Mit reggelizzen a gyerkőc? /22 hónapos, transzplantált./ (tudásbázis)
Most pár napja????
Nagyon sajnálom. Az ember még az ismeretlenek gyerekeinek is gyógyulást kíván.
tejberizs
zabkása
köles, köleskása-ez édesen is mehet, vaníliával, lekvárral
csicseriborsóhoz keress recepteket, nagyon egészséges
sárgaborsó
lencsefőzelék
zöldséget -gondolom- nyersen nem ehet, főve igen? répa, krumpli levesben?
Mielőbbi teljes felépülést kívánok Neki!!!
Nem mindegy, melyik szervet transzplantálták.
Azt sem értem, miért baj, ha egy 22 hónapos baba nem ehet (a felsorolás szerint) disznótorost, majonézt, colát, mustárt és melegszendvicset. Ezeket azért még nem szokás ilyen kicsinek adni. Nagyobb baj az, hogy zöldséget, gyümölcsöt sem ehet.
Nem nagyon értem a listát,amit nem ehet.:(
Túrót ehet? --azt lehet édesen és fűszeresen is enni.
Húsból lehet pástátomot is csinálni,kíváló reggeli lehet. De akár sülthúst is reggelizhet, jobb,mint a sok vacak felvágott.
Tésztát ehet?
Igazából nincs ötletem kaja szempontjából de mi lenne ha egy kicsit visszatérnétek a tápszerhez ,ha lehet..
Kaja mellé adnál egy kicsit neki többször.
Tápláló sok benne a vitamin és lehet hogy kicsit így sikerülne hízni is neki. Ez csak egy ötlet ...
Tojást ehet, de nem mindig fogadja el. Úgy veszem észre, hogy most valamiért az édes dolgok jönnek be nála. Régen meg a fűszeresebb kajákat szerette.
Az a gondunk, hogy ezek mellett még hízni is kéne, mert nagyon lefogytunk a kemók alatt és még most is csak épphogy súroljuk a 8 kilót.
Szép lista! Valódi kis fakír a kislányod, hogy ezt is bírja, meg az éhezést is!
A gyerekeim reggelire általában tejet - kakaót, tejeskávét - esznek, csoki-, vagy kukoricapehellyel. De, ha meg kell főzni ... Tojás? Ha jól rémlik, azt nem láttam felsorolva. Nem tudom. Nehéz ügy!
Sziasztok!
22 hónaposak vagyunk, transzplantáltak.
Sok mindent nem ehetünk, ezért kérnék egy kis segítséget. A gond, hogy mit adjak reggelire és úgy általában enni a lányomnak.Félek ,hogy egy oldalú, szélsőséges az étkezése.Tej minden mennyiségben...
Állandóan tejpépet, tejbegrízt, baby jogo-t eszik.
Ha valami mást szeretnék adni neki, vagy kiköpi, vagy nem hajlandó enni. Inkább éhes marad (sokáig bírja, már kipróbáltuk:)).
Amit nem ehet:
- disznó-toros
- gyümölcs joghurt
- gyümölcsöt
- zöldséget
- mák
- túró
- kakaó
- sajt
- majonéz
- mustár
- gesztenye, dió, mandula, mogyoró, tökmag, napraforgó mag, kókusz
- müzli
- nápolyi
- fagyi
- cola
- melegszendvics szalámival és sajttal
- kenyér és péksütemény
- méz
Ezeken kívül amit ehet azt fel kell főzni előtte és úgy már nem olyan az íze.
Remélem tudtok segíteni!
Csilla
További ajánlott fórumok:
- Hogy jobban induljon a napunk: reggelizzünk!
- 14 hónapos, akaratos, verekedős gyerkőc!
- 4.hónapos kismama vagyok, 4.babával:-)Első gyerkőcömet simán szültem a másik kettőt császárral! Lehet még ezután nem császáros szülésem?
- Az gáz, ha egy 14 hónapos gyerkőcnek még nincs kialakult, pontos napirendje? (evés, alvás pontos idejére gondolok)
- 18 hónapos, még szopizó gyerkőc mellett el lehet kezdeni finoman fogyókúrázni vagy ugyanúgy tilos, mint kisebb gyerekeknél?
- Fogápolás 10 hónapos gyerkőcnél