Mit kezdenél a pasiddal, ha otthon soha nem csinálna semmit? (beszélgetés)
Az enyém is ilyen volt, nem zavart, igaz hozott haza bőven lóvét, jött takarítónő, kertész, ilyen-olyan segítség, főzni se nagyon kellett. Elvoltunk.
Igaz ő rumlis sosem volt.
Aztán ahogy idősödött elkezdett itthon aktívkodni, mára napi szinten főz, takarít, kertészkedik, bevásárol, lassan én vagyok az abszolút léhűtő. Sosem gondoltam volna (ő sem) hogy így megváltozik bevásárolni, főzni kifejezetten szeret.
Ilyet elképzelni nem tudok. Mi az, hogy nem csinál semmit? Ő is ott él, nem? Tiszta ruhát, kaját, rendet, tisztaságot akar? Igen? Akkor nosza.
Nem mosnék, nem főznék, nem takaritanék rá vagy utána vagy helyette. A tiszta ruhája egy idő után elfogyna, pár óra után marha éhes lenne. Talán ez felnyitná a szemét.
Beszélj vele. Nem vagy senki cselédje. Változtass. Könnyits az életeden.
Jól hitted. Helyesen neveltek a szüleid
Ha nincs morgás és vita ezekért a dolgokért akkor béke honol a házban
Nehezen fog változtatni. Gondolom az anyja is kiszolgálta. A fiam 6,5 éves, már én is elcsesztem, próbálom helyre hozni.
Felnőttnél szinte esélytelen. Zavard el a francba vagy ne csinálj meg neki semmit! De akkor kitartóan és tényleg semmit! No kaja, no tiszta ruha…
Ha elvállaltad a cseléd szerepét, könnyű beleragadni.
Mondd meg neki, hogy mit gondolsz erről, aztán vagy alkalmazkodik, vagy mehet ahova akar. Vagy persze folytathatod, amit eddig csináltál, és közben szídhatod itt nekünk :D
Na ilyen nincs. Nem mondom, hogy házitündér, de alapvető dolgok kötelezőek. Nrm élhet úgy, mint a kijáró disznó, kúlönben kint marad 😀
Csírájában kellett volna ezt elfojtanod.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnál MOST legszívesebben?
- Mit csinálnak most a családod tagjai?
- Mit csinálnál legszivesebben most?:))
- Fejtsd ki, mit csinálnál ma másképpen, mint korábban!
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Te otthon milyen frizurát csinálnál magadnak?