Mit jelent a már egy éve halott nagyszülőről álmodni, de folyamatosan, minden harmadik éjszaka? (tudásbázis kérdés)
A halottakat el kell engedni, ha ÖNZETLENÜl szeretjük Őket. Különben bajt okozunk.
A következőt képzeld:
Van egy ház, Az egyik szobában a kicsi gyereked van. Nagyon sír utánad. ha nem sír, akkor emleget. Aztán megint sír. Átmenni nem tudsz, mert zárva az ajtó.
Mit érzel ekkor? Gondold végig.....
Ezt érzi a lélek is. Tehát, ha a fenti érzésre azt mondod, hogy borzasztóan fájdalmas, akkor engedd el.
Gondold át, hogy hogyan érzel vele kapcsolatban. Én 10 évig rengeteget álmodtam a nagymamámmal, akit nagyon szerettem, és én ápoltam az utolsó hónapjaiban. Amikor meghalt, épp aludtam (mert azt is kellett valamikor), és ő egyedül volt. Soha nem erről álmodtam vele, de, gondolom, ezért volt mégis olyan gyakran. 10 évbe tellett, mire rájöttem, hogy ő ezt megbocsátotta, és ideje nekem is megbocsátanom.
Egy reggel, (mikor nem álmodtam vele), felébredtem, és egyszerűen csak eszembe jutott a semmiből. Hogy meghalt, és hogyan. És ahogy így eszmélkedtem az ágyban, szép lassan jutott el a tudatomig az idő. Hogy épp az a nap van - épp évforduló, hogy hány óra is van, hogy épp akkoriban történhetett - és hogy hány éve is: épp 10! Kb. percre pontosan 10 évre rá jutott ez eszembe. És furcsa mód nem a hideg rázott ki, hanem megértettem, hogy megbocsátott: abba kell hagynom az önmarcangolást...
További ajánlott fórumok:
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?
- Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?
- Ha már harmadik éjszaka száraz a pelus, mikor vehetem le éjszakára is?