Mit lehet tenni nárcisztikus anya ellen - felnőtt korban? (beszélgetés)
Melyik hozzászólásomból találtad ki ezt a hülyeséget?
Írd le!
Te beteg vagy!!!! Kapj a fejedhez és olvasd el amit írtam -csak előbb tanulj meg meg értelmezni!
Milyen marhaságot találsz ki és írsz ide?
Baj van a toronyban!?
Nézem ezt is. :) Köszi!
Kedvelem Tari Annamáriat.
Tari Annamária könyve: Ki a fontos, én vagy én
A népszerű pszichológusnő új könyve a nárcizmus mindennapi formáiról szól, amelynek az a legsúlyosabb következménye, hogy az emberi kapcsolatok elé mi magunk kerülünk. Egyedül nem lehet megváltani a világot, mindenkinek aktívan részt kellene vennie ebben.
Köszii!
Meg az is segít, amikor ritkán beszélek róla. Például az is, hogy most írok róla. Szóban nem igazán tudok beszélni erről, mert ez nagyon - hogy mondjam - speciális téma. Az emberek nem értik, bár nem sok mindenkinek meséltem erről (én szégyellem). Meg hát ugye normális ember számára felfoghatalan.
Pl. Orvos-Tóth Noéminek van egy ilyen könyve:
EGY NÁRCISZTIKUS HÁLÓJÁBAN - FELÉPÜLÉS EGY ÉRZELMILEG
BÁNTALMAZÓ KAPCSOLATBÓL
Jól mondod.
Voltunk pszichológusnál.
Én csak a gyerek ügyében, de elég sokat rizsáztam magamról, innen (is) gondolom, hogy bőven rám is rámférne.....
Rohadtul helyre kéne jönnöm. Akkor talán a gyermekem is - hogy mondjam - pikkpakk helyrejönne, mert ugye én lennék mellette - egészségesen.... Hm.. hát nehéz.
Nagyon szeretnék helyrejönni.
Nyilván mondanom sem kell, hogy korábban is nárcisztikusan viselkedett, csak azt nem úgy értékeltem, azt hittem, ha ezt vagy azt elérek, megnyugszik..., és csak a jót akarja....
Tehát nem őt kell megváltoztatni, hanem neked változni, erősödni, hogy magadban kezelni tudd a helyzeteket.
Akkor őt most tedd felejtősre, és keress egy jó pszichológust, vagy kineziológust. Esetleg szakirodalomból tájékozódni, erősödni. Nem tudom menne-e neked, nekem szokott segíteni, ha olvasok a témában.
Igen, manipuláció volt.
Nem, nem engednék semmiféle felügyeleti kapcsolattartást. De ilyenről szerencsére nincs szó.
Amint te is írtad, csak keménykedni akart kegyetlenül a szánalmas figura,, haaaa.
Voltál már pszichológusnál ezügyben?
Neked kellene megerősödnöd. Mérgező szülő mellett nőttél fel, ezt valahogy oldani kell benned, illetve ő tud ajánlani technikákat.
Hja, akkor ez is sima manipuláció volt. Ha nincs kapcsolattartás, akkor viszont szakíts meg minden kapcsolatot! Cserélj telefonszámot! Akkor nincs semmi keresnivalója az életetekben, ha Te nem akarod!
Ha pedig bemegy a gyámhivatalhoz, és kéri a kapcsolattartást, akkor azt ki fogják vizsgálni, jegyzőkönyvbe mondod a dolgokat, és amennyiben a nagymama valóban személyiségzavarral küzd, nem fogják engedni, hogy találkozzon a gyermekkel, illetve csak felügyelet alatt (nem neked kell felügyelni a kapcsolattartást, kérhetsz szakembert hozzá).
Ja nem..
Nem jutott odáig a dolog.
Biztos nem hagytam volna magam, nem semmiképp, ennyire bendzsa nem vagyok. Ő fenyegetésnek, megfélemlítésnek szánta, mint ahogy a többi tettét is. Mivel nárcisztikus, ő azt akarta, hogy a középkorú családanya gyereke szót fogadjon neki... és ezt tette ezúttal is - mint gyerekkoromban - a megfélemlítés eszközével...
Ha már a gyámhivatallal kapcsolatba kerültetek, gondolom ki is mondták a kapcsolattartást a nagymamával. Milyen gyakran? Milyen módon van?
Ha tudod, hogy anyukád miatt vannak a problémák, kérd a kapcsolattartás megszüntetését anyukád nárcisztukus viselkedése miatt. Ennek alátámasztására kérj pszichológiai vizsgálatot mind a gyermeknek, mind magadnak a gyámhivatalnál. Ha valóban ezek a problémák, ott valószínűleg ezt rögzítik, és megszüntetik a kapcsolattartást, vagy kemény korlátokhoz (pl. felügyelt kapcsolattartáshoz) kötik. Ha sikerült a kapcsolattartást megszüntetni, akkor költözzetek az ország tulsó felére.
Hogyan? Nem várom el, hogy tudd. Csak ha esetleg értesz hozzá, vagy valahonnan tudod, én örülnék, ha leírnád.
(mert nekem is ez lenne a cél, hogy érzlemileg függetlenné váljak tőle... bárcsak).
De azért látom, masszívan utálod az ügyvédeket. Meg az orvosokat is? Vagy még a mérnököket, közgazdászokat. Kiket még?
És miért?
Ártottak?
Azért nem kérek jogi tanácsot, mert nem jogi problémáról van szó.
Köszönöm.
Ezt írom pont, hogy miért nem kér jogi tanácsot Ügyvéd asszomy?
Nem értette, amit leírtam?... szomorú:(
További kellemes tipródást! :)
Nem ,nem hiszem, hogy az én életem a legrosszabb.
És örülök, hogy anyósod melletted állt, és volt, aki megért, és segít. Ez mindennél többet ér. Így könnyebb elviselni.
:))))))))))
Írja már le, melyik mondatomban kértem jogi tanácsot!
Egyébként ha kérhetem, ne off-oljuk a témát.
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Felnőtt korban barátnőt találni?
- Testmagasság növelése felnőtt korban.
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?
- Hogy lehet egy nárcisztikus emberrel kijönni?
- Mikor lehet valaki mondani, hogy nárcisztikus?
- Felnőtt korban kapott bárányhimlő elleni oltás után lehet valami "utóhatás"?