Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni? (tudásbázis)
Sziasztok! Nekem is bazi nagy barna karikàk vannak a szemem alatt, de felhagytam a sminkkelèssel, mert tönkre teszi a bőröm. Tud valaki valami jó tippet?
Köszi előre is!
Én nem vagyok 50 sem, de nem haltam bele és már másfél éve is van, hogy ennyit iszom. Igaz, előtte is megvolt a 3 liter. 80-90 kilós embernek többet is lehetne, eleve abból indultam ki, hogy biztos nem vagy annyi.
De ha a sok víz azért kell, mert tényleg annyira szomjas az ember, az cukorbetegséget is jelezhet, szóval én nem szomj miatt iszom, eleve úgy gondolom, hogy mire már szomjas az ember, addigra már egy picit dehidratált, ennél korábban kell inni.
Nagyjából a fitness oldalakon, amiket rendszeresen olvasok, 99%uk mindig 4 liter vizet ajánl. Egyáltalán, az első tanács szinte mindig.
De attól, hogy valaki nem fitnesszezik, még ugyanúgy szüksége lehet rá. A testünk több mint 70%-a víz, de a korral romlik a vízmegkötő képessége, tehát minél idősebb valaki, annál inkább többet kell innia mert amúgysem "tapad" meg a szöveteiben, ahogy kellene.
Egy cikk, a képeket nézd:
Mondjuk eredetileg egy gallonról szólt a cikk, nem találom az eredetit, és egy gallon az attól függ, 3,7-4,5 liter
Egyetértek, mindkét dolog lehet.
Ha azért vannak a karikák mert átütnek az erek, egyértelmű, hogy csak a vízivás is elég lesz, de nem 1,5 hanem 4 liter vizet kell hozzá inni. Tapasztalatom, hogy ettől (ha nincs más eü zavar) nemcsak a karikák, hanem a szemfehérjében lévő pici vérerek is eltűnnek, mert a bőr szépen hidratált, megduzzad és nem fognak többet átvillantani az erek.
A másik ok, a májfunkciózavar szintén igaz, és a magas koleszterinszint is okoz ilyen sötét karikákat a szem alatt, sőt, idővel rosszabbat is, mert pici pöttyök is jelennek meg, amiket általában zsírgöböcskéknek nevezünk, de idővel összefüggő taréjt alkotnak. Nagyon csúnya, ezért érdemes odafigyelni, és nem mindig lehet sebészeti úton eltávolítani.
Termeszetgyogyaszok szerint a karika (leszamitva az esetet, amikor mar tobbedik eve ejszakazol a gyerekkel :D) majfunkciozavarra utal. Esetleg egy majtisztito kura segitHET (de nem biztos, hogy fog).
Eszreveteleim szerint azok hajlamosak a karikas szemre, akiknek eleve vekony a boruk, igy jobban atutnek a vererek. Ezzel viszont sajnos nem sokat lehet kezdeni.
A férjemnek is ilyen, ha fáradt, néha rendesen megijedek tőle :D
Pedig egészséges, elég folyadékot iszik, vérképe rendben van.
Szerintem ezzel nem lehet mit csinálni, marad a smink.
Mindkét szemem alatt sötét karikák vannak, sajnos már elég régóta. Sokat ülök monitor előtt, elsősorban erre gyanakszom. Sminkkel szoktam eltűntetni, mert más nem nagyon vált be.
Mivel lehetne ezt megszűntetni? Vagy valami hiányra utal? Vashiányos biztos nem vagyok.
Persze kevés kell,bár lehet,hogy nem a megfelelő"márkát" használtam:)
Víz,víz, pihi meg korrektor.:)
Sejtettem :) alapozó alá tetted? Nagyon kicsi kell elvileg. De bőrszín függő amúgy is.
Akkor maradunk a jó öreg korrektornál
Csökkenti az értágulatot semmi varázslatos a :) de okos ötlet :) még nem próbáltam, működhet
Egyébként pinteresten volt hogy PIROS rúzst használt erre, hogy működik- nem tudom. Gondolom a szín árnyalat nem mindegy.
Nemrég olvastam egy könyvet. Abban volt ,hogy a pasi aranyérkenőcsöt használt rá.
Michael Connelly : Bosszú
Ebben a könyvben volt...:D
Nem csak a számítógép okozza!
A folyadékhiány , a kevés alvás ugyan ezt eredményezi!
További ajánlott fórumok:
- Szem alatti karikák
- Szem alatti sötét karikák, "táskás" szem.Kinek van rá bevált tapasztalata?
- 40 éves kortól milyen termékek sikeresek a szem alatti ráncok és a sötét karikák eltüntetésére?
- Melyik az a korrektor, ami tényleg eltünteti a szem alatti karikákat?
- Sötét karikák ellen mit lehet tenni ha az alvás nem használ? Valakinek valami bevált módszer?
- Szem alatti sötét részt, karikákat hogyan/mivel lehet eltűntetni? Tudtok ajánlani valamit?