Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben? (tudásbázis)
Minél magasabb egy olaj füstölési hőmérséklete, annál magasabb hőmérsékleten lehet vele főzni-sütni. A leggyakrabban használt olajak:
Csak szobahőmérsékleten: lenmagolaj
Alacsony-közepes hőmérsékleten: kókusz-, kukorica-, olíva-, szezám-, dióolaj
Közepes hőmérsékleten: makadámdió-, mogyoró-, sáfrányos szeklice-, repceolaj
Magas hőmérsékleten: avokádó-, szőlőmag-, napraforgó-, szójaolaj
Egy csipet sót tegyél az olajba, s akkor nem fog kifutni és habozni.
Na meg friss olaj mindig.
Bár a 10-12. szelet után, már a friss is habzik néha.
Én le szoktam sütés közben szedegetni, általában a "sűrű" tésztaszedővel sikerül, de kanállal is lehet.
Sajnos elég sokféle olajat kipróbáltam már, de mindegyik fut rántott hús esetében a 2-3. adagnál. Vackok már sajnos a legdrágább olajak... Már nem tudom mivel kéne sütni... sült krumpli esetében többször fel lehet használni, de minden prézlis dolognál max 3-4 sütés. Állítólag pálma olajjal nincs ilyen gond, ha valaki hallott erről, vagy használja, írhatna róla.
a víztől is habzik és kifut.
A bolti húsokat néhot teleinekciózzák vízel, hogy nagyobb legyen a tömege. Talán ettől.
Az durva!
Ma sütöttem rántott húst tiszta olajban, a 2. adagnál elkezdett erősen habzani...
Vedd lejjebb a gázt :)
Kivéve a sajtnál,mert az lassú tűzön,kifolyik! :)
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Egy kóbor anyamacska nálunk szülte meg a kicsinyeit. Mit tegyünk?
- Szellem a házban, mit tegyünk?
- Mit tegyünk, ha a gyermek lázas?
- Mit tegyünk a felettünk lakókkal, két gyerekük van éjjel-nappal örjöngenek?
- Ha valakinek lenne építő jellegű tanácsa, hát ne habozzon...