Hú, köszönöm mindenkinek a hasznos és gyors tanácsokat!! Sokat segített, már nem búsulok annyira, mert nem vettek fel. Ezerrel keresgélek az OKJ-s képzések között, remélem nem csúszok ki határidőből és oda legalább felvesznek. Külföldre nem mennék ki szívesen, nővérem most volt kint Angliában 8 és fél hónapig és nem mondanám, hogy sokat ért vele.
Ne sajnáld, hogy nem vettek fel. Annak idején engem sem vettek fel, most már egyáltalán nem bánom.
Érdemes lenne valami OKJ-t elvégezned, 22éves korig ingyenes. És sokszor többet ér, mint egy főiskola. Sokkal jobban, tágabb körben tudod hasznosítani. Nézelődj a képzések között, biztos találsz olyat, ami tettszik neked.
Menj okj-ra, vagy készülj újraérettségizni, esetleg tanulj nyelvet, kezdj el dolgozni. Vagy kimehetsz külföldre világot látni pl. aiesec-kel, ahhoz még főiskolásnak se kell lenned.
Menj Okjra,ha van olyan ami érdekel és mondjuk egy évig tart,és akkor jövőre úgy mehetsz egyetemre hogy pluszba van egy szakmád.(közben ha akarsz javíthatsz az érettségin)
Egyrészt valóban vannak pótfelvételik, másrészt vehetsz egy kreatívnyeltan nyelvcsomagot és a következő egy évben tanulj meg belőle kényelmesen egy nyelvet! Meglátod, hamar elröpül az az egy év..;o)
Teljesen kétségbe vagyok esve, meg voltam róla győződve, hogy felvesznek, jól álltam, 14 ponttal több pontom volt a tavalyi ponthatárnál, azonban idén 20 vagy annál több ponttal emelték a határt és így kicsúsztam egyetlen ponttal vagy 1-2-vel. Mit tegyek most? Ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon hálás lennék.