Mit használtok a kutya, macska bolha riasztásához? Tapasztalatokat olvasnék (beszélgetés)
A nyakörvvel nemigen tudok mit kezdeni, a komondor nem igazán alkalmas hozzá. A kicsinek is elég bundája van a nyakán.
Én is várnék tapasztalatokat, de nem nagyon találok.
Használ esetleg valaki ultrahangos kullancsriasztót?
Néhány éve valami bio-izét vettem (nyakörvet), citrussal átitatva, mert azt ígérték, hogy kiváló bolha-és kullancsűző lesz. A Normáfáról 21 kullanccsal tértünk haza.
Az állatorvos javaslatára azóta Kiltix nyakörv van, se bolha, se kullancs azóta sem.
Igen-igen, én a macskára forestot használok. Hát, húzós az ára, kb. 7 ezer körül mozog, viszont nekünk elég 6-7 hónapig is simán. :) Aztán ha találunk benne kullancsot, vesszük a következőt. Leoldódni egyszer oldódott le róla, igaz, pont akkor vettem frissen a nyakörvet. Nem örültem neki, de inkább vesszen el a nyakörv...
Drágának drága, de szerintem fantasztikusan jó, nem cserélnék másra.
Nekünk az advantix cseppentős vált be. Illetve néha ráadjuk az ultrahangos riasztót is a kutyánkra, csak mivel kistestű ezért majdnem a földig ér neki a kütyü, meg zavarja is őt.
Soha nem találtunk még benne kullancsot se, bolhát se. Ja, az advantixot havonta használjuk.
Egyszer a killtix nyakörvet vettük neki, de az marha büdös volt. A kutyát nem zavarta, de minket igen.
nyakörvet, de alapból sem bolhás a Picike, félidőben benti macsek, és a fehér bundáján rögtön kiszúrnám a bolhát.
közel 20 éve tartunk macskákat, de övvel mindig
megelőzhető volt a bolhásság.
Szüleim nagyszüleim meg semmivel nem védekeztek bolha ellen, de nem volt, nemsok macskabolhát láttam életemben
Dehogy nincs.
Amúgy meg csak a repellenes szerek riasztják el a kullancsokat. A többi máshogy működik. Utánaolvastál?
Mondjuk én pont ezért használom a Forestot.
Eddig cseppet használtam. nevét nem tudom, az olcsóbbat. Ez volt 1.200 ft. Semmit nem ér, nem is veszek többet. Mintha nem is használnék semmit, napi szinten több kullancsot is kiszedek a macskából. De tényleg minden nap. Ezt ingyen is megtehetem.
Semmi hatásos szer nincs.
Régen másik macskának vettem azt a drága nyakörvet, de annyira viszketett tőle a nyaka hiába volt nagyon lazán feltéve, le kellett venni. Véresre vakarta magát.
Mindent kipróbáltunk és a Nexgard receptre kapható ehető tabletta a legjobb eddig, mindenféle csepp után.
Állítólag a Bravecto is ilyen, de azt nem próbáltuk.
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?