Elsősorban az a profi, aki fotózásból él. Ez nem minőségi jelző, profi egy rendőrségi helyszínelő fotós is, persze neki nem kell a modelljeit instruálni:)
Ha a profit minőségre értjük, akkor az a profi fotós, aki tudja milyen képet akar csinálni, azt beállitja, bevilágítja, és elkészíti a képet. Akinek nem 1000 képből lesz egy véletlen jól sikerült, hanem 100-ból 10. Azért nem 10-ből 10 mert ott van a fotó alanya is, akit a fotós csak irányitani tud, de egy nem profi modell nem fog 100ból 100szor pont jól mosolyogni és jól beállni. Sőtt a profi modell se fog, ezért csinál a playboy fotósa is többszáz képet a címlaphoz és ebből választják ki a legjobbat. Viszont a többszázbol a többség igy is jobb lesz, mint amit a nemprofi véletlen szerencsével élete legjobbjaként elkészit.
Profi :) Ez a szó nekem kicsit vicces, talán a jó -jobb -legjobb további fokozását jelenti számomra. Én nem nevezném azt jó fotósnak aki két-háromszáz képből felmutat egy-két értékelhetőt. Inkább mázlistának. :d Továbbá akinek pénze van egy jó felszerelésre a tudást, tapasztalatot nem adják kit-ben. :dd Egyébként is a fotós szó sem egyértelmű, milyen fotós? Természet, akt, szocio.... ?? Mindenképpen elhivatottság, tudás és egy bizonyos látásmóddal párosítom ezt a szót.
Erre kizárólagos egyértelmű választ nem lehet adni, lehtetlen. Ugyanis van egyszer aki abból él kizárólag hogy fotóz. Aztán van a nagytudású fotózáshoz értő ember aki nem abból él de professzionálisan ismeri a fotózás minden csínját binját.Mivel a fotózást meg lehet önállóan tanulni a legmagasabb szinten. Az viszont nagy tévedés mikor valaki azt hiszi hogy a profi fotós az aki százával gyártja a jobbnál jobb felvételeket, ez így nem megy. Ha száz felvételből van két jó felvétel az már kiváló arány mert felmerül hogy mi is a jó felvétel. Én úgy definiálnám hogy az már jó felvétel ami nem jellegtelen hanem van benne valami. De ez is relatíve. Nekem pld volt egy megyei kiállításon a zsűri és mindenki által körülrajongott képem amit az országos kiállításon még a falra sem tettek fel és a kiállítás 120 képe közül legalább 60 bion gyengébb volt mint az én képem. Mellesleg az országos zsűrije azonos volt a megyeiével. Mikor tévedtek akkor? A képeket nem lehet dekára megmérve értékelni nagyon reletív egy kép jósága.
Őszinte leszek. A párom fotós. És én még olyan képeket nem láttam másoknál, mint amilyeneket ő csinál. NEM mondom hogy kifejezetten profi, de nem állnak messze tőle a képei. Pl rólam csak ő tudott eddig jó képeket csinálni. Más fotós nem is csinálna nekem egy portfóliót sem.
rendelkezik megfelelő gépekkel és kellékekkel és egyedi képeket tud készíteni nem csak egy beállítottan pózolós valakiről,hanem ugyanúgy a természetben is,vagy bárhol megállja a helyét...szerintem.
Profi fotos lehet pl a National Geographic( ez jutott eszembe) fotosa is...aki aztan igazan nem csinal sablonos kepeket...csak egyszeruen jokat...tudod , "profi" kepeket....
En ezt ertem profi fotos alatt....nem egy muteremben koltozott szemelyt aki beallitas utan kattintgat...
Én nem tudom hogy önmagában kinek mit jelent a "profi" szó, de azt tudom, hogy pár hasonló témájú képből nem lehet megmondani, hogy ezek profi képek. Én láttam már pár portfóliót, de akinek az tetszik hogy ugyanolyan képek készülnek róla mint a többi lányról, annak egészségére. Én sajnos nem így gondolkodom. Szerintem mindenkinek megvan a maga egyénisége, és inkább azt kellene mutogatni, nem pedig másokhoz mérnie saját magát.