Mit tegyek, ha a nagyobbik gyerekem uralkodik a kicsi felett, sőt sokszor meg is üti? (tudásbázis)
Bocsi ezen röhögtem egy darabig:)))))" Én nem engedem, rá szoktam szólni és ütni a kicsi kezére - hogy nem verekszünk!"
Akkor te mit csinálsz, simogatod a kicsit?.. hisz azt teszed amit tiltanál neki.
Nálunk fordítva van! :DDDD
A 1,5 éves üti a 11 évest! A bamba nagy lány meg hagyja. Én nem engedem, rá szoktam szólni és ütni a kicsi kezére - hogy nem verekszünk! A nagy meg énrám szól, hogy "nehogy bántsd Nikikét, mert kicsi még és nem tudja..."
Ja! Én sem szoktam ráerőltetni a nagyra a kicsit, mindig megkérdezem, hogy van -e kedve játszani vele amíg elvégzem a dolgom. Van úgy, hogy nincs!:DDDD
Szia!
Hát én azt gondolom, hogy a nagyobbiknak több szeretetre van szüksége. Biztos egyformán szeretgeted őket, de lehet, hogy neki ez is kevés. Szerintem az lehet a megoldás, hogy többet legyél vele csak te vagy apuka, de tesó nélkül.
Emellett el kell vele beszélgetni arról, hogy nem szép tőle, amit a tesójával tesz és hangsúlyozni kell, hogy a testvéreknek össze kell tartani és nem pedig bántani egymást. Egy 5 éves ezt már meg kell hogy értse.
Szia!
Biztos, hogy féltékenység van a dologban! Hiába szeretgeted ugyanúgy mindkettőt stb. ez most már kétfelé oszlik, míg a kicsi előtt ő kapta egyedül ezt a szeretetet csak. Ha egyezkednek, akkor is biztos "közéjük állsz", ha látod biztos, hogy nem hagyod hogy verje a kicsit, ami érthető is, de ezzel is csak anyit lát, hogy neki adsz igazat!
Nővérem 7 évvel volt idősebb nálam, és mindig is szeretet rajtam uralkodni, nem egyszer én is meg lettem verve, soha nem alakult ki közöttünk jó viszony, a mai napig rossz a viszonyunk. Szerintem ez is hozzájárult!
Oviban is verekszik? (Vagy nem ovis?)
Muszáj beszélni a nagyobbik lánnyal, 5 évesen már meg kell értenie, hogy nem jó amit csinál!
Sportolhatna is valamit, ami leköti az energiáját, vagy önuralomra tanítja! 5 évesen már nem kicsi a sporthoz...
Több figyelemre vágyik a nagyobbik!
Ő sem tudja miért de tudatallatija arra ösztönzi, hogy "elveszített" pozicióját visszaszerezze...
Valóban nem lehet könnyü,de probálj a nagy lányoddal beszélni ,értesd valamilyen szinten meg vele,hogy nem szabad ,nem tesz jót evel ,és fáj a testvérkéjének.
Sokat mondjad ,hangoztassad ,hogy szeretni kell egymást nem bántani.
Tudom nehéz dolog ,de kitartással ,folytonos szolitgatással ,csak meggyözöd ,hogy ne uralkodjon annyira kicsin.
Nálunk is 4 év a korkülömbség van,hogy a kicsi elveszi a játékait ,és nem jol reagálja le a dolgokat,de mindig megmagyarázom,hogy hagyja mert megunja akicsi hamar ,és ne hozzá üssön ,hanem értse meg,hogy kicsi még.És hidd el ,hogy mikor már a nagy lányom babást játszik alkalmazza is ,ugyanugy beszél a babáihoz ,ahogyan én hozzá.
Ebből csak azt akartam megértetni,hogy a sok beszélgetés ,folyamatos figyelés egy idő után eredményes lesz ,mert a tudatalattiukban csak benne lesz ,és rájönnek ,hogy rosszat tesznek ,ha kistesojukat lekezelik.
Hát nekem a nagy lány hat éves a fiam 11 éves a pici pedig 6-hónapos,és soha nem ütötték meg egymást,és nem volt balhé köztük.Viszont a barátnőmnél is ez van.Ott is a nagy 11-év,a kicsi 5éves,és bizony pici koruk óta verik egymást.
És uralkodik a nagy a kicsin.
Én náluk azt vettem észre,hogy a kicsinek elég sok minden meg van engedve,ami a nagynak pl nem.PL:ha a nagy játszik v.mivel,és a kicsi el akarja venni,akkor rögtön az van,hogy add neki oda,te vagy a nagyobb.....Stb.Ami szerintem nem mindíg jó.Vagy sokat van a kicsi a nagyra bízva,hogy figyelj már rá,míg anya kitereget,míg anya elmosogat stb.,holott a nagylány mást szeretne csinálni.Magyarán rá van eröltetve.
És ilyenkor a nagylány "kinyilvánítja" a kicsin,hogy mennyire a terhére van.Náluk sz.tem ezért van az ellenségeskedés.Pedig ott elég nagy a korkülömbség,nálatok csak 2-év.Hm....
További ajánlott fórumok:
- Ti hogy oldottátok meg mikor született a kistestvér a nagyobbik gyermek felügyeletét?
- A nagyobbik fiam mindkét agyféltekét használja... Ez mit is jelent? Valaki hasonló helyzetben?
- Amkikor a nagyobbik testvér veri a kisebbiket!
- Hogyan oldottátok meg a szülés idejére a nagyobbik felügyeletét?
- Kistestvér érkezik. Milyen változást vettetek észre a nagyobbik gyermeketeken?
- Mit teszel ha a nagyobbik gyereked féltékeny a kicsire?