Mit tegyek sok almával és naranccsal? (beszélgetés)
Én az almát darabonként újságpapírba csomagolom és úgy teszem ládába. (Így ha romlott 1-1, nem bántja a mellette levőket, ugyanakkor beáll a nedvességtartalma egy szintre.) Egészen friss állapotban kerülnek elő. Van gyümölcscentrifugám, azzal levet készítek, de kap mellé még répát és céklát is, s isszuk -a barátaim és én-, egészséges és finom. A lényeréshez én csak 4 részre vágom, a magházat és végét ki- illetve lekanyarítom. Héja marad. Még most is van egy ládányi almám, olyan, mintha most szedtem volna a fáról. Nagyon remek, és gyorsan készíthető tészta receptjeim is vannak, mikrohullámú készülékben sütésre, de hagyományos sütőben sültre is. Most a recepteket nem tudom mellékelni, mert nincsenek nálam. Kérésre szívesen előhozakodom velük.
A tartósító szerek közül én a szalicilsavat használom. Láttam egy aranyos videót, amiben a gazdasszony nem beletette a befőttbe, lekvárba (ő benzoesavas nátriumot használt), hanem lekötötte az üveget, a kötésre tette a tartósító szerét, majd lapkával lezárta. Nem volt egyetlen megromlott "terméke" sem. (Vagy csak nem mutatta.)
Narancsból lének innám, vagy dzsemet készítenék belőle. Nincs gyakorlatom, mert csak egyszer készítettünk, de az remek volt.
Én nem szoktam tartósítót beletenni semmibe. Megnézem, hogy a csavaros üveg passzoljon a záráskor,(ahány csík annyi bütyök):) és felfordítom, miután beletettem a lekvárt, vagy amit főztem. HA nem ereszt, akkor vakummentesen zár.
[link] ilyen lap is létezik:))
az almából fincsi kompotot lehet csinálni, vagy gyümölcs mártásba szoktam bele tenni.én imádom
a narancsból tortát is lehet csinálni, jó díszítésnek
szia! nem kell bele tartósítószer!
múltkor mondták pont a tévében, hogy ha fejjel felfelé tárolod a dzsemmes üvegeket, akkor nem kell tartósítószer bele, úgy is eláll. (ez logikus, így tárolják ugye a borokat is, hogy ne kapjanak levegőt)
ez is jó de elfelejtettem leírni, hogy a 3 mélyhűtőnk tele van...
de amennyi belefér azt elteszem így...
KÖSZÖNÖM!
köszönöm..
az almával az a baj, hogy olyan helyen tudjuk csak tárolni, ahol "megöregszik" és úgy nem nem olyan friss , zamatos..
a dzsemhez meg csak tartósítószeres receptet találtam és azt nem szeretnék bele tenni...
az alma - ha hűvös helyen tudjátok tárolni, pl pince - sokáig eláll.
narancsból esetleg készíthetsz dzsemet, ha szeretitek az ilyesmit.
Apósomtól kaptunk nagyon sok almát és narancsot , de nem tudom hogy mit csináljak belőle... valami hosszan eltarthatóra gondoltam ...
van egy 10 hónapos kislányunk és az ő "hasznára " szeretném eltenni!
További ajánlott fórumok:
- Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek?
- Mit tegyek az apósommal ha nagyon megkívánt engem?
- Megcsaltak most mit tegyek?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Nincs meg valakinek:Rúdtánc alapok és ölbetánc Pirner Almával - oktató DVD?
- Karácsonyra bevált kacsasült recepteket várok (pld. naranccsal készített kacsasült).