18 hónapos, még szopizó gyerkőc mellett el lehet kezdeni finoman fogyókúrázni vagy ugyanúgy tilos, mint kisebb gyerekeknél? (tudásbázis)
Nekem mindkét gyerköcöm 2éves koráis szopizott,de mikor már a szopi nem a teljes tápanyagbevitelről szólt én elkezdtem fogyózni,de csak fokozatosan. Változatos étrenddel és mozgással! A lányom még 2,5éves korában is néha cicire kéredzkedett,tejem volt rendesen,nekem kellett elapasztani. A gyermekeim is kitünő egészségnek örvendnek:)
Nekem a védőnőm azt mondta a fogyókúra alatt felszabaduló káros anyagokat a gyermekem átszívja a tejjel ezek után nem tettem csak a szopizás befejezése után.....és most is!
Az én kislányom 3 éves koráig szopizott, és kb. 1 éves volt, mikor elkezdtem Norbizni. Mire 25 kilóval kevesebb voltam, még mindig szopizott. Nem volt kevesebb tejem, ugyanúgy rengeteg volt. Úgyhogy véleményem szerint nyugodtan szoptass és fogyózz. Nem tudom, a többi fogyókúrára érvényes-e a dolog, nálam a Norbinál bevált. Sőt azóta visszajött jópár kiló (3 év alatt), de még mindig nem annyi, mint amennyit lefogytam, így hétfőn újra kezdtem.
:) Én most próbálkozom a 90 napossal, de a gyümölcsnapokat (a mai a második) én sem bírom.A múlt héten este muszály volt ennem valami kaját mert már rosszul voltam, plusz az a tudat, hogy nem ettem főtt ételt:( Ettől függetlenül a többi napot sikeresen veszem, és nincs semmi gondom, nem is vagyok éhes.Eddig már lement 2 kiló, úgyhogy most taktikát váltottam, és a gyümölcsnap nálam úgy fog kinézni, hogy ebédre gyümölcs, uzsonnára valami "rendes" étel, persze nem nagy adag, és este megint gyümölcs.Meglátom így mi lesz belőle:)
Sziasztok!
Jó téma!;)
az én kislányom 15 hós és már én is végig csináltam több diétát.
a gyereknek semmi baja , rossz mint egy "kisördög";D, tejem mint a tenger..viszont nagyon oda figyeltem hogy mikor mit eszem és mennyit.
a 90 napossal próbálkoztam, de a gyümölcsnap nem ment, mert én nem bírtam..már az első napot sem.
viszont több ujságban is megjelentek ilyen "gyors" diétát, amely heti 1-2 kg minuszt jelentenek.
Nekem ezek bejöttek, mert van egy menüsor (nem kell találgatni mit főzzek, stb!) amit simán be lehet tartani.
jól is laksz, közben oda is figyelsz mit eszel és a hét végére megvan a minusz 1 kiló!!
sajnos én nem az fajta vagyok, aki bement szülni és kevesebbel jött ki mint a terhesség előtt volt!:(
Én a szoptatás alatt sem fogytam vissza....a súlyom most kezdett el csökkenni, hogy elkezdtem odafigyelni a kajára.
(a nagyobb lányomnál 18 hósan kedztem újra dolgozni, akkor kezdtem el kevesebbet enni..és akkor kezdtem el fogyni is..viszont még 24 hós koráig szopizott!)
igy én is beszállnék a fogyi-klubba!!!
van valami jó ötletetek, esetleg?
Nagyon jó ez a téma, mert én is pont ebben a cipőben járok:)19 hós kislányom van, és most kezdtem el fogyókúrázni.A biztonság kedvéért megkérdeztem egy szakértő orvost, hogy lehet e, és semmi hasonlót nem írt a válaszában.Tanácsokat adott, hogy tudom hatékonnyá tenni a fogyást:)Szerintem csak addíg nem szabad míg a babának az anyatej a fő tápláléka.Ha már eszik mindent, és még mellette szopizik nem baj.Egyébként én azt nem értem, hogy fogyni nem szabad, vagy diétázni, mert a nők többsége a szoptatás alatt visszafogy az eredeti súlyára, és nekik soha sem szól senki, hogy vigyázzanak a felszabaduló méreganyagokkal.Akkor most hogy van ez?Ha a fogyás diéta eredménye akkor nem szabad, mert felszabadulnak a mérgek, ha pedig "csak úgy " lefogy valaki a szoptatás alatt akkor meg nem szabadulnak fel a méreganyagok?
A méregtelenítéstől szabadulnak fel, a diétától nem, úgyhogy nyugodtan :o)
Ez itt pedig Márton baba (ez a komoly neve) az apukájával.
Szerintem is lehet nyugodtan.
Gondolom már csak napi 1-szer, 2-szer szopizik és az sem lenne gond, ha esetleg leszokna róla teljesen.
Sportolni sportolok. (6 hós korától)
Én csak attól félek, hogy a fogyással méreganyagok is felszabadulnak, és megjelennek az anyatejbe. Csak azt nem tudom milyen mértékben, meg mennyire káros a gyermekemre.
En akkor kezdtem el ujra aktivan sportolni, amikor a lanyom 10 honapos volt. O addigra lenyegeben mar mindent evett, es csak naponta 3x szopizott.
18 hónapos, még szopizó gyerkőc mellett el lehet kezdeni finoman fogyókúrázni v. ugyanúgy tilos mint kisebb gyerekeknél?
További ajánlott fórumok: