Mit tegyek, hogy a bikinivonalam borotválás után ne pöttyösödjön ki? (tudásbázis)
Mindenhol azt olvasom, h borotválás után jönnek elő a piros pöttyök. Én ha a lábam vagy ha intim területen borotválok, semmi pötty nem jön elő. . . 1-2 napig, de aztán iszonyat. Szóval van olyan, akinek nem közvetlen borotválás után kell szenvedni a pöttyöktől, hanem utána, mikor kezdenek kinőni a szőrszálak? Nagyon viszket, piros és csúnya :( Valaki tud erre valamit?
Ja és nem epilálhatok, gyantázhatok, mert sajnos meg vagyok áldva azzal, h ha kihúzok bármi szőrszálat, az utána benő (bőrradír, luffaszivacsos dörzsölés ellenére is). Krém sajnos 10-12perc után (annál tovább pedig nem szabad a bőrön hagyni)se viszi le a már nagyon megerősödött szőrszálakat :(
A viszafelé borotválástól szőrösödik.
Végső esetbe na gyanta a legjobb megoldás. A kozmetikushoz a legjobb fürdő ruhába menni, hogy lássa mihez kell igazodni.
A szőrszálakkal azonos irányba borotváld,ne "visszafelé".Így nem pöttyösödik ki.
Ökonetes Mirtill krémmel szoktam bekenni utána.Ez hűsíti,megnyugtatja a bőrt.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok, hogyan zajlik egy bikinivonal gyantáztatás?
- Mért pattog ki a bőr a nemi szerv borotválásakor? Mit lehet tenni ez ellen?
- Szőrtelenítés után mivel kell kezelni a bikinivonalat, hogy ne gyulladjanak be a szőrtüszők?
- Pocakosan intim borotválás vagy gyanta?
- Dudor a bikinivonal mentén. Mi lehet?
- A bikinivonal borotválása után piros pöttyös leszel. Mit teszel ellene?