Mit lehet tenni, ha a szomszéd zaklat és rágalmaz? (tudásbázis)
Max a lakógyűlésen felszólitani a tulajdonost hogy "tegye helyre" őket
Ha nem kétajtós szekrény a férj, akkor képenvégni hogy tartson rendet a családjában.
Azon kívül a mai társadalomban semmit.
Sziasztok, mit lehet tenni, ha egy szomszédnő 4 gyerekkel albérletben lakik egy társasházban és sorozatosan kárt tesznek a lépcsőházban, zaklatják a közvetlen szomszédságában, az egy emelten lakó öreg nénit, csúnya szavakkal illetik, és minden féle maszatot szétszórnak előtte ,leköpködnek stb.
Hova lehet fordulni, hogy ne zaklassák illetve, hogy lehet elintézni, hogy elköltözzenek.Köszönöm !
Sziasztok!
Mi 3 éve vettünk egy nyaralót. Az első évben nem volt semmi gond, majd a 2. évben az egyik szomszédunk aki Svájcban él ellátogatott a nyaralójába. Először egy hölgyet küldött át hozzánk, hogy a gyerekek hangosak. Én mondtam a hölgynek hogy igyekszünk de nem tudok ígérni semmit, azért próbáltam a Manókat visszafogni. Másnap vendégek is érkeztek két gyermekkel, volt játék gondolhatjátok. Mindez napközben. A kisebb 12 körül még aludt is. Kaptunk egy "szerelmes levelet" hogy fejezzük be a ricsajozást, mert mindenki az egész utca utál bennünket, és a gyerekek zaja még hagyján de mi is ordibálunk (ami nem igaz), és mit ártott nekünk a diófánk hogy kivágtuk, és szegény gyerekeket kitesszük a káros UV sugárzásnak. Ennyibe is maradt a dolog, majd idén nyáron ismét a nyaralóba volt ez a szomszéd, és át is kiabált hogy csendesebben legyünk. Gyerekek egy kicsit felsikoltoztak a slag miatt. Nem tudom mit tegyek. Lábujjhegyen kell járkálnunk? Azért vettük a nyaralót hogy a gyerekek a lakásból kiszabadulva önfeledten tudjanak játszani, és véleményem szerint nem is hangosak. Néha egy-egy kis sikongatás van Uram bocsásd. Lassan ott tartok, hogy nem szívesen megyek ki pedig nagy örömmel vettük. Az itt elolvasottakhoz képest a mi bibink nem is olyan nagy, más azt mondja ne foglalkozzunk vele, de akinek családja van, az szerintem megérti hogy mit jelent, ha egészséges, életvidám gyerekek vannak a kertben.
Szia!
Az Önkormányzathoz kell menni és birtokvédelmet kell kérni. Egy éven belül ők intézkednek és ha Te 20-szor jelented, hogy zaklat, akkor 20-szor fogják megbüntetni egyre komolyabb pénzbüntetéssel. Egy év után már csak a bíróság jogosult az ügyben! Menj mihamarabb az Önkormányzathoz, nem kell ide semmi családsegítő.
Szia! Köszönöm a tippeket. Az a baj, hogy ha rendőrt hívnánk, hiába nem mondják el hogy mi voltunk, akkor is ugyanez lenne mint most a postaládával, hogy ránk fogják. Ezzel az erővel, ha belegondolok, bármi baj történik velük, rögtön mi leszünk a hibásak. Tehát ha másvalaki hívja ki a rendőröket mondjuk, akkor is minket találnának meg. A jegyzőt valószínűleg fel fogom keresni, mert a kerítésrombolásról is vannak fotók, az nyilvánvalóan más nem lehetett csak ők, mivel az ő kertjükből történt. De a postaláda dolgot nem tudom rájuk bizonyítani, mivel az utcára néz, elvileg bárki lehetett. Gyakorlatilag viszont tuti biztos vagyok benne, hogy ők voltak.
Persze tudom, hogy más megoldás igazából nincs, mint a jegyző vagy a rendőrség, de ha az is "lezajlik" ugyanúgy (sőt talán fokozottabban) folytatódnak a piszkálódások. Egyszerűen totál tehetetlennek érzem magam, mert az igazamat nem tudom bizonyítani, és elkeserítő, hogy bármit a fejünkhöz vághatnak, ha épp elönti az agyukat a trutyi? Ezek folyamatosan megszegnek minden létező írott és íratlan szabályt, ami a társasházi együttélésre vonatkozik. Ezek a rikácsoló, hisztibe torkolló viták, csörömpölések, dübörgések, az hogy ebédidőben nyáron amikor kint eszünk esetleg a teraszon, ott vihognak miközben eregetnek (nem írom le de gondolom sejtik hogy mit... nem galambot...) egyszóval ezt egyszer s mindenkorra kikérem magamnak, nem vagyok hajlandó eltűrni. Fel fogom keresni a többi lakót is, hogy aláírják-e a panaszomat, mert muszály valamit lépni ezek ellen. Egyébként hozzáteszem, magyar családról van szó. Nem isznak, nem dohányoznak, (legalábbis legjobb tudomásom szerint nem), egész egyszerűen csak rosszindulatú, idegbeteg, degenerált barmok. Már elnézést.
Köszönöm mindenkinek, és továbbra is várom a véleményeket, tanácsokat.
Szerintem feltétlen jegyezd a káraitokat, fényképekkel, és szólhatsz a közös képviselőnek is természetesen ne nevezd meg őket.
A rendőröket éjjel ki lehet hívni a hangoskodókhoz, és el is járnak.
Nekünk is volt ilyen szomszédunk, többször ki kellett hívni a rendőröket, mert annyira veszekedtek, hogy az már rémes volt, ma már elvették tőlük a gyerekeket.
És szerintem fontos, hogy adjatok hangot a titeket ért károknak, mert különben azt gondolják, hogy veletek bármit meg lehet csinálni.
Üdvözlök mindenkit! Jogi tanácsot szeretnék kérni, amivel ténylegesen léphetek az ügyünkben. Szomszédunkkal másfél éve romlott meg a viszony, amikor szóvá mertük tenni hogy kamasz fiuk minősíthetetlen éjszakai házibulit szervezett, amitől az egész ház zengett, kislányunk többször sírva ébredt fel. A szülők épp nem voltak itthon, telefonon hívtuk őket, és teljesen fel voltak háborodva, nem hittek nekünk és kiérték maguknak hogy a nyaralásuk alatt fel mertük őket hívni. Kilátásba helyeztük, hogy kihívjuk a rendőrséget, na ez tette be náluk a kaput, őrjöngtek, hogy milyen jogon fenyegetőzünk. Hozzáteszem, olyan a foglalkozásuk mindkettőjüknek, ha netán feljelentés érkezne ellenük, lehet hogy az állásukba kerülne... Utána megvádoltak azzal hogy majdnem betörtük az ajtajukat úgy kopogtunk át, ami természetesen nem igaz. Férjem végtelenül barátságos, béketűrő és alkalmazkodó ember, én sem szeretem a vitákat, próbáltunk normális emberi hangon szót érteni a gyerekkel, nem lehetett. Ezután mikor találkoztunk velük, megvádoltak minket hogy kővel ütöttük, rugdostuk a bejárati ajtajukat, ott vannak a nyomok. Valószínűleg valamelyik "vendég" lehetett alkoholmámorában, de könnyű volt ránk fogni. Férjem nem vitatkozott velük, otthagytuk őket, ezen még jobban felpaprikázódtak, és elkezdődtek a sorozatos kellemetlenkedések, zaklatások. Pl. este fektetési időben hangos zenehallgatás, dübörgés, kutyájuk felhergelése, az pedig az éjszaka közepén őrjöngve ugatott, stb. Férjem tavaly a kis teraszunkat rendbe tette, feltöltötte földdel, a szomszéd felőli oldalt téglával védte le, hogy ne folyjon át az esővíz. Az eredmény: egy vasárnap délután az egész család nekiállt és betonkalapáccsal szétverték a téglákat apró darabokra (hozzáteszem: át kellett nyúlniuk hozzá a kerítésen!) egyértelműen rombolási és károkozási szándékkal. Fotókat készítettünk a rombolásról, de ezt sem tettük szóvá, mert sajnos annyira primitív és agresszív emberek, hogy jobbnak láttuk ha nem megyünk át. Talán ezen még jobban feldühítette őket. Férjem ismét megcsinálta a teraszt, ismét betontéglával rakta ki a kerítés alját. Ezt már nem verték szét (egyelőre). Ezután férjem kismotorjának kerékszelepei gyanús módon beragadtak, miközben a kerék lapos volt. (Sajnos csak a közös udvaron tudjuk tárolni). Mivel ez már akár életet veszélyeztető is lehet, nagyon felháborodtam, de szóvá tenni ezt sem tudtuk, mivel nem volt rá bizonyíték, hogy ők tették. A postaládánkat többször megrongálták, kitépték a levélbedobó nyílásból a pöcköket. Érdekes módon a nyolc ládából soha egyik sem volt megrongálva, csak a miénk. A héten a ládába bedobva egy pici elektronikai alkatrészt találtam, látható módon valahonnan kitépték. Megijedtem, hogy netán a férjem motorjából való, de nem jöttünk rá, mi lehet az. De valaki, valamiért, bedobta a ládába. Ezután ma reggel a férjem azt vette észre, hogy a ládáról le van tépve a nevünket tartalmazó kis műanyag tábla, a kulccsal zárható rész ki volt feszítve, és a postaláda elején egy hatalmas köpés volt rászáradva. Rendbe tette, az ajtót vissza a helyére, a névtáblát elrakta, hogy majd visszaragasztjuk. A délelőtt folyamán viszont már azt láttam, hogy a postaláda teljes eleje hiányzik, mindenestül ki lett tépve, de ami érdekessé teszi a dolgot, hogy az övék is (ami a miénk mellett van). Már az jutott eszembe, hogy netán a sajátjukat is megrongálták, hogy ránk tudják kenni??? Nem tudom. Tanácsot szeretnék kérni, ilyenkor mit lehet tenni, hová lehet fordulni segítségért? Félek, hogy bármilyen lépésem csak agressziót vált ki a részükről, nagyon egyszerű, primitív emberek, a fiuk pedig szintén agresszív, primitív személyiség, minden iskolából kirúgják, nem tanul, minősíthetetlen hangon beszél a szüleivel, hozzáteszem, azok is vele. Sokszor (főleg nyáron) zeng az egész ház, a szemben lévő házból is már sokszor átszóltak, de semmi nem tartja őket féken. Visítások, hisztik, ősember-üvöltések hangzanak tőlük állandóan. Borzalmas. Tehát tanácsot kérnék, mert félek hogy ez el fog fajulni, félek hogy a férjem "berág" és szóvá teszi ezeket, de ő olyan békés ember, a szomszéd meg egy debella yeti, nem akarom hogy netán tettlegességig fajuljon a helyzet, mert annak valószínűleg a férjem látná kárát. Én kb. fél éve egyszer már átmentem hozzájuk békülési szándékkal, próbáltam normális észérvekkel hatni rájuk, hogy ennek semmi értelme, miért kell felnőtt emberek létére így viselkedni, mindenkinek lehetnek hibái, férjem nevében bocsánatot kértem (egy nem sokkal azelőtti szóváltás miatt), mondtam hogy ezt fejezzük be, ha már egymás mellett élünk, nem kell egymást szeretni, de legalább ne keserítsük meg egymás életét. Jó sokáig beszélgettünk, és végül úgy tűnt, hogy megértették, a yeti még át is jött, úgymond bocsánatot kért a páromtól, kezet is fogtak, azt hittem minden rendben, nem is történt azóta semmi. Erre most megint kezdődnek a zaklatások, kellemetlenkedések. Nem értem, hogy miért? Szóvá tenni ezt nem merem, mert bebizonyítani nem tudom, hogy ők voltak. De más nem lehetett. Valószínűsítem, hogy a gyerek volt, lehet hogy a szülők nem is tudnak róla, de hiába mondanám, nyilván nem nekem hinnének, a gyerek meg letagadná.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tanácsokat.
sziasztok....az én öreg szomszédasszonyom sokéves zaklatása azzal zárult, hogy ő feljelentett zaklatásért és hogy az életére törtem így jelenleg eljárás folyik ellenem(könnyű testi sértés, zaklatás) és az ügyészség megalapozott gyanúra hivatkozva még kihallgat ... :o( teljesen magam alatt vagyok, hogy ilyen megtörténhet, állít egy öregasszony valamit , semmi bizonyíték és engem meghurcolhatnak???normális, átlagos, boldog család vagyunk, két kisgyerekkel. Az is zavarta, hogy átlóg egy ág, kiabált, nem gondozzuk a kertet, utálja a gyerekeket, nem engedte, hogy egy nádkerítést tegyünk a két épület közé,mondván eltakarja a szőlőjétől a napfényt. Emeltet építtetett, a kertünkre néz fentről az ablaka....sorolhatnám. És most még engem hurcolnak meg és természetesen ez nem is ingyen megy. :o(
köszönöm, hogy elolvastatok.
Szia!
Mi már a bíróságon vagyunk a szomszédasszonyunkkal. Szerintem ne add fel és keress egy ügyvédet aki jártas efféle ügyekben. Minket nemcsak szavakkal zaklat (a szavakat másoknak mondja, nekünk nem), hanem a házrészünk elé emelt egy nagy kerítése, úgy hogy az egyik ablakunk is átnézett hozzá. Most igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Véleményem szerint vidd be a gyerekeidet a nevelési tanácsadóba és ott nézesd meg őket egy szakemberrel, mert lelkileg biztosan megviseli őket a zaklatás, és a véleményét csatold a feljelentésedhez.
Akkor sajna marad az utánjárás és a feljelentés. Szerintem először menj a polgármesteri hivatalba, hátha tudnak segíteni. :-(
Vagy nincsenek rokonai, akikkel lehetne normálisan beszélni? Talán akkor könnyebb lenne...
További ajánlott fórumok:
- Tanácstalan vagyok!Mit lehet tenni ilyen szomszéddal?
- Az unokatesómon rontás van, nem tud nyelni kb 20 éve csak minimális kaja megy belé és boszi lakik a szomszédban, mit lehet tenni?
- A felettünk lévő szomszéd állandóan zaklat, mit tegyek?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- Válás során, ha a férj megrágalmaz az első tárgyaláson, annak milyen következményei lehetnek?
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?