Mit tennél akkor, ha megismertél egy külföldi férfit, aki szeretne egy párkapcsolatot, de nem beszélitek egymás nyelvét? (beszélgetős fórum)
"olyan türelemmel szeretettel és főleg egymás iránti tisztelettel tudunk órákon keresztül beszélgetni"
Ugyanez volt velünk is még az ismerkedős szakaszban és bár én is tele voltam kétségekkel (mi van, ha csak játszik velem), reálisan gondolkodva meg a tetteiből kiindulva rájöttem, hogy nem játék... Most meg már a felesége vagyok:)
1. nincs semmi ptoblémám a fazék mellett gyereket nevelős típussal, csak aki tudja, hogy az a vágya, hogy családanya legyen, ebben teljesedik ki, annak valószínűleg kár kínoznia magát egy évekig tartó és az elején nagyon nyögvenyelős és gyakran még egy-két év után is reménytelennek tűnő angoltanulással.
a nyelvtanulás nem mindenkinek elengedhetetlen.
2. évekig tanítottam angolt és volt olyan tanítványom, akinek összesen 2 (!) nadrágja volt és a köztisztviselői fizetéséből szorította ki az órákat, és jött este hét-fél nyolc körül, ha esett, ha fújt. tudom, hogy a szabolcsi mélyszegénységbe született nyolcgyerekes munkanélküli vagy alkoholista szülőkkel megáldott családba születetteknek nem az az elsődleges problémája, hogy tudjon angolul, de találkoztam magát könyvekből képezni próbáló, heti egy órát kifizetni tudó, de nagyon elszánt és szorgalmas szegény emberekkel, szóval a kicsit akarni meg az eléggé akarni között van egy nagy szakadék. ez az én tapasztalatom.
ennyit akartam mondani, köszönöm, leülök magamtól.
Elég nagy különbség van a között, hogy valaki flörtöl, ágyba akar veled menni, vagy tényleg kapcsolatot akar.
Szerintem anélkül, hogy értenéd, amit a másik mond elég nehéz eldönteni, hogy vajon melyik is jár a fejében. Még néha akkor sem egyértelmű, ha egy nyelvet beszéltek.
A saját konkrét véleményemet mondtam. :-)
A sztori részletes ismertetésére sajnos hiába vártok, nem szokásom kiteregetni a magánügyeimet. :-)
Jézusom, ezt tényleg komolyan gondoljátok?
Ha nem tetszik, el se jutok a beszélgetésig.
Nem igaz? Miről beszéltek?
kicsit értelmetlen a kérdés, ha nem beszélitek egymás nyelvét, honnan tudod mit akar,és hogy ismerted meg...megismerni beszélgetés alapján lehet a másikat nem ránézésre....
De ha annyira belé habarodtál keressetek egy közös nyelvet amit mind a ketten elsajátítotok,vagy tanuljon csak az egyikőtök egy olyat amit a másik tud....
Ha nem beszéled a nyelvet honnan tudod mit akar?
Amúgy meg ha akarod őt és a kapcsolatot, akkor jobb motiváció nem is kell, hogy megtanul angolul.
Pedig a konkrét tapasztalat mese-t biztosan érdekli :) Gondolom minden tökéletesen működött..
Metakommunikáció :) na,neeeeeeee...
Szerintem 2 kultúrát nagyon nehéz összehozni, és egy ilyen felkapott "buli hevében" kötött ismeretségnél kicsi a valószínűsége...
Konkrétumot! Ne csak a szavakkal dobálózz!
Nekem is volt olyan ismerősőm aki buliban jött össze, de nem volt hosszú távú. Olyankor máshogy lát az ember...sőt,néha az alkohol is rásegít, hogy elveszítse a realítás érzékét...
Azért Svájcot ne hasonlítsd Magyarországgal, én itt is boldogultam, nem kellett külfödre mennem... ja és lecikizni sem kell senkit!
És szerintem te is tudod, hogy egy nyelv akkor marad meg, ha használják...
Sokan vannak, akik buliban jöttek össze és hosszú kapcsolat alakult ki.
Van konkrétan ilyesmi tapasztalatom, de nem kívánok róla mesélni. :-)
Nem tök mindegy mit mond, ha a metakommunikácijával mást fejez ki?
Az meg nem nyelvfüggő.....
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Randiznátok társkeresőn keresztül megismert emberrel?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?