert arcra egy kiló só sokáig elég
Erre milyen sót használsz?
Persze, én reggel-este sóval mosom az arcom, napközben sima vízzel.
Én egyébként sem szeret krémezni, csak nagyon ki tud száradni az arcom. De akkor ezt minden nap lehet csinálni?
Nem szabad feladni, pár napig is csíphet)de semmi krém, semmi szappan ne érje az arcod, csak dó és víz, úgy az igazi.
Akkor nekem biztos ezért csípte a bőröm. Sajnos nekem elég mitesszeres. Lehet este kipróbálom újra.
Fiú :), nem is nagyon tudnám rávenni az ilyesmire, de azért van benne /szerencsére/ egy kis igényesség önmaga és a környezete felé.
További ajánlott fórumok: