Mit kell tudnia egy gyereknek, aki most fejezte be az általános első osztályt? (tudásbázis)
A fejlesztő terápiás torna (pl. TSMT) lenne az alap.
Minden a nagymozgásoktól indul, s ha ott baj van, az bizony kihat a tanulási képességekre is
Igen, tornára is kéne járnia.
Van rajta mit javítani. Az írást feltétlenül újra venni minden betűt megtanítani kicsivel és írottal. Oké, ez mind nem megy a nyáron.Minél hamarabb szakember segítségét kérni kellene.
Nem Waldorfba jár..sima első osztály...
Mikor ezt az irkafirkát megláttam keményen elgondolkodtam,hogy az én lányom jó iskolába fog kerülni?Bár a nagyobbik is ide jár kitűnő tanuló,kiváló sportoló...de ez a kisfiú 1 év alatt úszni sem tanult meg,ügyetlen a labdajátékokban..egyszerűen nem lehet vele játszani..
nem tud írottal írni?
milyen iskolába jár? Waldorfba? Ott ez előfordulhat.
A tanárok lehettek volna kicsit határozottabbak. Beszédhibás elsős, nem jár se logopédiára, se sehova, nemtörődöm anya.... és nem küzdöttek a ygerekért. szomorú
hááát, van vele dolog
miért nem írottan írta?
Mert nem vonalas volt a lap?
A fejlesztőtanár tud segíteni, a logopédus is, hogy hol van elmaradás.
Ezt így hogy mivel van elmaradva, innen nem tudjuk. HA matek akkor mindent eszközökkel is kiszámolni, újra venni a feladatokat. Olvasás vagy az olvasókönyvet újra olvasni, megfigyelési szempontokat adni a gyereknek, beszéljen, egy történet elolvasása után mondja el saját szavaival. Írás gyakorlás.
voltam én komoly tárgyaláson, ahol védelembe helyezés volt a tét egy igen elhanyagoló családnál, nem történt semmi
pöffeszkedő számítógépjátékos semmirekellő apuka , több kutya, egy tenyérnyi lukban laktak, fogyatékos gyerek is volt, az anyuka se dolgozott, olyan büdösek voltak, hogy nem lehetett megmaradni mellettük, de semmi nem történt
nem fogja megtámogatni, ha eddig tojt rá :(
Vannak ilyen világ lustája , nemtörődöm anyák, nem változnak :(
senki sem fogja feljelenteni, vagy ha igen, akkor sem lesz semmi
ha tisztán járatja, nem éhezteti, akkor úgysem tesznek a világon semmit
Én is úgy gondolom kell,hogy legyen..vagy ha nincs akkor lehet vinni valahova nem?
A lúdtalpát sem vette észre azt is mondtuk neki,cart rá,most 1 éve lúdtalpbetétet kell/ene hordjon,de azt sem intézte el neki.
ezt meg látja mindenki hogy nem foglalkozik vele,kérdés mikor jelenti fel valaki..
nyissátok ki a pénztárcátokat és magánúton biztosan találtok logopédust
Ő mindenben tud majd segíteni, mind a beszédhiba javításában, mind az olvasás-írás-számolás helyes tanításában
SZegény gyerek.
AMúgy iskolában is van logopédus mindenhol.
SZégyen, hogy óvodában nem engedte, hogy logopédus kezelje!
Na meg az is , hogy nem foglalkozik vele
Majd meglátjuk!
Tippek is jól jönnnének mivel kezdjük,meg hasonlók :)
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Zsebpénz! Általános iskolás gyereknek kell -e zsebpénz?Mi a célja?Mire tanít a helytelenül adott zsebpénz?
- Általános isk, dolgozat. Van olyan törvény, ami szabályozza hogy a gyereknek vagy a szülőnek joga van megnézni?
- Egy 4. osztályt végzett gyereknek mit kell tudni angolból?
- Általános iskolai osztálytalálkozó, HELP :)