Mit lehet tenni erőszakos hittérítés ellen? (tudásbázis kérdés)
Bármilyen vallás, vagy szekta képviselőjének csak annyit kell mondani, hogy
- Köszi, és Sátánista vagyok.
Garantáltan békén hagynak. Bevált.
Szerintem inkább úgy fogalmazz, hogy neked nincs szükséged rá! Mert van aki náluk találja meg a boldogságot!
Pékkislány csak azt tudom mondani erre, nem csak neked..mindenkinek! Hiába van egy vallás, mint pl. Jehovai tanúji -ezt a vallást több millióan tudják magukénak, és bizony köztük is van olyan ,aki nem jól teljesíti a szolgálatait- mivel minden ember tökéletlen...ezért szokták azt mondani, nem egy emberből kiindulva kell ítélkezni! Mert lehet, ha más ember mondaná ugyanazt, még érdekesnek is találnád!
Nekem is volt Jehovás barátnőm általános iskolában. Megértette, hogy nem fogok megtérni, nem vitáztunk, jóban voltunk.
Negatív tapasztalatom nekem sincs, bár volt már olyan, hogy visszajöttek "megbeszélni" a kis füzetkéjüket, de mondtam, hogy elnézést, én katolikus vagyok, nem érdekel. Sőt, a mormonokról jókat hallottam, nagyon udvariasak (tapasztalat) és ingyen angolt tartanak, ahol senkire sem tukmálják a vallásukat.
Én nagyon szívesen elbeszélgetek bárkivel a hitéről (sőt, kifejezetten érdekel), de ha erőszakosan akarna meggyőzni valószínűleg csúnyát találnék mondani:)
Az emberek vallastol fuggetlenul kolomboznek,vannak eroszakos termeszetuek es "normalisak".Nekem Jehova tanuival nem volt meg soha negativ tapasztalatom,inkabb a Hit gyuli tagjaival....Mostanaban allitottak meg engem Jehova tanui es mivel volt idom es unatkoztam,nagyon jol elbeszelgettunk,megkerdeztem miben hisznek ok es miert... nagyon baratsagosak es embersegesek voltak...egeszen megkedveltem oket.Sot az egyik felajanlotta hogy segit beiratni a kisfiam a bolcsibe mert o ott dolgozik.Neki koszonhetem hogy sikerult bolcsibe adni a gyermeket mert ha nem csak szeptembertol fogadtak volna.Persze mondtam nekik hogy amiert beszelgetunk nem azt jelenti hogy oda akarok allni,ok megertettek es azt mondtak hogy nyugodtan kerdezzek ha erdekel vmi a vallasukkalk kapcsolatban,de ok nem fognak eroltetni.Szoval en nagyon tisztelem oket.
Inkabb falun van baj,ott egesz mas a felfogasuk az embereknek ahogy eszrevettem ,amiatt hogy nem olyan tanult emberek vagy nem is tudom...nevelesi hiba...
teritokre senkinek nincsen szuksege, ezzel eget ertek en is.
csak mint mindenben, ebben is masok vagyunk, pl.en soha nem mennek masok otthonaba zaklatni ,hogy teritsek..
en mindig megkerem oket, hogy tartsak tiszteletben az en vallasomat,en is tiszteletben tartom az oveket,es bekesen elvonulnak.
ennyi
A Jehovások elutasítják azt, hogy "térítés"nek nevezik ezt a tevékenységüket.
Szervezetten, ellenőrzötten végzik rendszeres prédikáló tevékenységüket, amelynek során többnyire kettesével keresik fel a területükön lakó embereket otthonaikban, vagy utcai tanúskodást végeznek. Ajtóról-ajtóra, házról-házra járva, a téma iránt érdeklődőkkel bibliai igazságokat osztanak meg, ugyanakkor rámutatnak az emberiség gondjainak egyedüli megoldására. Kiemelt prédikálási óraszámot vállaló hírnökök (tagok) az úttörők.
a kisegítő úttörők havi 50 órát,
az általános úttörők havi 70 órát,
a különleges úttörők havi 120 órát,
a misszionáriusok havi 150 órát tevékenykednek.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Mit lehet tenni, ha egy kedves ismerős "szekta" tag lett?