Mit kell megnézni, ha lakást vásárolsz? (tudásbázis)
Először a tulajdoni lapot, amit Te magad veszel szemügyre a földhivatalban.
Majd a szomszédokat, mert ez a következő bukta.
És a pénztárcádat!
Köszönöm szépen!!!Kis csibészke már 10hónapos :)
Lakásvásárlásnál mindenképp térjetek ki a szennyvízelvezetésre is! Van-e átemelő szivattyú, a Vízmű üzemelteti-e, vagy a ház? Mi nem kérdeztük meg, és most szembesültünk azzal, hogy ha a szivattyúk bedöglenek, a háznak kell kifizetnie a javítást (kb.40e/javítás/szivattyú), és/vagy a cserét (250e/szivattyú; összesen 4 db van), mivel a telekhatáron belül vannak. Vááá!
:-(((
A lakás állapotát,a rezsit és a szomszédokat.
a nedvességtől lett olyan
és ha a göröngy mégis hullám,akkor nincs jól leglettlve!!))
Akár.Nem értek hozzá,nem tudom:(
ha a nedvesség miatt göröngyös,akkor az leis potyoghat,szerintem.
Na,megnéztem egyet...fura volt,h a fal egy-két helyen "göröngyös" volt,nedvesség miatt...földszinti lakás,tehát nedves lehet?Nem volt dohos szag,csak ez a fura kidudorodás volt.Szerintetek?
Mindent!!Főképp a fütés ,boyler stb.. ami drága..
Hát a bútort nem vettük bele a szerződésbe, mert nem akarta a vevő a hitel miatt. Ugye kamatot nem kell kifizetni, kifizeti zsebből. És mondta, h majd szerződésen kívül megbeszéljük és kifizeti. Most meg állítja, h ugy volt megbeszélve, h az benne van az árba. Így károsodtunk 100e ft-tal(kb.). A jó szívünk. Előbb beköltözhettek a lakásba, minthogy átadták a pénzt, és azzal is a határidőtől késtek 3 napot. Akiknek sok pénzük van, és jól megy, azok a legszemetebb, legfukarabb emberek. Hát így ennyi röviden.
Mi már elég régen,1980-ban vettünk egy családiházat,amely csak 0,75%-ban volt kész,mert meghalt a tulaja,kb 3 éve cseréltük át a viz-és villanyvezetéket .Csak hirtelen mikor olvastam, a beirást,rögtön a vezetékek jutottak eszembe,hogy arra sokan nem gondolnak::)))Pedig nem olcsó dolog:))
Ez megoldható egy szerződéssel, nyilatkozattal az eladórészérl, melyben kijelenti a vezetékek x,y időbencserélve lettek x, vag egész szakaszon, amennyiben kiderül nem igaz amit ő állított akkor kártérítenie kell a vevőt. A villany azértt könnyebben ellenőrizhető a falon lévő villanydobozoknál egy villanyszerelő látja a kötéseken 120 éves aluminium vászonozott vezeték,vagy új kábel van behúzva. A vízvezetékkel is hasonló a helyzet az emberek a hidegburkolás előtt szeretnék tudni, hogy 2 hét múlva nem lyukad ki a vezeték ezért általában azt is megcsináltatják. A gázvezeték cserénél viszont a gázművek engedélye kell, tehát szintén van nyoma. Magának a házé viszont a közösképviselőknél szokott lenni.
Egyébként egy közösképviselő elég sok mindent tud mondani a lakásról, házról, hiszen minden probléma nála csapódik le.
Mivel szivtátok meg?Mi történt?
a fekvését mindenképpen!amelyik lakásba nem süt be a nap,nagyon hideg tud lenni amikor MÉG nincs,vagy MÁR nincs fűtés.
azután jöhetnek a belső dolgok
fontos lenne a viz és a villanyvezeték is,de sajnos az nem látható!!))
Elsönek az árát.Környékét, tégla vagy beton?
Ja igen. És minden legyen benne a szerződésben, hogy ne legyenek félreértések. Mi megszívtuk a naivitásunkkal és jó szívünkkel :(
Én még amit megnéznék a fölsoroltakon kívül,hogy pl az ablakok milyen állapotba vannak.Vagy a padló milyen állapotba van.
Nem elhanyogolható egyik sem ha cserélni kell ,mert el van rohadva.Elég húzos tud lenni egy ablak csere.
Amennyiben megfelel a lakás minden szempontot figyelembe véve, a tulajdoni lap ami döntő.Sok mindent el árul. / kinek a tulajdona, hány tulajdonos van,van e tartozás, jelzálog bejegyzés a lakáson, haszon élvezettel terhelt, stb./
Brukuska, nagyon fontos, hogy megnézd a lakás tulajdoni lapját! Hogy valóban a tulajdonos árulja-e a lakást.
Gyönyörű a kisfiad!!!!!:)
Hát igen nekünk cirkó fütés van és super!!!
A legjobb a családi ház ott nem szól senki nincs közösköltség stb.,de a mostani Lakóparkok nagyon jók és otthonossak,mi abba lakunk.Bár az álmunk az családi ház.
Kifelejtettem a fűtést, nem mindegy egyedi a fűtés vagy táv, esetleg központi. Részemről az egyedire szavazom. Mikor újjították fel a házat, tetőt stb. Mennyi a közös ktg.? Nem igazán esik jól az embernek beköltözik a lakásába és azonnal megemelik a közös ktg.-t, mert akkor cserélik a tetőt. A külső csíny ne tévesszen meg, a frissen festésre, tapétázásra gondolok , hiszen lehet, hogy valamit takarni szeretnének vele.
Ja, és a rezsi előreláthatólag(távhő nagyon drága)
Milyen fekvésü a lakás.Hányadik emelet,fal szomszédok vannak-e.Merre néz az ablak,lehetöleg parkra ,ne a szemét tárolóra.
Hát mi most adtunk el egy lakást. De ha én venném, akkor mindenképpen döntő lenne, hogy hanyadik emelet(mert minél magasabb, annál több esély van betörésre). Lift állapota. Elosztás, szobák száma. A fürdő tisztasága(mert azért retkes mosdóba nem szívesen mennék, ha később tiszta lenne sem). A szomszédokat, milyen zajos a környezet(lift, szomszédok, autók). Milyen fekvésű a lakás(én a keletit szeretem). A környék(bolt, gyógyszertár, orvos). A nyílászárók. És nem árt, ha az ablak valami parkosabb részre néz. Kb ennyi. :)
További ajánlott fórumok: