Mit javasolnátok? (tabletta kontra óvszer) (beszélgetés)
Egyiket sem.
Én nem szeretem a hormonális fogamzásgátló módszereket.Gyógyszert nem szednék. Az óvszer meg macerás. Mindig akkor kell felrakni,amikor pont már minden tuti.
Attól függ, a partnereddel milyen viszonyban vagy. Alkalmi, kialakulóban van, már rég együtt vagytok...
Az uróbbi két hozzászólónak.
Nincs még gyerekem. A hüvelygyűrűben nem bízom illetve több évig fel volt borulva a hüvelyflórám, nagyon neheten jött helyre, azóta inkább kerülöm az ilyen 'berakós' dolgokat.
Mindenkinek köszi a választ
Elkezdtem a tablettát. Virtuálisan lekopogom egyelőre semmilyen mellékhatást nem éreztem.Minden olyan mint szedés előtt.
Ez teljesen így van..de nem ezt kérdeztem:D egyébként mindegy,nem szekállak..a nem válaszolás is válasz.
(nekem volt régebben,hogy jól jött az óvszer,a nedvesített,mert magától nem ment a nedvesedés,és fájt az elején,ez meg megoldotta..szóval sokféle lehetőség ,és sokféle eset van.)
Óvszer. A fogamzásgátló nagyon kényelmes megoldás, de általában nagy árat kell fizetni, nem rögtön, hanem később. Nem mindenkinél persze.
Tipikus hozzáállás sajnos az eü-ben, hogy szedjen fogamzásgátlót, mert annak a legjobb a pearl indexe, aztán majd hormon gondok, de sebaj, arra is van gyógyszer, szedje azt.
A fogamzásgátló tabletta nem vitamin, sajnos igen csak megzavarja a hormonokat, hipofízis probléma, leáll a petefészek működése, agyalapi mirigy daganat és a többi.
Szóval csak azért, hogy a pasinak 100% élvezet legyen, én nem fogok MRI-re, neurológushoz, vérvételekre, orvosokhoz járkálni.
Én sem kedvelem felettébb az óvszert, de inkább ez, mint szétbarmolni a szervezetem hormonokkal.
Persze egy lelkiismeretes orvos egy fogamzásgátló felírása előtt is komoly vizsgálatot csinál, és használata közben is néha egy-egy vérvétel nem árt.
De sajnos sokszor az van, hogy elmész dokihoz, hogy szeretnél fogamzásgátlót, ő felírja azt, aminek az orvoslátogatója a legtöbb jutattást ígéri. Aztán szevasz tavasz.
Köszi ismét a válaszokat.
Lallernél a pont az utolsó hozzászólásban.
Júlia007: Köszi ötletnek tényleg nem rossz csak ahogy írták itt többen mi odáig sem jutunk el, hogy ezt a módszert kipróbáljuk.
És mindenkinek köszi aki leírta a tapasztalatait. Elvileg kap másik gyógyszert. Már elkezdtem intézni a tablettát de még úgy is egy ideig marad az óvszer, szóval ha a másik gyógyszerével jobban megy a dolog akkor abbahagyom a fogamzásgátlót. Ha nem akkor szedem, ez ugyanilyen csak nálunk fordított a helyzet... Egy kicsit önzőségnek érezném ha a saját kényelmem miatt neki soha nem lenne annyira jó.
Én 2009 szeptemberben hagytam abba a gyógyszer szedését 2 év után, és 2010 júniusban volt a következő menstruációm úgy. Közben kivizsgálások és vérvételek hada, stb...majd közölték, hogy nincs nagy probléma, csak leállt a petefészkem működése, peteéresem sem volt. De még ez sem baj, mert tudnak rá egy nagyon jó megoldást...szedjek megint gyógyszert... Természetesen nem mentem bele:)
Ez persze én vagyok, nem mindenkire hat egyformán a gyógyszer. Csak sose tudni előre kinél milyen mellékhatások jönnek majd elő. Azóta is gumit használunk a párommal és semmi probléma nincs vele. Bár csak akkor is rá hallgattam volna és ne kezdtem volna el gyógyszert szedni...
:D
nem ezt kérdeztem.
Persze,nem mindenkinél katasztrofális,sőt sokan megvannak mellékhatás nélkül,vagy legalábbis most még nem látszik.
---csak 50 éves korukra nő ki a bajszuk,meg hullik ki a foguk,de az már kit érdekel-vicceltem,mielőtt bárki komolyan venné..De tényleg nem tudhatjuk.A fogamzásgátlószedő generáció eleje most közeledik 50 felé---
Nem hiszem,hogy az alapjavaslatom katasztrófaelhárítási mértékűen nehéz feladat:)
(Általában írtam ezt a módszert,mert nem emlékszem,hogy ilyen fogamzásgátlási kérdéseknél ez az ötlet bármikor szerepelt volna.)
figyi..nem fejből dumálok.Láttam iylet közelről,működik.Csak ehhez kell a férfinak IS némi"áldozatot" hoznia,mert nem csak az van ,hogy ő elejétől a végéig minden pillenetben önfeledt lehet,hanem figyelnie kell..
Férfiak momndták nekem,hogy az óvszert meg lehet szokni,van,amelyik nem is érzi.Nekik sokkal fontosabb a biztonság,minthogy ezen rágódjanak,hogy kicsit oda kell figyelniük.
Érdekes,sok férfinak meg töbk természetes,hogy a nők hormonokat szednek be csak azért,hogy a ffi kényelmesen érezhesse magát,és oda ás akkor lőjön,ahova akar.Nemtom,ezek a férfiak,vagy mondjuk te,Laller, hajlandóak volnának-e hormonális gátlót szedni,ha annyi mellékhatása lenne nálatok,mint a nőinek...
Akkor ne óvszerben menjen el.
Amikor érzi,hogy jön a hepiend,vegye ki a szerszámot,vegye le az óvszert,és mehet,ahová szeretitek.
Tabletta, össz-vissz 8-9 éve szedem, soha semmilyen negítav melléhatása nem volt nálam. Persze ehhez az is kellett, hogy a dokim nem hasraütésszerűen írta fel és én is rendesen szedem.
3szor tartottam szünetet, 2szer baba miatt, egyszer meg a bánat se tudja miért fél évig szünetet tartottam, de megbántam kínlódtam, a szextől is elment a kedvem, gyűlöltem a gumit, szerintem még páromnál is jobban, szó szerint visszamenekültem a tablettához.
De neked kell dönteni, alaposan vizsgáltasd ki magad a tabi előtt, ne az orvos "zsebe" döntsön! És csak akkor hagyd el a gumit ha a partner megbízható!
inkább óvszer
Én 1 évig szedtem a harmonettet de csúnyán kikészített
Nem vagyok a megszakításos módszer híve.
Ahogy látom itt is vegyesek a tapasztalatokat.
Valószínűleg három hónapig szedem, ha gondok lesznek abbahagyom.
Szívesen várok még béleményeket tapasztalatokat.
Köszönöm a válaszokat.
Én tablettát szedtem 6 évig,semmi problémám nem volt vele,mikor akartam szinte rögtön teherbe is estem,majd szülés után megint szedem.Nekem semmiféle negatív tapasztalatom nincs.
Amúgy most nem azért de a kérdező párja nem tud elmenni óvszerben...én biztosan keresnék akkor más megoldást ha nem is fogamzásgátlót,de ha már együtt van valakivel az ember akkor szerintem törekedjen arra,hogy a másiknak is jó legyen...ha a bizalom megvan persze,mert csak úgy szabad gumi nélkül csinálni...
Szia!
Én nem ajánlanám a tablettát, tényleg sok rosszat olvasni róla. Hiába mondják, hogy megfelelő beállítás mellett ezek az alacsony hormontartalmúak nem okoznak gondot, mégis egyre többen küzdenek a mellékhatásaik miatt és sajnos hosszú távú problémát is okozhat.
Szerintem menni fog a párodnak óvszerrel is az élvezés, főleg, ha nem lesz más választása.
Vagy marad a behatolás nélküli szexuális élet.
További ajánlott fórumok:
- Óvszer vagy tabletta? Ti melyikkel védekeztek?
- A tablettán és az óvszeren kívül mi a legbiztonságosabb még?
- Fogamzásgátló tabletta pro és kontra
- Tudtok olyan biztos fogamzásgátló módszert, ami nem az óvszer, és nem is tabletta?
- Ha fogamzásgátló tabletta és óvszer sem jöhet számításba, akkor mivel...?
- Szülés után milyen fogamzásgátló módszert javasolnátok? Fogamzásgátló tablettát nem szedhetek (trombózis hajlam miatt)!