Mit lehet tenni ételintolerancia esetén, gyógyítható például diétával? (tudásbázis kérdés)
Ezt sajnos nem lehet kikapcsolni. A korral változhat meg felnőttként is, nekem ez a tapasztalatom, de kerülni kell.
Engem egy időben kiütött a paradicsom meg akkor is, ha csak kecsap volt egy burgerben. A mogyorofelekbol egy kiskanálnyi. Előtte nem volt ilyen, most meg már nincs.
Én élesztőt nem ehetek. Időnként bevagok egy pizzát vagy croissant-t, vagy melegszendvicsnek, és meglátom hány ragya jön ki rajtam. Néha nem sok.
De minden kaját el kell olvasnom, mert az élesztő egy fajta természetes izfokozo, így a minden-mentesekben is van. Ha napi szinten csak ezt a kicsit eszem, vallalhatatlan lesz az arcom, többet tusszogok, a hasam is oda lesz.
Gén selejtes vagy te is, el kell fogadni.
Azt nem tudom, hogy véglegesen gyógyítható-e, de erről inkább az orvost kell kérdezned. Én még csak olyat hallottam, hogy megfelelő étkezéssel, ill. ha kell, gyógyszeres kezeléssel "karban tartható".
Van valahol a net-en (facebook-on is) "Nóri minden-mentes konyhája" a legkülönfélébb allergiákhoz receptek, alapanyag félék sorolása... de működik azon belül állítólag csoport is, ahol tanácsokkal látják el egymást. Keress rá, beszélgess velük, talán többet tudnak ott segíteni.
És persze első, amit a doki mond!
Kisgyerekkorban még kinőhető, felnőtt korban már kevésbé.
Amire kijött az intolerancia, arra 0 diéta, semmilyen mértékben sem, még azt sem, ami nem okoz tünetet, mert folyamatosan terheli a szervezetet az allergén.
Lányomnál fél évesen derült ki a tejfehérje allergia, akkor a tojásról és szójáról is le lett tiltva. 2 évesen volt tej, 2,5 évesen tojás, 3 évesen szója terhelése. Ezeket kinőtte 7 éves kora óta paradicsom, dió, mogyoró, szőlő allergiás + por-, fű-, fa-, macskaszőr allergiája van, amire a szeme jelez.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható?
- Ma derült ki, hogy apukám gyógyíthatatlan beteg, a párom pedig elment bulizni
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Csomót a mellben műteni kell? Más módon hogyan gyógyítható, teljes gyógyulás van-e?
- A cukorbetegség gyógyítható?
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség (kicsit más oldalról)