Mit lehet tenni a kényszergondolatok ellen? (tudásbázis)
Teljesen normális. Olyan nincs, hogy valakinek csak szép dolgok jutnak az eszébe. Amíg ezeket be tudod helyezni az értékrendedbe, és tudod, hogy rossz gondolatok, addig nincs semmi baj. Valószínű valami mélyen rejtett dolog vált ki belőled elfojtott aresszivitást csak gondolatban. Van valami, ami túlságosan foglalkoztat?
Ha zavarnak ezek a gondolatok, menj el pszichológushoz, ha nem, vezesd le. Ezen a sport sokat tud segíteni. Válassz bármit, csak vegye igénybe a tested.
Vezesd le a gondolataidat valahogyan:
TV,
DVD
Könyvek, vagy írj könyvet, amiben leírhatod a gondolataidat kibontogatva is.
Milyen típusú kényszergondolataitok vannak?
Engem kb 20 éven át kínzott, hogy túl sovány vagyok, mégis állandóan fogyóztam. Alig ettem, 42-48 kg voltam. ( Most a túlsúlyom kínoz, de állítólag nem vagyok kövér, csak én érzem PadöDönek magamat.
Beszélgetni normális emberekkel, olyanokkal akik ismernek, mégis szeretnek, s megosztani velük a gondolatokat.
Ők segíthetnek.
Én azt gondolom, hogy a kényszergondolatok is ugyanúgy mint ált minden más, illetve nagyin sokminden AZ AGYUNK SZÜLEMÉNYE. Az agyunkkal hihetetlen dolgokra vagyunk képesek.
Mint ilyen véleményem szerint saját magát állthatja csak le az ember.Vagy fejtheti meg, hogy azok miért jönnek, mik az üzenetek ha megérted elmaradhatnak...